Skip to main content
Zomerdagen in Bokrijk

Zomerdagen in Bokrijk

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum

Prijs

Toegangsprijs Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Deze zomer brengen we bouwcultuur van vandaag, gisteren en morgen belevingsvol naar je toe. Waarom? Omdat onze grootschalige restauratiecampagne er bijna op zit én dat moet gevierd met leuke activiteiten!

Kapla - Bokrijk

Bijzondere bouwschuur

Kom knotsgekke constructies bouwen in 'De Bouwschuur', te vinden in de Bergschuur uit Lo. Een bruisende bouwplaats voor kinderen en volwassenen, in samenwerking met Kapla. Ga aan de slag met onze leuke challenges of laat je verbeelding de vrije loop. Wie kan er de hoogste toren bouwen?

Woonhuis Hoogstade

Creatieve Ontwerpstudio

Creatief aan de slag gaan, dat kan ook in ‘Ontwerpstudio: Redesign the Future’ in het Woonhuis uit Hoogstade. Altijd al in een Bokrijkhuis willen wonen, maar dan op maat van jouw wensen? In deze studio zet je onze gebouwen letterlijk en figuurlijk naar je hand.

Schatten van vlieg

Schatten van vlieg - zoektocht

De Bouwschuur, Ontwerpstudio en nog veel meer locaties verbinden we in een nieuwe Schatten van Vlieg-zoektocht voor families met kinderen. Deze zomer volledig in het teken van proeven en bouwen. Vergeet geen foto te nemen op onze instaproof locatie!

Living History - Bokrijk

Living History

In museumdorp Haspengouw doet een nieuw personage zijn intrede: de landmeter. De bouw van een nieuwe school beroert de gemoederen van de dorpsbewoners en er wordt druk gespeculeerd. Wat vind jij ervan?

Atelier hout - kindje maakt windmolentje

Ateliers met duurzame knipoog

Tijdens de zomervakantie staan er eetbare huizen op het ateliermenu, om zelf te maken én op te eten! Je kan ook een houten molentje of een vogelvoederkastje bouwen, of je steekt zelf een bijzonder bijenhotel in elkaar.

Praktisch

Datum en tijd: 29 juni tot en met 1 september van 10 u. tot 18 u.
Locatie: Openluchtmuseum
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs voor het Openluchtmuseum, de Zomerdagen zit hierin inbegrepen. Tickets zijn online verkrijgbaar. Bokrijkabonnees hebben gratis toegang.
Toegankelijkheid: Meer informatie over toegankelijkheid vind je hier.

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van 9 u. tot zonsondergang. 

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. 

In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Duifhuis (nr.10), museumdeel ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.

*Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren te allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is tijdens het Bokrijkseizoen (30 maart t/m 3 november 2024) elke dag geopend van 10 u. tot 18 u., tenzij anders vermeld op onze website. Je hebt dan nog tot uiterlijk 19 u. om het museum te verlaten. Gesloten op maandagen, uitgezonderd feestdagen en de maandagen in de Vlaamse schoolvakanties.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper.

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.