Blog

13/05/2020

Los jij de museummoord op?

Ben jij een echte speurneus en heb je zin in een nieuw avontuur? Ga dan aan de slag met de Bokrijk Cluedo. Vind de dader, het wapens, het moment en de plaats van de misdaad. Download de spelregels en de cluedokaartjes en ga aan de slag. Veel succes!

Lees meer

05/05/2020

Maatregelen coronavirus

Het Openluchtmuseum, het infocenter, de Openluchtspeeltuin en horeca zijn gesloten tot nader bericht. De visvijver is sinds 4 mei opnieuw geopend. Fietsen door het water en de wandelpaden blijven toegankelijk voor buurtbewoners. Enkel Parking 1 is opnieuw geopend.

Lees meer

30/04/2020

Een bijenhotel in vijf stappen

Wilde bijen zijn erg nuttige dieren, maar toch is niet iedereen fan. Ze worden zelfs met uitsterven bedreigd door de verdwijning en versnippering van de natuur. Daarom verdienen ze jouw hulp. Maak een bijenhotel waar wilde bijen hun eitjes kunnen leggen.

Lees meer

10/04/2020

Paaseieren, -klokken en -hazen

Met Pasen denken we allemaal aan de paasklokken, de paashaas en eitjes rapen in de tuin. Wij zetten de oorsprong van enkele rituelen op een rij.

Lees meer

10/04/2020

De betekenis van de Goede Week

Katholieken noemen de week voor Pasen de Goede Week. Dit een belangrijke week en het hoogtepunt van de vastenperiode. Bijna elke dag in deze week heeft een betekenis, van Witte Donderdag tot Stille Zaterdag en van Palmzondag tot Pasen. Ontdek de unieke betekenis van de dagen in de Goede Week!

Lees meer