Skip to main content
Zomeravonden

Evenementen

Paasdagen in Bokrijk

Paasdagen in Bokrijk - 30 maart tot en met 14 april 2024

Geniet de hele paasvakantie lang van een fantastisch lenteprogramma in het Openluchtmuseum: ontdek oude paasgebruiken, leef je uit met de vele leuke paasspelen en beleef piepjonge dieren van héél dichtbij.

Pasen museum

Pasen in het museum - 31 maart en 1 april 2024

Op paaszondag en -maandag beleef je een traditioneel paasfeest zoals dat meer dan 100 jaar geleden werd gevierd. Kom luisteren naar de paaspreek en neem deel aan onze indrukwekkende paaseierenraap.

brouwmomenten

Historisch bierbrouwen - 7 april 2024

Op zondag 7 april zie je onze bierspecialisten aan het werk in museumbrouwerij het Paenhuys tijdens het historisch brouwmoment. Je komt meer te weten over de boeiende brouwgeschiedenis én het complexe brouwproces.

Bokrijk Botaniek

Bokrijk Botaniek - 1 mei 2024

Hét evenement rond buitenleven, design en vakmanschap. Ontdek een uitgebreide waaier aan bijzondere bloemen en planten, tuinmeubelen en -decoratie, … en ga naar huis met bakken vol inspiratie en goesting voor outdoor living.

brouwmomenten

Historisch bierbrouwen - 19 mei 2024

Op zondag 19 mei zie je onze bierspecialisten aan het werk in museumbrouwerij het Paenhuys tijdens het historisch brouwmoment. Je komt meer te weten over de boeiende brouwgeschiedenis én het complexe brouwproces.

Bokrijk Festival 2023 - 17

Bokrijk Festival - 25 mei 2024

Bokrijk swingt met vintage toppers zoals Johan Verminnen, Mama's Jasje én A*Fever: de ultieme ABBA tribute, 50 jaar na de lancering van wereldhit 'Waterloo'. Een gezellig festival in een unieke museumsetting.

Bokrijk Festival 2023 - 19

Bokrijk Festival Junior - 26 mei 2024

Kinderen leven zich uit tijdens het Bokrijk Festival Junior. Pronken al op de affiche en straks ook op ons podium: Aaron Blommaert, Regi, Lotte De Clerck, en nog veel meer. Tussen de optredens door is er tijd om het museum te verkennen.

Schaapscheren - Bokrijk

Schaapscheren - 2 juni 2024

Op zondag 2 juni bekijk je van dichtbij hoe onze Bokrijkschapen een heuse kappersbeurt krijgen. Je ziet enerzijds hoe men vroeger schapen knipte en anderzijds zie je een hedendaagse scheerbeurt. 

Schatten van vlieg

Zomerdagen in Bokrijk - 1 juli tot en met 31 augustus 2024

Een aansprekend programma voor heel de familie, een zomer lang. Met vakmanschap, Living History, het leven zoals het had kunnen zijn, Schatten van Vlieg en nog veel meer!

Bokrijk open monumentendag

Open Monumentendag - 8 september 2024

(Her)ontdek erfgoed uit jouw streek en maak kennis met Bokrijks vakmanschap dat al sinds de opening van het Openluchtmuseum in 1958 wordt doorgegeven.

brood bakken historische bakovens

Dag van het Eetbare Landschap - 22 september 2024

Maak in het Openluchtmuseum kennis met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur, en geniet van smaakvolle proeverijen, demonstraties, ateliers en voorstellingen.

brouwmomenten

Historisch bierbrouwen - 22 september 2024

Op zondag 22 september zie je onze bierspecialisten aan het werk in museumbrouwerij het Paenhuys tijdens het historisch brouwmoment. Je komt meer te weten over de boeiende brouwgeschiedenis én het complexe brouwproces.

Verkiezingskoorts - Bokrijk

Verkiezingskoorts - 6 oktober 2024

Bereid je samen met de Living History acteurs voor op de verkiezingen. Wentel je in de politieke strijd. Voor welke partij stem jij? Iedere bezoeker krijgt één, twee, drie of vier stemmen naargelang je stand en beroep. Of zelfs helemaal geen…

Winterlicht

Winterlicht – 26 tot en met 30 december 2024

Even ontspannen na kerstmis? Kom naar Winterlicht, vijf winteravonden vol verwondering in onze feeërieke museumsetting. Geniet van theater-, muziek- en circusacts, dansende licht- en vuurinstallaties, ambachtendemonstraties en nostalgische attracties. Een boeiende mix voor jong én oud!

Bokrijk Festival 2023 - 10

Fotogalerij evenementen

Bekijk de leukste sfeerfoto's van alle Bokrijk-evenementen. Ben je op zoek naar een specifieke foto? Contacteer ons en dan zoeken wij hem voor jou op! 

Openluchtmuseum

Gesloten

Openluchtspeeltuin

9 u. tot zonsondergang

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

Van zonsopgang tot -ondergang

Infocenter

9 u. - 16 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief