Skip to main content
Uitkijk vlonder Duiventoren uit Ingelmunster

Blog

Amandine David

TALK: EXPERIMENTEEL EN HYBRIDE ONTWERPEN MET AMANDINE DAVID

Amandine David is een ontwerper en onderzoeker afgestudeerd in social design aan de Design Academy Eindhoven en is gevestigd in Brussel. In haar praktijk slaat Amandine de brug tussen digitale productie en traditionele ambachten zoals weven en mandvlechten. Ze doet onderzoek naar het verwerken van de traditionele materialen op nieuwe manieren, door te werken met hybride technieken zoals 3D-printing, lasercutting en CNC.

Roel Vandebeek

TALK: VAN GOED IDEE NAAR STERK PRODUCT MET ROEL VANDEBEEK

In de wereld van kunst en design, schittert Roel Vandebeek als een ware pionier. Deze Belgische vormgever heeft zich niet alleen gewijd aan het creëren van esthetisch aantrekkelijke stukken, maar hij heeft ook een indrukwekkend parcours afgelegd, waarbij interactie, dialoog en groei centraal staan. 

Met een carrière die zich uitstrekt over 25 jaar, heeft Roel Vandebeek geëxperimenteerd en geïnnoveerd om de perfecte mix van verschillende designelementen te vinden. Zijn samenwerkingen met architecten getuigen van zijn veelzijdigheid en zijn vermogen om zijn creatieve visie te integreren in verschillende projecten. 

Tijdens een TALK in de Campus van het Vakmanschap, vertelde Roel welke wegen hij aflegde van goede ideeën tot sterke, tijdloze producten, hoe hij zijn praktijk en ondernemerschap zo compromisloos uitbouwde en welke struikelblokken en successen zijn parcours definiëren. 

Houtentiek

TALK: TRADITIONELE TECHNIEKEN IN HOUTBEWERKING MET HOUTENTIEK

Deze week doken we in de wereld van houtbewerking met Steven Gauwberg van Houtentiek! 

Tijdens een boeiende Talk in de Campus van het Vakmanschap, schetste Steven kort de rijke geschiedenis van het meubel en de technieken die daarbij komen kijken. Steven beantwoordde heel wat vragen en onthulde de geheimen van traditionele houtbewerking. 

TALK bkrk

TALK: DRIE FINALISTEN VAN DE BKRK-AWARD #VLECHTTECHNIEK

In de aanloop naar de indiening van de negende BKRK-award op 1 april inspireren we je graag door het traject van de drie finalisten van de BKRK-award #VLECHTTECHNIEK. Tijdens een Talk op 25 januari namen Wilgentroost, Studio Part en Camille Champion de gasten mee in het parcours dat ze hebben afgelegd. Ze hadden het onder meer over hun voorbije deelname aan de BKRK-award, de meerwaarde en het traject van de wedstrijd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief