Blog

27/08/2019

Hittemaatregelen

Omwille van de aanhoudende hitte en droogte treft Bokrijk een aantal voorzorgsmaatregelen.

Lees meer

26/06/2019

Eikenprocessierupsen

Er zijn de afgelopen weken een aantal haarden van processierupsen vastgesteld in Bokrijk. Bokrijk inspecteert continu in het hele park en zorgt voor onmiddellijke bestrijding van de nesten.

Lees meer

29/01/2019

Bokrijk Sengu

In 2015 sloeg Bokrijk, in het kader van BKRK, Hout de handen in elkaar met het theater- en architectuurcollectief TAAT, een theater- en architectuurcollectief dat projecten vanuit een DIT-principe (Do It Together) benadert. Het resultaat was ‘Bokrijk Sengu’ waarbij TAAT van het najaar 2015 tot de zomer 2016 samen werkte met 8 jonge designers. Niet de architect stond centraal in het ontwerp en de realisatie van een houten bouwwerk, wel het publiek dat eraan meewerkte.

Lees meer

21/11/2018

Naar waarde geschat?

Bokrijk telt binnen haar collectie talrijke deelcollecties waaronder de deelcollectie 'Landbouw en voeding'. I.s.m. CAG en partners voerde Bokrijk in de aflopen maanden een waardering uit van deze deelcollectie binnen het project ‘Naar waarde geschat - een integraal waarderingstraject voor vier agrarische erfgoedcollecties in Vlaanderen en Brussel’.

Lees meer

09/11/2018

6 tips om jouw klas helemaal fan van Bokrijk te maken

Bokrijk staat synoniem voor verrassend hippe schoolreizen. Twijfel je daar nog aan? Neem de proef op de som en kom met je ‘middenscholers’ (of zelfs 15- tot 16-jarigen) naar Bokrijk. In een dag vol onverwachte wendingen ervaar je zelf hoe we hier verbanden leggen tussen vandaag en vroeger … om vervolgens samen de sprong naar de toekomst te maken! Lees er alles over in zes hapklare tips.

Lees meer

09/11/2018

6 tips voor een belevingsvol Bokrijkbezoek met je klas

Bokrijk, da’s dé bestemming voor een leuke en leerrijke schoolreis. Want hier kunnen kinderen een link leggen tussen vandaag en morgen én worden ze uitgedaagd om de sprong naar de toekomst te wagen. Een leuk aandenken maken, de klasgenootjes op een andere manier leren kennen, samen plezier maken en toffe herinneringen creëren staan altijd op het menu. En met deze 6 tips haal je zeker het meeste uit je bezoek. Let’s go!

Lees meer

30/10/2018

Herfst in Bokrijk

Het museum sloot enkele weken geleden de deuren, maar niet getreurd ook deze herfstvakantie kan je terecht in Bokrijk voor een leuke dag uitstap!

Lees meer

16/04/2018

5 tips om met jouw klas naar Bokrijk te komen!

Bokrijk staat synoniem voor verrassend hippe schoolreizen. Twijfel je hier nog aan? Ga dan zeker de uitdaging aan en kom met je eerste klassers of zelfs 15 of 16-jarigen naar Bokrijk en ervaar zelf hoe we hier verbanden leggen tussen vandaag en vroeger en samen de sprong naar de toekomst wagen? Lees meer in de vijf volgende tips.

Lees meer

16/04/2018

5 tips voor een bezoek aan Bokrijk met jouw klas!

Bokrijk staat synoniem voor een leuke en leerrijke schoolreis. Ieder je eigen souvenir maken voor thuis, elkaar op een andere manier leren kennen, samen plezier maken en een herinnering creëren om nooit te vergeten. Na deze 5 tips twijfel je geen seconde meer! Bokrijk is de plek waar kinderen een link leggen tussen vandaag en morgen én uitgedaagd worden om de grote sprong naar de toekomst te wagen. Here we come!

Lees meer