Skip to main content
Vakmanschap

Vakmanschap

In het Openluchtmuseum staat vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen centraal. Verdiep je in het verhaal van brood, bier en textiel, bekijk vakmensen aan het werk of ga zelf creatief aan de slag in een van de atelierschuren.

Smidse Neeroeteren

In museumdelen Kempen en Oost-en West-Vlaanderen staat vakmanschap centraal. Onze vaklui tonen je graag de kneepjes van hun vak en nemen je mee in de wondere wereld van ambachtelijke technieken. 

Bokrijk award

Hedendaagse expo's verruimen je blik en nemen je mee doorheen ons BKRK-verhaal. 

meisje pottendraaien

Je kan in Bokrijk niet alleen tal van demonstraties bewonderen, je kan ook dagelijks zelf als ‘vakman’ aan de slag gaan in één van de 5 ateliers: maak kennis met de basistechnieken van een vak en draai je eigen potje, bak zelf een broodje, maak een lederen armband, een bedruk een turnzak of shoppingtas bedrukken naar eigen ontwerp, …

Let wel: omwille van de grote populariteit kunnen er wachtrijen zijn van een 30-tal minuten. Een atelier kost € 5.

Karen Wuytens

De Campus van het Vakmanschap, net buiten de museummuren in het Kasteel van Bokrijk, is de thuisbasis voor Vakmanschap & Erfgoed, het landelijk platform voor historisch en hedendaags vakmanschap in Vlaanderen, en voor VAKlab, de expertise- en dienstencel die ontstond uit de nood om vakmensen te ondersteunen in ondernemerschap.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief