Skip to main content
Cyclamen

Wandelen

550 hectaren aan wandelgebied

Kilometers aan wandelpaden vind je in de groene bossen, tussen het kleurrijke plantgoed van het Arboretum of in het historische decor van het Openluchtmuseum. Bokrijk telt verschillende wandelroutes van 1,5 km tot 9,5 km. Vele Limburgse wandelroutes lopen door Bokrijk, zo kan je het park ook verkennen in combinatie met andere natuurgebieden in de provincie. Er is bijvoorbeeld een route die je via de prachtige weiden van Kiewit naar Bokrijk loodst. Een prachtig uitzicht gegarandeerd!

Zin in een stevige wandeling? Bokrijk maakt ook deel uit van de langeafstandswandeling van de Wijers. Deze wandeling van 76 km leidt je langs de prachtige vijvers en rietkragen door Limburgs meest waardevolle waterlandschap. Of kies voor één van de drie dagstappers van zo'n 20 km en ontdek telkens een stukje van De Wijers.

Stippel je wandelroute uit aan de hand van de interactieve kaart via www.wandeleninlimburg.be. Een wandelkaart kopen? Dat kan in het Infocenter.

Arboretum

In het arboretum

Wandel tussen het kleurrijke plantgoed van het Arboretum dat er elk seizoen van het jaar weer dat tikkeltjes anders uitziet. Een wandellus van 1,7 km neemt je mee langs de mooiste plekjes. 

fietsen door het water

Fietsen of wandelen door het Water

Fietsen door het water kan je ook al wandelend beleven. Een bewegwijzerde route van 4,5km op verharde paden neemt je mee langs één van de mooiste plekjes in Vlaanderen.

Schuur uit Zuienkerke

In het Openluchtmuseum

Enkele dagen tijdens de winterperiode zet het Openluchtmuseum de deuren open voor een wandeling in het unieke decor van de historische gebouwen in het museum. Wanneer het museum geopend is als gratis wandelpark, dat ontdek je in de agenda.

Openluchtmuseum

10 u. - 18 u.

Openluchtspeeltuin

9 u. tot zonsondergang

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

Van zonsopgang tot -ondergang

Infocenter

9 u. - 17 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief