Skip to main content
Zomeravonden

Evenementen

Living History - Bokrijk

Feestelijke zondagen

Tijdens de feestelijke zondagen in april gonst het in Haspengouw van het leven want er zijn maar liefst 11 Living History-acteurs aanwezig die je meenemen naar het platteland anno 1900.

Paasdagen in Bokrijk

Paasdagen in Bokrijk - 1 t.e.m. 16 april 2023

Tijdens de paasvakantie beleef je het Openluchtmuseum op z'n paasbest! Ontdek met het hele gezin oude paasgebruiken, bezoek onze pasgeboren dieren in de museumboerderij of waag je aan een van de paasspelletjes.

De Repair shop - Bokrijk

Repair shop weekend - zaterdag 6 en zondag 7 mei 2023

Vakmanschap beleven vanop de eerste rij? Tijdens het Repair Shop Weekend tonen Bokrijkse vaklui je de kneepjes van hun vak en geven enkele makers van Eén-programma De Repair Shop je tips en tricks mee om thuis zelf aan de slag te gaan… maar je kan ook meteen zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een van onze ateliers.

Bokrijk Festival

Bokrijk Festival - 14 mei 2023

Op 14 mei swingt het Openluchtmuseum tijdens het Bokrijk Festival met o.a. headliner Laïs. Pak je campingstoeltje uit de garage en gooi de benen los tijdens een fantastische dag gevuld met muziek, goed gezelschap, eten en drinken, dansen en plezier!

brouwmomenten

Historisch bierbrouwen - 28 mei 2023

Op zondag 28 mei zie je onze bierspecialisten aan het werk in museumbrouwerij het Paenhuys tijdens het historisch brouwmoment. Je komt meer te weten over de boeiende brouwgeschiedenis én het complexe brouwproces.

Koetsenparade Bokrijk

Historische koetsenparade - 18 juni 2023

Knappe koetsen, prachtige paarden, kloeke koetsiers… allemaal in authentiek ornaat, inclusief indrukwekkende hoeden. Kom zeker kijken naar onze historische koetsenparade. Elk jaar opnieuw een indrukwekkend plaatje!

Vakmanschap - houtbewerking

Zomer in Bokrijk - 1 juli tot en met 31 augustus 2023

Kruis deze zomer het Zomerfestival in Bokrijk aan in je agenda! In juli en augustus valt er elke dag iets te beleven. Zie makers van vandaag, gisteren en morgen aan het werk tijdens boeiende demonstraties en initiaties én steek ook zelf de handen uit de mouwen.

Bokrijk - Open Monumentendag

Open Monumentendag - 10 september 2023

Op Open Monumentendag maak je kennis met Bokrijks vakmanschap dat al sinds de opening van het Openluchtmuseum in 1958 wordt doorgegeven. Daarnaast is het ook dé perfecte gelegenheid om het erfgoed uit je eigen streek te (her)ontdekken.

Dag van eetbaar landschap - Bokrijk

Dag van het Eetbare Landschap - 17 september 2023

Zondag 17 september maak je in het Openluchtmuseum kennis met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Tal van demonstraties staan op het programma en op de streekproductenmarkt kan je niet alleen proeven, maar ook kopen!

brouwmomenten

Historisch bierbrouwen - 17 september 2023

Op zondag 17 september zie je onze bierspecialisten aan het werk in museumbrouwerij het Paenhuys tijdens het historisch brouwmoment. Je komt meer te weten over de boeiende brouwgeschiedenis én het complexe brouwproces.

Winterlicht

Winterlicht - 26 tot en met 30 december 2023

Even ontspannen na kerstmis? Kom naar Winterlicht, vijf winteravonden vol verwondering in onze feeërieke museumsetting. Geniet van theater-, muziek- en circusacts, dansende licht- en vuurinstallaties, ambachtendemonstraties en nostalgische attracties. Een boeiende mix voor jong én oud!

Atelier+ Glas

Atelier+

Tijdens een verdiepend Atelier+ in het Kasteel leer je onder begeleiding verfijnde vakwerktechnieken aan. Van glazen bloemen maken tot boekbinden en zelfs een eigen ring smeden. 

Bokrijk Run 2018

Fotogalerij evenementen

Bekijk de leukste sfeerfoto's van alle Bokrijk-evenementen. Ben je op zoek naar een specifieke foto? Contacteer ons en dan zoeken wij hem voor jou op! 

Openluchtmuseum

Gesloten

Openluchtspeeltuin

9 u. tot zonsondergang

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

Van zonsopgang tot -ondergang

Infocenter

9 u. - 16 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief