Skip to main content
Krokussen

Krokuswandelingen

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum

Over het evenement

Zin in een sfeervolle wandeling tijdens de krokusvakantie? Het voorjaarszonnetje komt al kijken en de krokussen steken voorzichtig de kop op. Kom van de ontluikende lente genieten in de unieke historische setting van het Openluchtmuseum. Bovendien ook de perfecte setting voor een Valentijnsdate. 

Voor elke wandelaar in het museum van 10 tot en met 18 februari planten we in het najaar een boerenkrokus aan, een bloem die je sinds de 19de eeuw veel in tuinen ziet. Zo geven we ons natuurlijk erfgoed extra schoonheid. Volgend voorjaar kunnen wandelaars de nieuwe krokustapijten in het museum bewonderen.

Na de wandeling een kopje koffie of een lekkere hap? Dat kan in herberg Sint-Gummarus (museumdeel Kempen).

Let op: tijdens de Krokuswandelingen zijn de gebouwen in het Openluchtmuseum gesloten en zijn er geen acteurs of vaklui aanwezig.

 

Praktisch 

 • Data en openingsuren: van 10 tot en met 18 februari 2024 van 10 u. tot 18 u. 
 • Tickets:
  • Volwassene (en kinderen vanaf 13 jaar) / groep / 60+ / persoon met een beperking: € 3
  • Abonnees, houders Lerarenkaart of Museumpas: gratis
  • Kinderen 0 - 12 jaar: gratis
  • Parking: gratis
 • Toegang: kassa aan het Infocenter (via Parking 1) - kassa aan Parking 2 is gesloten

Je kan niet reserveren voor de Krokuswandelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van 9 u. tot zonsondergang. 

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. 

In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Duifhuis (nr.10), museumdeel ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.

*Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren te allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is tijdens het Bokrijkseizoen (30 maart t/m 3 november 2024) elke dag geopend van 10 u. tot 18 u., tenzij anders vermeld op onze website. Je hebt dan nog tot uiterlijk 19 u. om het museum te verlaten. Gesloten op maandagen, uitgezonderd feestdagen en de maandagen in de Vlaamse schoolvakanties.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper.

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.