Skip to main content
Zomeravonden

Evenementen

Folkmuziek

Folkfestival

Een dag gevuld met folkmuziek en plezier, dat kan je zeker niet missen. Pak je campingstoeltje maar uit de garage en kom de beentjes losgooien op ons Folkfestival in het Openluchtmuseum. 

BKRK bier expo

Historisch Bierbrouwen

Op 5 juni kan je tijdens een brouwmoment onze bierspecialisten aan het werk zien in museumbrouwerij het Paenhuys. Je komt meer te weten over de brouwgeschiedenis én het brouwproces.

TVL vertellingen

TVL Vertellingen in Bokrijk

Nood aan nog eens goed lachen? Kom dan naar de TVL vertellingen in ons Openluchtmuseum op 15 juni voor een stand-up comedy show georganiseerd door TVL. 

Vakmanschap - houtbewerking

Zomerdagen in Bokrijk

Kruis deze zomer het Zomerfestival in Bokrijk aan in je agenda! In juli en augustus valt er elke dag iets te beleven. Zo zie je makers van vandaag, gisteren en morgen aan het werk tijdens boeiende demonstraties en initiaties.

Circus

Zomercircus

Van 16 juli tot en met 31 augustus is het ‘waauw’ geblazen. Met zes weken lang beklijvende circus-voorstellingen voor gezinnen met acrobatiek, clownerie, dressuur, jongleurs, … .

Historische koetsenparade

Historische koetsenparade

Koetsen, paarden, koetsiers in authentieke klederdracht en hoeden ... Op 14 augustus trekt een prachtige koetsenparade door het Openluchtmuseum.

Olieslagmolen Ellikom

Open Monumentendag

Elke 2de zondag van september kan je tijdens Open Monumentendag gratis honderden bekende en minder bekende monumenten in heel Vlaanderen bezoeken. 

Schapendrijven

Belgisch Kampioenschap schapendrijven

Wie komt de deelnemende handlers en hun mooie, werklustige honden aanmoedigen? Of geniet gewoon van het samenwerken tussen mens en dier? Dit kan zowel op zaterdag 17 als zondag 18 september, aangezien een wedstrijd verloopt over 2 dagen.

BKRK bier expo

Historisch Bierbrouwen

Op 18 september kan je tijdens een brouwmoment onze bierspecialisten aan het werk zien in museumbrouwerij het Paenhuys. Je komt meer te weten over de brouwgeschiedenis én het brouwproces.

Winterlicht

Winterlicht

Kom tijdens Winterlicht genieten van heerlijke versnaperingen en duik het feestelijke verleden in op onze gezellige, traditionele kermis. 

Ambachtslui verbazen met leuke demonstraties, licht- en vuurinstallaties verwarmen je hart, artistieke acts wakkeren een portie verwondering aan. In het ‘feestdorp’ beleef je nostalgische (winter)pret.

Openluchtmuseum

10 u. - 18 u.

Openluchtspeeltuin

9 u. - 21 u.

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

Van zonsopgang tot -ondergang

Infocenter

9 u. - 17 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief