Skip to main content
Schatten van Vlieg speurtocht

Schatten van Vlieg

Event details

Wanneer

-

Prijs

De zoektocht is inbegrepen in je toegangsticket voor het Openluchtmuseum.

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Hou jij van dieren? En kan je goed speuren? Zoek deze zomer de Schat van Vlieg in ons Openluchtmuseum! In deze beestige familiezoektocht moet je goed samenwerken om de doe-, puzzel- en speuropdrachten op te lossen en de schatkist te vinden. Onderweg maak je kennis met onze dieren en ontdek je hoe zij samenleefden en -werkten met de mens in de tijd van je oma’s opa. Het thema van Schatten van Vlieg dit jaar is ‘Voel jij wat ik voel’ dus zet die voelsprieten al maar op scherp. 

SCHATKIST

Vind jij de schatkist én het verborgen woord in de opdrachten? Voor iedereen die 'm vindt, is er een leuke verrassing én een instaproof fotomoment voor de hele familie, de perfecte herinnering aan jullie Bokrijkbezoek!

WEDSTRIJD

Meedingen naar de hoofdprijs van Schatten van Vlieg én een toffe Bokrijkprijs voor je familie? Post dan een familiefoto van jullie zoektocht op Instagram of Facebook met #beestigbokrijk #schattenvanvlieg én vergeet @Bokrijk niet te taggen. Bekijk hier het volledige wedstrijdreglement.

NOG ZOVEEL MEER TE ONTDEKKEN

De zoektocht doe je op eigen tempo en combineer je perfect met andere leuke activiteiten in Bokrijk: workshops in de atelierschuren, spelen in de Speelschuur of de grote speeltuin, een ritje met de huifkar, een bezoek aan de acteurs die je meenemen naar het leven rond 1900, de verkleedkoffer, … Na al dat beleven en spelen, kan je uitblazen met een hapje en een drankje in de horecapunten of met iets lekkers uit onze snoepwinkel.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van 9 u. tot zonsondergang. 

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. 

In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Duifhuis (nr.10), museumdeel ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.

*Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren te allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is tijdens het Bokrijkseizoen (30 maart t/m 3 november 2024) elke dag geopend van 10 u. tot 18 u., tenzij anders vermeld op onze website. Je hebt dan nog tot uiterlijk 19 u. om het museum te verlaten. Gesloten op maandagen, uitgezonderd feestdagen en de maandagen in de Vlaamse schoolvakanties.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper.

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.