Skip to main content
Escape Room Vakmanschap & Ondernemerschap

Vakmanschapskalender

De Campus van het Vakmanschap is de thuisbasis van de vakmanschapswerking in Bokrijk. De plek is een open huis voor iedereen die vakmanschap een warm hart toedraagt. Hier brengen we vakmensen, partnerorganisaties en ondernemers over sectoren heen samen in verschillende activiteiten.  

VAKlab is het expertise- en dienstencentrum van Bokrijk rond vakmanschap en ondernemerschap. We begeleiden makers, ontwerpers en ondernemers in het realiseren van hun dromen en ambities. Samen met onze partners versterken en ontwikkelen we hedendaags vakmanschap als een meerwaarde voor de economie en andere sectoren.  

Daarnaast draagt Bokrijk ook een landelijke dienstverlenende rol: ‘Vakmanschap en Erfgoed’ is een landelijk platform voor historisch en hedendaags vakmanschap dat in Vlaanderen is gesitueerd. Bokrijk bouwt voort op de bestaande expertise van het Openluchtmuseum. Bovendien ontving deze werking extra middelen om samen met enkele Vlaamse partners een project rond het inventariseren van vakmanschap vorm te geven.

Ons vakmanschapsteam heeft alle activiteiten in deze kalender zorgvuldig samengesteld. Ze zijn in de eerste plaats gericht op vakmensen. Inschrijven is verplicht en kan via Eventbrite. De activiteiten vinden steeds plaats in het Kasteel van Bokrijk, tenzij anders vermeld. Activiteiten met een (*) zijn betalend. Al onze activiteiten vinden plaats onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen.

Wil je op de hoogte blijven over bijkomende activiteiten of wijzigingen in de huidige activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Vakmanschapskalender 2022-2023

Vakmanschapskalender 2023-2024

Vakmanschapskalender 2024-2025

Eerstvolgende activiteiten:

stage

Stage lemen en vitsen

Heb je interesse in oude bouwtechnieken? Wil je leren lemen en vitsen van echte vakmensen? Dan ben je in Bokrijk aan het juiste adres! Deze technieken worden steeds interessanter in een wereld waarin materialen schaars zijn en lokale grondstoffen de voorkeur genieten. Helaas is de techniek niet meer wijdverspreid. In Bokrijk is er heel wat kennis en kunde aanwezig die onze vaklui willen delen in de vorm van een unieke stage op 24, 25 en 26 juni. Tijdens deze stage werk je eigenhandig mee aan het restauratietraject van het lemen Bakhuis uit Meeuwen in het Openluchtmuseum.

Programma:

 • Dag 1: Theorie + initiatie vitsen op oefenwand + aanmaken leem
 • Dag 2: Lemen: initiatie aanbrengen en afstrijken
 • Dag 3: Theorie vakwerkbouw + werken aan de structuur van het lemen Bakhuis Meeuwen

Wil je hier graag bij zijn? Schrijf je dan in voor donderdag 20 juni om 12.00 uur. Er zijn slechts 6 plaatsen beschikbaar!

Talk - ontwerpen met Kiki en Joost

Masterclass – Improviseren met ruwe materialen met Kiki en Joost* (14/08 + 22/08 + 23/08)

 • Woensdag 14 augustus van 09.30u tot 17.00u in Bokrijk
 • Donderdag 22 augustus 09.30u tot 17.30u in Eindhoven (NL)
 • Vrijdag 23 augustus 09.30u tot 17.30u in Eindhoven (NL) 

Tijdens deze driedaagse Masterclass dompelen ontwerpers Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk je onder in hun befaamde ‘Thinking Hands’ methode die uitgaat van een intuïtieve manier van denken en maken. Leer vertrouwen op het proces zonder een vooropgesteld doel of functie. Geef het toeval een kans en vind wat je niet zocht. De Masterclass start in Bokrijk met een ontdekkings- en verzameltocht in de natuur. Op dag twee en drie werk je aan je object of sculptuur in Kiki en Joost’s atelier in Eindhoven.

 

stage

Stage lemen en vitsen

Meer weten over oude bouwtechnieken zoals lemen en vitsen? Dan ben je bij Bokrijk aan het juiste adres. Deze technieken worden steeds interessanter in een wereld waarin materialen schaars zijn en lokale grondstoffen de voorkeur genieten. Helaas is de techniek niet meer wijdverspreid. In Bokrijk is er nog heel wat kennis en kunde aanwezig die we graag met jou delen in een driedaagse stage in ons museum in september 2024. Interesse? Stel je kandidaat via vakmanschap@bokrijk.be voor 1 augustus 2024.

Campus Kick-off

Campus Kick-off (04/09)

Woensdag 4 september van 18.30u tot 21.30u

Op 4 september trappen we het nieuwe kalenderjaar af van onze vakmanschapswerking. We stellen er met veel trots de activiteiten voor het komende werkjaar voor. (Her)ontmoet gelijkgestemden, wissel kennis uit, start inspirerende samenwerkingen en maak kennis met partners zoals SyntraPXL en Flanders DC waar je terecht kan met al je vragen over ondernemerschap.

BC materials

Talk – Bouwen aan een ecologische bouwsector door BC materials (19/09)

Dinsdag 17 september van 18.30u tot 21.30u

De bouwsector heeft een enorme impact op het milieu. De missie van BC architects & studies en BC materials is het verspreiden en laten groeien van aardebouw als een van de belangrijkste oplossingen om de milieu-impact van de bouwsector tegen te gaan. In deze Talk tonen ze hoe bouwen ook anders kan. 

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

BC materials

Tips van de Meester – Ontdek de aarde met BC materials* (19/09)

Donderdag 19 september van 09.30u tot 17.00u 

Ervaar het potentieel van ruwe aarde als bouwmateriaal in deze Tips van de Meester. Leer de mogelijkheden kennen en begrijpen van aarde en afgewerkte materiaalopties zoals stampaarde, samengeperste aardebakstenen en leemstuc. Bekijk de toepassing van lokale materialen en leem in het museum. Maak zelf monsters van leempleister en aangestampte aarde en pas ze concreet toe in een bouwwerk dat een plek in Bokrijk zal krijgen.

HOUT

Bekendmaking winnaar BKRK-award #HOUT (19/09)

De BKRK-award heeft als doel creatieve talenten en vakmensen uit te dagen, te ondersteunen en te begeleiden op hun pad naar ondernemerschap. Met de BKRK-award gaan Bokrijk en VAKlab op zoek naar de innovatieve ondernemende vakmens van morgen, die met zijn expertise openstaat voor vernieuwing en relevantie in de toekomst. Op 24 september weten we wie de negende BKRK-Award met als thema hout in de wacht sleept.

Lionel Jadot

Talk – Grenzeloos experiment door Lionel Jadot (26/09)

Donderdag 26 september van 18.30u tot 21.30u

Lionel Jadot is binnenhuisarchitect, kunstenaar, ontwerper, filmmaker en avonturier. Werken is voor hem spelen, experimenteren, recyclen en assembleren, maar altijd vanuit een nauwe band met de lokale context. Als bezieler van het award winnende Zaventem Ateliers, kent hij als geen ander de kracht van samenwerking en een solide netwerk. In deze Talk, die in het Engels wordt gegeven, neemt Lionel je mee in zijn visie en parcours.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

FIT

Talk – Je business internationaliseren door Flanders Investment & Trade (01/10)

Dinsdag 1 oktober van 18.30u tot 21.30u 

Voor veel creatieve ondernemers is de Vlaamse markt niet (groot) genoeg om een goede business uit te bouwen. In deze Talk geeft Flanders Investment & Trade (FIT) je informatie en tools om te beoordelen of je al dan niet klaar bent om internationaal te gaan, waar je rekening mee moet houden en hoe je een goed exportplan opstelt. FIT geeft ook uitleg over haar diensten en de verschillende subsidies voor internationalisering en aan welke voorwaarden je onderneming moet voldoen.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

Unfold

Talk – Ontwerp en ambacht in een digitale wereld door Unfold (03/10)

Donderdag 3 oktober van 18.30u tot 21.30u 

Ontwerpstudio Unfold, opgericht in 2002 door Claire Warnier en Dries Verbruggen, bouwt zijn praktijk op rond één cruciale vraag: wat is de rol van de ontwerper in een tijd waarin design en productie steeds meer gedigitaliseerd worden? Met Atlas of Lost Finds onderzoeken ze hoe je 3D-scans en andere digitale gegevens van oude artefacten op een zinvolle manier kan gebruiken en inzetten. In deze Talk vertellen ze hoe ze op zoek gaan naar nieuwe manieren van creëren, produceren, ... in een veranderende context.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

Vetplant of cactus

ATELIER+ - Cactus of vetplant in glas met Sofie Janssen* (05/10)

Za 5 oktober van 09.00 u tot 13.00 u

Tijdens dit Atelier+ maak je een origineel werk in glas: een cactus of vetplant. Hiervoor gebruik je de koperfolietechniek, ook wel bekend als tiffany. Stap voor stap maak je je deze techniek eigen. Je tekent een eenvoudig ontwerp of kiest een kant-en-klaar ontwerp. Daarvan maak je sjablonen. Je leert glas snijden, slijpen, in folie wikkelen, solderen en tot slot patineren.

37graden

Talk - Sociale tewerkstelling in de designsector door 37 graden (08/10)

Dinsdag 8 oktober van 18.30u tot 21.30u

37 graden is de naam van een coöperatie die de brug wil slaan tussen zorg- en sociale economie, design en handel. De organisatie vertrekt vanuit het talent van de maker uit de arbeidszorgsector en sociale economie, voegt er de creatieve ideeën van designers aan toe, past commerciële logica toe en creëert zo een win-win-wineffect. Kim Hardy slaat tijdens deze Talk de brug tussen makers en ontwerpers. 

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

lancering BKRK

Lancering thema BKRK-award 2025 (10/10)

Op 10 oktober lanceren we het thema voor de tiende BKRK-award. Hierin gaan we op zoek naar een brede waaier aan producten, concepten en diensten die grenzen verleggen en innovatief zijn. Stel je kandidaat!

Reworlding

Talk – VAKlab x UHasselt: REWORLDING (11/10)

Vrijdag 11 oktober van 10.30u tot 18.00u

Op 11 oktober trapt UHasselt het Europese REWORLDING-project af. Het doel: onderzoeken en schetsen hoe het ontwerpen voor socio-ecologische uitdagingen er in de toekomst kan uitzien. UHasselt en VAKlab nodigen ontwerpstudio Studio Plastique uit dat denkbeeldige scenario's en kritische reflecties combineert met diepgaand onderzoek naar complexe, materiële toeleveringsketens en technologische infrastructuren. We sluiten af met een netwerkapero. Deze activiteit vindt in het Engels plaats in de Oude Gevangenis van Hasselt. 

Het programma:

 • 10h30: Aanvang
 • 11h00: Start 'Framing REWORLDING' en lezing door Dr Michelle Bastian
 • 12h00: Introductie partners en paneldebat
 • 13h00: Walking lunch
 • 14h00: Talk Studio Plastique in co-organisatie met Vaklab Bokrijk
 • 15h00: Q&A
 • 16h00: Netwerkapero: elke PhD'er serveert een hapje of drankje aan hun tafel
 • 18h00: Einde

De inschrijvingslink volgt asap.

Pieter Vandekerkhof

Tips van de Meester – Business Modelling door Prof. Dr. Pieter Vandekerkhof* (15/10)

Dinsdag 15 oktober van 18.30u tot 21.30u  

Na een inleidende sessie over het Business Model Canvas dit voorjaar, ga je in deze hands-on workshop met Professor Ondernemerschap en Governance Pieter Vandekerkhof dieper in op de analyse van je businessmodel. Het Business Model Canvas kan je blijven gebruiken om betere strategische beslissingen te nemen, nieuwe ideeën snel een kans te geven en krachtiger te communiceren.  

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

wonder

Expo BKRK-award @ WONDER Kortrijk (17/10 - 03/11)

Donderdag 17 oktober tot Zondag 3 november

WONDER is het Kortrijkse stadsfestival waar jong creatief geweld en gevestigde waarden - van design tot kunst - hun visie op een betere toekomst geven. Dit in een gratis parcours, verbluffende exposities, boeiende installaties en inspirerende events. Ook dit jaar stellen we er met veel trots de drie finalisten van onze BKRK-award voor

 

wonder

Bezoek aan WONDER Creativity Festival in Kortrijk* (18/10)

Vrijdag 18 oktober van 10.00u tot 17.00u

Op 18 oktober 2024 nemen we je mee naar Kortrijk voor een bezoek aan het creatieve stadsfestival WONDER. We bezoeken verschillende locaties, krijgen een rondleiding in de BUDA-fabriek en ontdekken onze BKRK-award-finalisten die op het festival een plekje krijgen. VAKlab voorziet een lunch. 

 

Campus Kick-Off

VAKlab Coworking day* (24/10)

Donderdag 24 oktober van 8.30u tot 16.30u

VAKlab organiseert maandelijks een Coworking day. Tijdens een co-working day nodigen we je uit om een hele dag te komen werken op een verrassende en inspirerende plek in Bokrijk.

Starten doen we met een kennismakingsontbijt. Voor- en namiddag is het business as usual en werk je je to-dolijst af in het gezelschap van een beperkte groep gelijkgestemden. ’s Middags zorgt VAKlab voor een lekkere lunch én een interessante ondernemerssessie. We sluiten de dag af met een drankje.

Volg de hele reeks of kies de sessie die je het meest interesseert. Het aantal plaatsen is beperkt!

rein

Cocreatiesessie – Ontwerpen met lokale biocirculaire grondstoffen met Rein Dessers* (05/11 + 19/11 + 03/12)

 • Dinsdag 5 november van 09.00u tot 11.30u
 • Dinsdag 19 november van 09.00u tot 13.00u
 • Dinsdag 3 december van 09.00u tot 11.30u

Experte circulaire reststromen Rein Dessers brengt ontwerpers, vakmensen en makers samen met leveranciers en materiaalproducenten rond natuurlijke reststromen. We gaan op zoek naar nieuwe toepassingen en oplossingen voor bedrijven en dagen ontwerpers en vakmensen uit om uit hun comfortzone te treden. Na een korte kennismaking en inspiratiesessie,  experimenteren we in kleine groepjes rond een specifieke reststroom. Tijdens een terugkommoment bespreken we de bevindingen en resultaten, en plannen we een eventuele verderzetting, samen met POM-Limburg.

 

atelier vierkant

Talk – Infosessie BKRK-award (12/11 online)

Dinsdag 12 november van 12.00u tot 13.00u 

Op 10 oktober lanceerden we het thema van de nieuwe BKRK-award. Interesse om deel te nemen? Vragen over het nieuwe thema van de BKRK-award? Een onduidelijkheid in het reglement of proces? We overlopen het traject graag samen met jou en beantwoorden al je vragen tijdens deze online sessie.

debbie

Atelier+ – Creëren met papierpulp met Debbie Wijskamp* (22/11)

Vrijdag 22 november van 13.00u tot 16.00u

Ontdek samen met kunstenaar en ontwerper Debbie Wijskamp (NL) de schoonheid en de mogelijkheden van gerecycleerd papier. De workshop begint met een korte introductie over papierpulp en hoe het materiaal in kunst en design wordt toegepast. Daarna ga je zelf aan de slag. Met pulp van oud papier, experimenteer je met decoratietechnieken en personaliseert je object.

 

Daneels

Atelier+ – Kleiobjecten in handopbouw met Louise Daneels* (23/11 + 07/12)

 • Zaterdag 23 november van 13.00u tot 17.00u
 • Zaterdag 7 december van 13.00u tot 17.00u

In deze tweedelige workshop leert Louise Daneels je de kneepjes van de handopbouwtechniek. Je ontdekt hoe je de klei voorbereidt en wat de stappen zijn om vlot een vorm op te bouwen en af te werken, om uiteindelijk te komen tot mooie, kleurrijke keramieken objecten.

 

Campus Kick-Off

VAKlab Coworking day* (28/11)

Donderdag 28 november van 8.30u tot 16.30u

VAKlab organiseert maandelijks een Coworking day. Tijdens een co-working day nodigen we je uit om een hele dag te komen werken op een verrassende en inspirerende plek in Bokrijk.

Starten doen we met een kennismakingsontbijt. Voor- en namiddag is het business as usual en werk je je to-dolijst af in het gezelschap van een beperkte groep gelijkgestemden. ’s Middags zorgt VAKlab voor een lekkere lunch én een interessante ondernemerssessie. We sluiten de dag af met een drankje.

Volg de hele reeks of kies de sessie die je het meest interesseert. Het aantal plaatsen is beperkt!

brut

Talk – Materialiteit in ontwerp door BRUT Collective (28/11)

Donderdag 28 november 18.30u tot 21.30u 

BRUT is een collectief van opkomende Belgische ontwerpers, opgericht in 2018. Ze zijn een voorbeeld van een jonge generatie ontwerpers die het belang van samenwerking en collectieve betrokkenheid in het hedendaagse designlandschap waarderen. Charlotte Jonckheer en Linde Freya Tangelder lichten hun praktijk en focus op materialiteit toe, de samenwerking binnen BRUT Collective, hun parcours, waarden en projecten.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

LUMA

Talk – Atelier Luma als experimenteel laboratorium door Jan Boelen 04/12

Woensdag 4 december van 18.30u tot 21.30u 

Jan Boelen is curator en artistiek directeur van Atelier LUMA, een experimenteel laboratorium, productieatelier en lerend netwerk voor design in Arles. Atelier LUMA maakt gebruik van lokale middelen, materialen, kennis en talenten, en bedenkt innovatieve en duurzame manieren om natuurlijke en culturele hulpbronnen te gebruiken. Hoe Atelier LUMA met een lokaal project op mondiale weerklank kan rekenen en wat ontwerpers hiervan kunnen leren, vertelt hij je in deze Talk.

Welkom vanaf 18.30u De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

boelen

Cocreatiesessie – Bioregional Design Practices met Jan Boelen* (05/12)

Donderdag 5 december van 13.30u tot 17.00u 

Het interdisciplinair onderzoeksontwerplab Atelier LUMA ontwikkelde een game die samen met organisaties, ontwerpers, ondernemers en vakmensen een ecosysteem creëert en verder uitbouwt. ‘Bioregional Design Practices’ helpt nadenken over mogelijke samenwerkingen, connecties met nieuwe economieën en uitwisseling van waarden die spelers versterkt en verenigt in een sterk netwerk. 

 

Alfhild

Talk – Ambacht voor een zachte toekomst door Alfhild Külper (05/12)

Donderdag 5 december van 18.30u tot 21.30u

De Zweedse Alfhild Külper werkte tien jaar als modeontwerpster voor Viktor & Rolf. Daarna switchte ze naar interieurontwerp. In haar zachte, wollige tapijten gebruikt ze een mix van traditionele tuftingtechnieken en 3D borduurwerk. Welk carrièrepad ze bewandelde, hoe ze via haar ontwerpen pleit voor een meer empathische omgeving en een antwoord biedt op overconsumptie en massaproductie, vertelt ze tijdens deze Engelstalige Talk. 

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

brut

Masterclass – De poëzie van verzamelde materie met BRUT Collective* (10/12 + 12/12 + 13/12)

 • Dinsdag 10 december van 13.00u tot 17.00u in Bokrijk
 • Donderdag 12 december van 09.30u tot 17.00u in Deurne
 • Vrijdag 13 december van 09.30u tot 17.00u in Deurne

Deze Masterclass met BRUT Collective-leden Charlotte Jonckheer, Linde Freya Tangelder, Nel Verbeke, Ben Storms en Bram Vanderbeke, draait rond het waarderen en ensceneren van gevonden materialen in een nieuw verhaal: een stilleven van materie, toon en textuur. Het eindresultaat is een poëtisch beeld, een inspiratiebron voor object, ruimte of interieur. De Masterclass start in Bokrijk. Op dag twee en drie werk je in BRUT’s atelier in Deurne.

Campus Kick-Off

VAKlab Coworking day* (19/12)

Donderdag 19 december van 8.30u tot 16.30u

VAKlab organiseert maandelijks een Coworking day. Tijdens een co-working day nodigen we je uit om een hele dag te komen werken op een verrassende en inspirerende plek in Bokrijk.

Starten doen we met een kennismakingsontbijt. Voor- en namiddag is het business as usual en werk je je to-dolijst af in het gezelschap van een beperkte groep gelijkgestemden. ’s Middags zorgt VAKlab voor een lekkere lunch én een interessante ondernemerssessie. We sluiten de dag af met een drankje.

Volg de hele reeks of kies de sessie die je het meest interesseert. Het aantal plaatsen is beperkt!

KLEINE OBJECTEN

Tips van de meester – Fotografie van kleine objecten met Raf Ketelslagers* (21/01)

Dinsdag 21 januari van 10.00u tot 17.00u

Ben jij ontwerper van juwelen, glas of andere kleine objecten en wil je leren hoe je ze mooi in beeld brengt? Dan is deze Tips van de Meester met fotograaf Raf Ketelslagers van Studiovision iets voor jou. Na heel wat handige tips en tricks ga je zelf aan de slag om je objecten te fotograferen in verschillende settings, lichtinvallen en invalshoeken. Na de workshop heb je een goede basis om kwalitatieve foto te maken voor je portfolio.

studio vision

Tips van de meester – Fotografie van middelgrote objecten met Raf Ketelslagers* (23/01)

Do 23 januari van 10.00u tot 17.00u

Als ontwerper van objecten in hout, textiel of keramiek is het niet eenvoudig om je creaties goed te fotograferen. Fotograaf Raf Ketelslagers van Studiovision helpt je graag op weg tijdens deze Tips van de Meester. Je leert technieken om je objecten in verschillende settings, lichtinvallen en invalshoeken te fotograferen. Ideaal om je werk te presenteren in je portfolio.

BKRK HOUT

Talk – Drie finalisten van de BKRK-award #HOUT (23/01)

Donderdag 23 januari van 19.30u tot 21.00u (online)

In aanloop naar de indiening van de tiende BKRK-award op 6 april, inspireren we je graag met het traject van de drie finalisten van de BKRK-award #HOUT. Ze nemen je tijdens deze online sessie mee in het parcours dat ze hebben afgelegd. We hebben het onder meer over hun deelname aan de BKRK-award, het traject en de meerwaarde van de wedstrijd.

 

Johanna

Masterclass – VAKlab x LUCA School of Arts Productdesign: Industrieel Vakmanschap met Johanna Seelemann* (27/01 - 31/01))

Maandag 27 januari tot vrijdag 31 januari

In deze Masterclass verken je samen met ontwerper/onderzoeker Johanna Seelemann en de masterstudenten productdesign van de LUCA School of Arts de betekenis van ambacht in onze industriële maatschappij. Als case kijken we naar de Genkse staalproducenten. Kunnen we hun kennis en werk nog ‘ambacht’ noemen? Welke keten van acties wordt er in gang gezet van ontwerp tot uitvoering? Ontleed het verleden van de staalindustrie en transformeer het in een mogelijke toekomst. Deze Masterclass wordt in het Engels gegeven.

De exacte tijdstippen en locaties worden nog bekend gemaakt.

Inschrijven kan binnenkort!

Marijke Jans

Talk – Biobased materialen ontwikkelen en ontwerpen door Marijke Jans (30/01)

Donderdag 30 januari van 18.30u tot 21.30u

Biodesigner Marijke Jans is gepassioneerd door grondstoffen, reststromen en biogebaseerde materialen. Momenteel focust ze op het proces, onderzoek en experiment van koffiegruis als grondstof. Dit resulteert in biogebaseerde en biodegradeerbare objecten die CO2-negatief zijn. In deze Talk vertelt ze over koffie en andere organische reststromen, en hoe haar praktijk en onderzoek tot resultaten leiden.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

Johanna

Talk – VAKlab x LUCA School of Arts Productdesign: Alledaagse objecten, materie en hun toekomstscenario’s door Johanna Seelemann (27/01)

Maandag 27 januari van 18.30u tot 21.30u

De Duitse Johanna Seelemann is een van de opkomende talenten in de hedendaagse designwereld. De ontwerpster onderzoekt objecten en materialen uit onze dagelijkse omgeving met een forensische aanpak. Ze onderzoekt hun contexten, productiesystemen en ecologische cycli, om zo wenselijke toekomstscenario's te creëren die ze vertaalt in producten, ruimten, concepten en samenwerkingen. Deze Talk wordt in het Engels gegeven.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

 

glasslinger

ATELIER+ - VLAGGENLIJN IN GLAS MET SOFIE JANSSEN* (01/02)

Zaterdag 1 februari van 09.00u tot 16.00u

Tijdens deze Atelier+ maak je een origineel werk in glas: een slinger met vlagjes. Hiervoor gebruik je de koperfolietechniek, ook wel bekend als tiffany. Stap voor stap maak je je deze techniek eigen. Je tekent een eenvoudig ontwerp of kiest een kant-en-klaar ontwerp. Daarvan maak je sjablonen. Je leert glas snijden, slijpen, in folie wikkelen, solderen en tot slot patineren.

Alfhild

Masterclass – VAKlab x Texture: Tuftopia met Alfhild Külper* (04/02)

Dinsdag 4 februari van 10.00u tot 17.00u

Heb je ervaring met tuften en wil je de grenzen van materiaal en techniek verder onderzoeken? Tijdens deze Masterclass neemt kunstenaar en ontwerper Alfhild Külper je mee in haar wondere wereld van zachte tapijten en wollige wezens. Samen met haar meng je technieken en materialen om gelaagdheid, reliëf en textuur in je werk te brengen. Je gaat aan de slag met tuften en diverse handmatige technieken. Deze Masterclass wordt in het Engels gegeven.

JONCKERS

Talk – Natuurlijk of synthetisch: edelstenen vanuit een objectief standpunt door An Jonckers (05/02)

Woensdag 5 februari van 18.30u tot 21.30u

Gemmologe An Jonckers werkt als experte en docente Edelsteenkunde aan de PXL-MAD en de Koninklijke Academie in Antwerpen. Tijdens deze Talk licht An de verschillen en overeenkomsten toe tussen natuurlijke en synthetische edelstenen. Daarna gaat ze in dialoog met het publiek en een panel over de verschillende visies, kansen en problematieken rond de handel van natuurlijke en synthetische materialen.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

Kristy

Atelier+ –  Smeed een juweel in één dag met Kristy Bujanic* (08/02)

Zaterdag 8 februari van 09.00u tot 13.00u

Tijdens dit Atelier+ smeed je je eigen ring of armband. Je maakt je eigen ontwerp en leert hoe je een juweel smeedt met verschillende hamertechnieken. Daarna ga je aan de slag aan de werkbank met zagen, vijlen en hameren en je experimenteert met diverse afwerkingstechnieken. Je gaat naar huis met je eigen handgemaakte juweel.

 

marijke jans

Tips van de Meester – Objecten maken met biogebaseerde materialen met Marijke Jans* (11/02)

Dinsdag 11 februari van 13.00u tot 17.00u

Biodesigner Marijke Jans gaat op zoek naar reststromen die tot biogebaseerd en biologisch afbreekbaar materiaal omgezet kunnen worden. Tijdens deze Tips van de Meester toont ze hoe je organische afvalstromen kan verwerken tot leerachtige materialen, bioplastics en plaatmaterialen, en hoe ze tot slot een object worden. Wil je meer weten over bioplastics en biocomposieten, hoe je ze zelf kan maken en welke toepassingen mogelijk zijn? Dan is deze Tips van de Meester iets voor jou.

Nathalie Van der Massen

Talk – All work is in progress door Nathalie Van der Massen (13/02)

Donderdag 13 februari van 18.30u tot 21.30u

Nathalie Van der Massen is textielontwerper met een soft spot voor natuurlijke materialen en een samenspel van handmatige en industriële technieken. Haar interesse in immateriële elementen zoals licht, tijd en geluid, leidt tot experimentele en poëtische ontwerpen. Tijdens deze Talk ontrafelt ze hoe ze met haar werk een ode brengt aan het Belgische en Europese erfgoed van textielambacht en daarmee de Henry van de Velde Young Talent Award in de wacht sleepte.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

RAAMHANGER

ATELIER+ - Raamhanger IN GLAS MET SOFIE JANSSEN* (15/02)

Zaterdag 15 februari van 09.00u tot 16.00u

Tijdens deze Atelier+ maak je een origineel werk in glas: een gekleurde raamhanger. Hiervoor gebruik je de koperfolietechniek, ook wel bekend als tiffany. Stap voor stap maak je je deze techniek eigen. Je tekent een eenvoudig ontwerp of kiest een kant-en-klaar ontwerp. Daarvan maak je sjablonen. Je leert glas snijden, slijpen, in folie wikkelen, solderen en tot slot patineren.

Portfoliotraining

Talk – VAKlab x SyntraPXL: Portfoliotraining door Flanders DC (20/02)

Donderdag 20 februari van 18.30u tot 21.30u

Wat is de meerwaarde van een portfolio? Wat is het verschil met je website of socialmediakanalen? En hoe begin je eraan? Tom Suykerbuyk, adviseur, projectmanager en coördinator design bij Flanders DC, geeft concrete tips & tricks over hoe jij het verschil maakt met je portfolio. Deze sessie vindt plaats bij SyntraPXL Campus Hasselt.

 

letterkappen

Atelier+ – Letters in mergel met De Letterkapperij* (22/02)

Zaterdag 22 februari van 13.00u tot 17.00u

Belangrijke boodschappen worden al sinds mensenheugenis in steen gebeiteld. Beitelen in harde steensoorten vereist technische vaardigheid, maar graveren in een zachte steensoort kan iedereen leren. Kies een citaat of tekst die je dierbaar is en leer hoe je deze woorden in een blok mergel graveert. Dit Atelier+ begeleidt je van potloodstreep tot gegraveerde tekst. Je gaat naar huis met een originele blikvanger in je interieur.

 

angelo

Talk – Natuursteen als ultieme grondstof door Il Granito (25/02)

Dinsdag 25 februari van 18.30u tot 21.30u

De verwerking van natuursteen is robuust, stoffig en hard. De resultaten zijn luxueus en stijlvol. Het Genkse bedrijf Il Granito is een autoriteit in vakmanschap rond natuursteen. Il Granito voert het volledige proces in huis uit en concentreert zich enkel op natuursteen. Met veel passie brengt Angelo Rizzi in deze Talk zijn visie op vakmanschap, design, samenwerking met designers en ondernemerschap in een wereld van ruwe schoonheid.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

Campus Kick-Off

VAKlab Coworking day* (27/02)

Donderdag 27 februari van 8.30u tot 16.30u

VAKlab organiseert maandelijks een Coworking day. Tijdens een co-working day nodigen we je uit om een hele dag te komen werken op een verrassende en inspirerende plek in Bokrijk.

Starten doen we met een kennismakingsontbijt. Voor- en namiddag is het business as usual en werk je je to-dolijst af in het gezelschap van een beperkte groep gelijkgestemden. ’s Middags zorgt VAKlab voor een lekkere lunch én een interessante ondernemerssessie. We sluiten de dag af met een drankje.

Volg de hele reeks of kies de sessie die je het meest interesseert. Het aantal plaatsen is beperkt!

il granito

Masterclass – Object van reststroomnatuursteen met Il Granito* (11/03 + 13/03)

 • Dinsdag 11 maart van 09.00u tot 17.00u
 • Donderdag 13 maart van 09.00u tot 17.00u

Tijdens deze tweedaagse Masterclass ga je in de ateliers van Il Granito aan de slag om met hun natuursteenreststromen een object te ontwerpen. Na een korte rondleiding kies je de reststukken uit voor je project. Op de tweede dag krijg je feedback over de haalbaarheid, mogelijkheden en aanpak, doorloop je samen met het Il Granito-team de stappen om je ontwerp uit te voeren en af te werken. Je gaat naar huis met een uniek object!

 

Kristy

Atelier+ – Een ring met de verloren wastechniek met Kristy Bujanic* (15/03 + 29/03)

 • Zaterdag 15 maart van 09.00u tot 13.00u
 • Zaterdag 29 maart van 09.00u tot 13.00u

Tijdens dit Atelier+ maak je een zilveren ring volgens de eeuwenoude verloren wastechniek. In de eerste sessie leer je de techniek kennen. Vervolgens start je ontwerpproces en werk je met nieuwe toepassingen en verschillende materialen aan je eigen wassen model. In de tweede sessie is je model gegoten en geef je je juweel met zaag, vijl en schuurpapier een persoonlijke finish.

 

PETER DE CUPERE

Talk – Geuren in ontwerp, een vak apart door Peter de Cupere (18/03)

Dinsdag 18 maart van 18.30u tot 21.30u

Peter de Cupere heeft als olfactorisch artiest een oeuvre opgebouwd rond een zintuig dat zelden aan bod komt in ontwerpen: de reukzin. Hij reist de wereld rond met zijn geursculpturen, -schilderijen, -installaties en welriekende perfumances en won talloze prestigieuze prijzen. Als een hedendaagse alchemist experimenteert hij met geuren. Hoe hij het vak leerde en transformeerde, en zo bijzondere ervaringen creëert, vertelt hij je tijdens deze boeiende Talk.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

PETER DE CUPERE

Tips van de Meester – Bokrijk gedestilleerd: introductie in destilleren van natuurlijk materiaal met Peter de Cupere* (20/03)

Donderdag 20 maart van 09.00u tot 17.00u

Na een boeiende introductie door olfactorisch kunstenaar Peter de Cupere over geurextractiemethoden verzamel je natuurlijke materialen op het terrein in Bokrijk. Daarna capteer je de geuren met verschillende technieken en methoden. Aan het einde van de workshopdag neem je je geurresultaat mee naar huis.

 

Campus Kick-Off

VAKlab Coworking day* (27/03)

Donderdag 27 maart van 8.30u tot 16.30u

VAKlab organiseert maandelijks een Coworking day. Tijdens een co-working day nodigen we je uit om een hele dag te komen werken op een verrassende en inspirerende plek in Bokrijk.

Starten doen we met een kennismakingsontbijt. Voor- en namiddag is het business as usual en werk je je to-dolijst af in het gezelschap van een beperkte groep gelijkgestemden. ’s Middags zorgt VAKlab voor een lekkere lunch én een interessante ondernemerssessie. We sluiten de dag af met een drankje.

Volg de hele reeks of kies de sessie die je het meest interesseert. Het aantal plaatsen is beperkt!

SINTOBIN

Talk – VAKlab x LUCA School of Arts Productdesign: Ambachten in een digitaal tijdperk door Heleen Sintobin (31/03)

Maandag 31 maart van 18.30u tot 21.30u 

Heleen Sintobin is meubelontwerper, materiaalverkenner en verhalenverteller. Haar werk wil de kracht van materialen overbrengen in een hedendaagse ontwerpcontext. Ze zoekt voortdurend naar een balans tussen geschreven historisch, academisch en praktijkgericht materiaalonderzoek, experimenten en ‘happy accidents’. In haar huidig werk onderzoekt ze de toekomst van ambachten in het digitale tijdperk. Wat haar onderzoek inhoudt, hoe het verloopt en wat haar bedenkingen zijn, verneem je in deze Talk.

sintobin

Masterclass – VAKlab x  LUCA School of Arts Productdesign: De lokale kleuren van klei met Heleen Sintobin* (31/03 + 04/04)

 • Maandag 31 maart van 13.00u tot 17.00u
 • Vrijdag 4 april van 10.00u tot 17.00u

Samen met designer en onderzoeker Heleen Sintobin onderzoek je de lokale klei van Genk en zijn warme palet aan aardekleuren. Je start met een introductie, waarna je aan de slag gaat met het veldwerk. Je wint lokale klei met de kleiboor, maakt je eigen slibs en kneedt de aardse pigmenten in porselein. Je gaat ook aan de slag met de basisbeginselen van keramiek. Samen onderzoek je het materiële DNA van de streek en ontwerp je een kleine rituele collectie. De eerste dag van de Masterclass vindt plaats samen met de masterstudenten productdesign van LUCA School of Arts.

vaklab

Deadline indiening kandidatuur BKRK-award 2025 (06/04)

Zondag 6 april

Tot 6 april kan je een dossier indienen om deel te nemen aan het BKRK-awardtraject dat VAKlab voor je uitstippelde. Behoor jij tot de tien geselecteerden? Dan ontvang je niet alleen praktische tips van een vakkundig samengestelde jury en tal van experten, je breidt ook je netwerk uit en surft mee in de communicatieflow. Deelnemen is dus altijd winnen. Succes!

vakmanschapsweekend

Campus van het Vakmanschap – Opendeurdagen (26/04 + 27/04)

Op 26 en 27 april staan de deuren van onze Campus van het Vakmanschap voor je open. Bokrijk geeft je een inkijk in haar vakmanschapswerking. Je kan er demonstraties bijwonen, workshops volgen of info inwinnen over hoe jij je vakmanschap kan uitbouwen. We organiseren ook een Métier Marché waar je vakmensen aan het werk ziet en hun producten kan kopen.

 

Campus Kick-Off

VAKlab Coworking day* (30/04)

Woensdag 30 april van 8.30u tot 16.30u

VAKlab organiseert maandelijks een Coworking day. Tijdens een co-working day nodigen we je uit om een hele dag te komen werken op een verrassende en inspirerende plek in Bokrijk.

Starten doen we met een kennismakingsontbijt. Voor- en namiddag is het business as usual en werk je je to-dolijst af in het gezelschap van een beperkte groep gelijkgestemden. ’s Middags zorgt VAKlab voor een lekkere lunch én een interessante ondernemerssessie. We sluiten de dag af met een drankje.

Volg de hele reeks of kies de sessie die je het meest interesseert. Het aantal plaatsen is beperkt!

lab leemsteen

Tips van de Meester – Living Lab Leemsteen met UHasselt* (08/05 + 09/05)

 • Donderdag 8 mei van 09.00u tot 17.00u
 • Vrijdag 8 mei van 09.00u tot 17.00u

Leemsteen als circulair bouwmateriaal kan het materiaalgebruik en de CO2-uitstoot in de bouwsector drastisch verminderen. Tijdens deze workshop onderzoeken we al doende de impact van verschillende samenstellingen op het uiterlijk van de steen en gaan in op hoe kleur, textuur en afmeting de materiaalbeleving beïnvloeden. Deze workshop kadert in het VLAIO Living Lab Circulaire Economie VAN AARDE NAAR WAARDE - Toepassing van Leemsteen in de praktijk, in samenwerking met UHasselt.

keramiek

Atelier+ – Keramiek in opbouw met Ingrid Dirix* (10/05)

Zaterdag 10 mei van 13.00u tot 16.00u

In dit Atelier+ maak je kennis met het opbouwen van keramiek onder begeleiding van professionele Bokrijk-pottenbakster Ingrid Dirix. Je krijgt de techniek onder de knie, ontdekt de mogelijkheden in vorm, creativiteit en afwerking, en gaat boordevol inspiratie aan de slag om je stuk te decoreren. Na het atelier bakken we de voorwerpen voor je af in Ingrid’s oven en na 2 weken kan je je product ophalen in Bokrijk. 

 

nl

Talk – Denk globaal, graaf lokaal door Atelier NL (13/05)

Dinsdag 13 mei van 18.30u tot 21.30u

Wat leren lokale grondstoffen ons over een plaats? Hoe helpt kennis over de oorsprong van materiaal ons om ze verstandiger te gebruiken? En verbetert dit onze benadering van het milieu als geheel? In hun zoektocht naar de antwoorden, hebben Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck van Atelier NL een bibliotheek van honderden zand- en kleurstalen gecreëerd. De analyse hiervan groeide uit tot een unieke filosofie. Door verkenning, onderzoek en creatieve materiaaltransformatie, laat Atelier NL zien hoe we 'globaal moeten denken en lokaal graven'!

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

houtdraaien

Atelier+ – Houtdraaien met de Limburgse Gilde van Houtdraaiers* (15/05)

Donderdag 15 mei van 09.00u tot 15.00u

In dit Atelier+ leer je de kneepjes van het houtdraaien in de inspirerende omgeving van het museum. Met enkele simpele technieken leer je een schaal of kaarsenhouder maken die je eigenhandig hebt gedraaid, bijgeschaafd, geschuurd en geolied. Voorkennis is niet nodig, voorliefde voor hout wél.

 

bloem

ATELIER+ - Bloemen in glas met Sofie Janssen* (17/05)

Za 17 mei van 09.00 u tot 13.00 u

Tijdens dit Atelier+ maak je een origineel werk in glas: een boeketje bloemen. Hiervoor gebruik je de koperfolietechniek, ook wel bekend als tiffany. Stap voor stap maak je je deze techniek eigen. Je tekent een eenvoudig ontwerp of kiest een kant-en-klaar ontwerp. Daarvan maak je sjablonen. Je leert glas snijden, slijpen, in folie wikkelen, solderen en tot slot patineren.

atelier NL

Tips van de Meester – Earth Paint met Atelier NL* (20/05)

Dinsdag 20 mei van 13.00u tot 17.00u

Deze workshop onthult een eeuwenoude methode om verf te maken van de ruwe grond van een specifieke plek. Samen met Atelier NL verzamel je klei in Bokrijk en transformeer je lokale aarde tot natuurlijke verf. Elke verf is uniek en is het resultaat van keuzes zoals zeefduur, grofheid van de aarde en toevoegingen. Een ontdekkingsreis naar de prachtige kleuren van de aarde.

 

Campus Kick-Off

VAKlab Coworking day* (22/05)

Donderdag 22 mei van 8.30u tot 16.30u

VAKlab organiseert maandelijks een Coworking day. Tijdens een co-working day nodigen we je uit om een hele dag te komen werken op een verrassende en inspirerende plek in Bokrijk.

Starten doen we met een kennismakingsontbijt. Voor- en namiddag is het business as usual en werk je je to-dolijst af in het gezelschap van een beperkte groep gelijkgestemden. ’s Middags zorgt VAKlab voor een lekkere lunch én een interessante ondernemerssessie. We sluiten de dag af met een drankje.

Volg de hele reeks of kies de sessie die je het meest interesseert. Het aantal plaatsen is beperkt!

hout

Tips van de Meester – Kaderverbindingen in hout met de schrijnwerkerij van Bokrijk* (27/05)

Dinsdag 27 mei van 09.00u tot 15.00u

Hout kan je op verschillende manieren verbinden met vernuftige, eeuwenoude technieken. In deze Tips van de Meester voor houtliefhebbers met een basisvoorkennis leer je een aantal houtverbindingen kennen en uitvoeren in een kader in het houtatelier in Bokrijk.

 

Morevi

Talk – Natuur en traditie in eigentijds ontwerp door Studio Morevi (03/06)

Dinsdag 03 juni van 18.30u tot 21.30u

Morevi is het pseudoniem van het Georgisch-Belgische designduo Ana Naskidashvili en Frederik Poisquet. In deze Engelstalige Talk deelt Morevi inzichten over hun creatieve proces, inspiraties en specialisatie in vilt. Ze verkennen de historische en culturele context van vilten, met een focus op de Georgische cultuur. Symboliek op vilten tapijten en diverse vilttechnieken komen aan bod, evenals het gebruik van natuurlijke pigmenten om wol te verven.

Welkom vanaf 18.30u. De keynote start om 19.00u en wordt gevolgd door een Q&A en netwerkdrink.

MOREVI

Tips van de Meester – Natuurlijk en eigentijds wolvilten met Studio Morevi* (04/06 + 05/06)

 • Woensdag 4 juni van 10.00u tot 17.00u 
 • Donderdag 5 juni van 09.30u tot 14.00u

Studio Morevi, alias Ana Naskidashvili en Frederik Poisquet, laat zich voor hun textielwerken inspireren door Georgische tradities, een eerbetoon aan Ana's thuisland. Belangrijk is het exclusieve gebruik van natuurlijke materialen. Tijdens de workshop maak je een klein gevilt tapijt van natuurlijk geverfde wol. Het hele proces, van het kaarden van de ruwe wol over het verven met natuurlijke pigmenten zoals indigo en meekrapwortel, tot het traditioneel vilten van een tapijt, komen aan bod. Morevi geeft een exclusieve inkijk in hun ambachtelijk maakproces van A tot Z. Deze Tips van de Meester wordt in het Engels gegeven. 

Voorbije activiteiten:

18/05/2024 & 01/062024 - Tips van de Meester: Vladimir Ivaneanu en Soetkin Everaert: Japanse houtsnede

30/05/2024 - VAKlab Coworking day

28/05/2024 - Webinar: Focus Craftership: Toolbox and Methodology for filming living heritage (internationaal) 

19/05/2024 - Historisch bierbrouwen 

18/05/2024 - Talk: Vladimir Ivaneanu en Soetkin Everaert: Japanse houtsnede 

16/05/2024 - Talk: Architectuurtour historische  bouwtechnieken met ARAT Architecten

07/05/2024 - Talk: Oude technieken x Nieuwe materialen door Biobased Creations

27/04/2024 + 28/04/2024 - Opendeurweekend Campus van het Vakmanschap 

25/04/2024 - VAKlab Coworking day*

18/04/2024 - Talk: Timbr, de Tinder van de houtsector

07/04/2024 - Historisch Bierbrouwen

30/03/2024 - Opening Openluchtmuseum 

28/03/2024 - VAKlab co-working day

26/03/2024 - Talk: Groeien in creatief  ondernemerschap met Frits Jeuris

21/03/2024 - Talk: De stap van B2C naar B2B met  Petit Pourri

19/03/2024 - Talk: Business modelling door Prof. Dr. Pieter Vandekerkhof

14/03/2024 Inspiratiecafé i.s.m. UNIZO 

05/03/2024 Talk: Vakmanschap door de bril van  Studio Job 

27/02/2024 - 2/03/2024 Tips van de Meester: Experimenteel en  hybride ontwerpen met Amandine David

22/02/2024 Talk: Experimenteel en hybride  ontwerpen volgens Amandine David 

20/02/2024 Talk: Van goed idee naar sterk product  met Roel Vandebeek

06/02/2024 Tips van de Meester: Werken met en  onderhouden van handgereedschappen door Houtentiek

30/01/2024 Talk: Traditionele technieken in houtbewerking met Houtentiek 

25/01/2024 Talk: Drie finalisten van de BKRK-award  #VLECHTTECHNIEK 

30/01/2023 Uitreiking Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award

05/12/2023 Talk: Financiering en subsidies door Vlaio

30/11/2023 Talk: Ontwerpen met Kiki en Joost 

25/11/2023: Slotcongres Focus Vakmanschap 

23/11/2023 Tips van de meester: Houtdraaien met  Nauwau

21/11/2023 Talk: De boom als leidraad voor ontwerp  met Nauwau 

14/11/2023 Talk: BKRK-award #HOUT (online)

9/11/2023 Talk: Bepaal de juiste prijs voor je werk met Flanders DC

7/11/2023 Talk: Ontwerpen volgens Lex Pott 

6/11/2023 Tips van de Meester: Natuurlijk wolverven met QUE ONDA VOS

25/10/2023 Talk: Tastbaar maken van rouw en verdriet in ontwerp 

24/10/2023: Uitreiking BKRK-award  #VLECHTTECHNIEK en lancering nieuwe BKRK-award 

19/10/2023 - 05/11/2023: Expo BKRK-award @ WONDER Kortrijk 

19/10/2023 + 20/10/2023: Bezoek aan WONDER Creativity Festival  in Kortrijk

10/10/2023 Talk: Intercultureel vakmanschap en  ondernemerschap met QUE ONDA VOS 

04/10/2023: Campus Kick-Off

28/05/2023: Uiterste indiendatum kandidatuur BKRK-Award

28/05/2023: Brouwdag in het Openluchtmuseum

25/05/2023: Passe-Partout - Ondernemerschap door Raf Vermeiren van De Cijferfabrik

06/05/2023 + 07/05/2023 Talk + workshop: Kleurrijke manden vlechten met Rein Reitsma

06/05/2023 + 07/05/2023 Campus van het Vakmanschap - opendeurdagen

27/04/2023 Informatiesessie Meester-Leerlingtraject: Beurzen voor het doorgeven van vakmanschap

26/04/2023 + 03/05/2023 Tips van de meester: De kracht van design bij juweelontwerp

25/04/2023 Intiensessie - Gesprek met winnaar BKRK-award #SMAAK - Studio Karen Wuytens

18/04/2023 Inspiratiesessie: De kracht van design bij juweelontwerp 

30/03/2023 Passe-Partout - De transculturele toekomst, door Sep Verboom

23/03/2023 + 20/04/2023 Tips van de meester: Esmé Hofman, vlechtwerkvormgever

21/03/2023 + 28/03/2023 Tips van de meester: Hey Jute, met Alexander Marinus

16/03/2023 Inspiratiecafé ism Unizo 

14/03/2023 Inspiratiesessie: Hey Jute, met Alexander Marinus 

09/03/2023 Online Passe-Partout - Ambacht en innovatie met PinkOliv

07/03/2023 Inspiratiesessie - Esmé Hofman over vlechttechnieken 

28/02/2022 Intiensessie BKRK-award #Vlechttechniek 

07/02/2023 Uitreiking Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award 

23/01/2023 Lancering van de nieuwe BKRK-award 

15/12/2022 Passe-Partout - Het belang van een portfolio met Flanders DC 

29/11/2022 Passe-Partout - Soft skills in ondernemerschap, door prof. Pieter Vandekerkhof en Marc Beenders 

22/11/2022 Tips van de meester - Hoe kunnen we ons verhouden tot de natuur? En hoe kunnen we de natuur meenemen in ons ondernemen? met Natalie Schrauwen 

17/11/2022 Tips van de meester - Hoe kunnen we ons verhouden tot de natuur? En hoe kunnen we de natuur meenemen in ons ondernemen? met Natalie Schrauwen 

10/11/2022 Inspiratiesessie - Hoe kunnen we ons verhouden tot de natuur? En hoe kunnen we de natuur meenemen in ons ondernemen? met Natalie Schrauwen 

25/10/2022 Passe-Partout - Tim Vranken over het belang van vakmanschap binnen zijn onderneming 

19/10/2022 Jobinspiratiebeurs Vakmanschap Werkt 

08/09/2022 Uitreiking van de BKRK-award #SMAAK 

12/05/2022 Passe-Partout met Yves Dupont 

29/03/2022 Atelierbezoek Mastermeubel i.s.m. VOMO 

24/03/2022 Tips van de meester - Nieuwe materialen met Tim Duerinck 

17/03/2022 Inspiratiecafé i.s.m. Unizo 

17/03/2022 Tips van de meester - Nieuwe materialen met Tim Duerinck 

10/03/2022 Tips van de meester - Nieuwe materialen met Tim Duerinck 

24/02/2022 Intiensessie KUYCKXMEERS 

08/02/2022 Lancering zevende BKRK-award 

08/02/2022 Uitreiking Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief