Skip to main content
Uitkijk vlonder Duiventoren uit Ingelmunster

Blog

Kiki en Joost

TALK: ONTWERPEN MET KIKI EN JOOST

De toonaangevende ontwerpers Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk (NL) runnen ieder hun eigen designstudio in hetzelfde gebouw in Eindhoven waar ze handgemaakte unieke stukken bedenken. Een gedeelde studio die toch ruimte laat voor ieders eigen werk voor onder andere Hermès, Google, Häagen-Dazs, Serax en MOOOI. Experimenteren met materiaal, vorm en functie staan centraal in hun praktijk. Hoe ‘Kiki en Joost’ ambacht en vakmanschap verenigen in hun studio, hoe het alledaagse lyrisch wordt, hoe ruwheid en zachtheid hand in hand gaan en veel meer vertelt het duo je tijdens een Talk.  

Nauwau

TALK: DE BOOM ALS LEIDRAAD VOOR ONTWERP MET NAUWAU

Rayah Wauters (BE) richtte Nauwau op in 2013 samen met haar man en boomverzorger Niels Arnauts. Hun doel was om zoveel mogelijk lokaal en verantwoord gekapte bomen te recupereren als grondstof.​ Intussen is DeBeer & DeVos Boomzorg, het bedrijf van haar man en twee medevennoten, de vaste leverancier van hout van hier. Belgische bomen die niet meer waardevol zijn voor het landschap waarin ze zijn geworteld, krijgen een nieuwe kans als bouwsteen in het atelier. 

Flanders DC

TALK: BEPAAL DE JUISTE PRIJS VOOR JOUW WERK MET FLANDERS DC

Een sterke creatie maken of een straffe dienst aanbieden, volstaat niet om een bedrijf te runnen. Je moet je werk ook aan de man kunnen brengen. En of je dat nu zelf doet of daar iemand voor inschakelt, een aantal basisprincipes heb je sowieso maar beter onder de knie. Flanders DC wil een tool aanrijken die helpt binnen prijsbepaling van een object.  

Simon Gryspeert, is lead Entrepeneurship & Innovation bij Flanders DC. Hij is een van de adviseurs die creatieve ondernemers begeleidt én ook een echte ervaringsdeskundige, zo stampte hij onlangs met een groepje vrienden een zakdoekenlabel uit de grond. Tijdens een Talk op 9 november 2023 gaf hij tips en tricks mee over de prijsbepaling van jouw werk. 

Lex Pott

TALK: ONTWERPEN VOLGENS LEX POTT

Designer Lex Pott (NL) is alumnus aan de Design Academy Eindhoven en runt een ontwerpstudio in Rotterdam. Hij werd bekroond met verschillende awards en staat bekend om, onder andere, zijn Pillar Candles voor HAY, True Colour -vazen voor &Tradition, Spring Scissors voor Nomess en zijn eigen Twist Candles. Momenteel is hij Head of Design bij Hema. Hij wordt gezien als een van de grote opkomende Nederlandse ontwerpers uit deze tijd. Tijdens een Talk in de Campus van het Vakmanschap inspireerde Lex met zijn werk en zijn visie op design, vakmanschap en ondernemerschap.  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief