Skip to main content
Zomeravonden

Evenementen

Koetsenparade Bokrijk

Historische koetsenparade - 18 juni 2023

Knappe koetsen, prachtige paarden, kloeke koetsiers… allemaal in authentiek ornaat, inclusief indrukwekkende hoeden. Kom zeker kijken naar onze historische koetsenparade. Elk jaar opnieuw een indrukwekkend plaatje!

Foto: Chretien Paesen

Acteurs

Speur & spel XL - 1 juli t.e.m. 31 augustus 2023

Bokrijk lééft. Meer dan ooit. Ga op tijdreis met acteurs en vaklui. Duik in de verkleedkoffer, ateliers en expo’s. Laat de speurder in je los en stop de stroper. Of ga op schattenjacht. Kijk, ruik, proef en voel hoe heden en verleden elkaar ontmoeten.

Bokrijk - Open Monumentendag

Open Monumentendag - 10 september 2023

Op Open Monumentendag maak je kennis met Bokrijks vakmanschap dat al sinds de opening van het Openluchtmuseum in 1958 wordt doorgegeven. Daarnaast is het ook dé perfecte gelegenheid om het erfgoed uit je eigen streek te (her)ontdekken.

Dag van eetbaar landschap - Bokrijk

Dag van het Eetbare Landschap - 17 september 2023

Zondag 17 september maak je in het Openluchtmuseum kennis met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Tal van demonstraties staan op het programma en op de streekproductenmarkt kan je niet alleen proeven, maar ook kopen!

brouwmomenten

Historisch bierbrouwen - 17 september 2023

Op zondag 17 september zie je onze bierspecialisten aan het werk in museumbrouwerij het Paenhuys tijdens het historisch brouwmoment. Je komt meer te weten over de boeiende brouwgeschiedenis én het complexe brouwproces.

Winterlicht

Winterlicht - 26 tot en met 30 december 2023

Even ontspannen na kerstmis? Kom naar Winterlicht, vijf winteravonden vol verwondering in onze feeërieke museumsetting. Geniet van theater-, muziek- en circusacts, dansende licht- en vuurinstallaties, ambachtendemonstraties en nostalgische attracties. Een boeiende mix voor jong én oud!

Atelier+ Glas

Atelier+

Tijdens een verdiepend Atelier+ in het Kasteel leer je onder begeleiding verfijnde vakwerktechnieken aan. Van glazen bloemen maken tot boekbinden en zelfs een eigen ring smeden. 

Bokrijk Run 2018

Fotogalerij evenementen

Bekijk de leukste sfeerfoto's van alle Bokrijk-evenementen. Ben je op zoek naar een specifieke foto? Contacteer ons en dan zoeken wij hem voor jou op! 

Openluchtmuseum

10 u. - 18 u.

Openluchtspeeltuin

9 u. tot zonsondergang

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

Van zonsopgang tot -ondergang

Infocenter

10 u. - 17 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief