Skip to main content
kindjes

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Raadpleeg dan onderstaande antwoorden. Vind je niet wat je zoekt? Contacteer ons dan via infobokrijk@limburg.be

Ja, je kan een uitgestippelde wandelroute van 1,7 km in het Arboretum volgen of zelf op verkenning gaan via de vele paadjes. Ook rondom het park kan je wandelen in de bossen.

Fietsen is toegestaan rond het Openluchtmuseum op de fietspaden, waarbij je de fietsknooppunten kan volgen, mis zeker Fietsen Door Het Water niet. In het centrale gedeelte in Bokrijk, het Openluchtmuseum en in het Arboretum mag je niet fietsen. 

Ja, museumdeel 'De sixties' is geopend en heeft dezelfde openingsuren als het Openluchtmuseum.

Zowel de openbare toiletten aan beide parkings als de toiletten in het Openluchtmuseum (tijdens de openinguren van het Openluchtmuseum) zijn open voor bezoekers, wandelaars en fietsers. Ze zijn uitgerust met contactloze kranen en zeepverdelers en worden regelmatig gereinigd.

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van 9 u. tot zonsondergang. 

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. 

In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Duifhuis (nr.10), museumdeel ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.

*Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren te allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is tijdens het Bokrijkseizoen (30 maart t/m 3 november 2024) elke dag geopend van 10 u. tot 18 u., tenzij anders vermeld op onze website. Je hebt dan nog tot uiterlijk 19 u. om het museum te verlaten. Gesloten op maandagen, uitgezonderd feestdagen en de maandagen in de Vlaamse schoolvakanties.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper.

Tijdens de openingsuren van het Openluchtmuseum en van de speeltuin kan je met de mobilhome parkeren. Overnachten is niet toegestaan. Hier vind je enkele campings dichtbij Bokrijk. Een alternatief kan het Sint-Jan-baptistplein 3600 Genk (Boxberg) zijn, aan de kerk, op ongeveer 3 kilometer buiten Bokrijk.

Het Infocenter is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9 u. tot 16 u., gesloten in de weekends. Tijdens Winterlicht (26-30 dec) is het Infocenter geopend vanaf 13u tot 19u30

Je kan onze collega’s ook telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer +32 (0)11 26 53 00 of via mail (infobokrijk@limburg.be).

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.

Ja, je kan een rolstoel reserveren tijdens de openingsuren van het Infocenter op het nummer 011 26 53 00.

Het aanbod aan rolstoelen is beperkt, we raden daarom aan altijd op voorhand te reserveren. Haal je rolstoel bij voorkeur af in het Infocenter aan Parking 1.

De museumshop is geopend en heeft dezelfde openingsuren als het Openluchtmuseum. Je kan al je Bokrijk gadgets ook online verkrijgen via onze webshop

 • Bistro Koetshuis
 • Infocenter
 • Sint-Gummarus
 • snoepwinkel museum
 • museumshop
 • atelierschuur Oevel & Mol-Sluis
 • snoepwinkel speeltuin
 • frituur speeltuin

Payconiq:

 • miniauto's speeltuin
 • minigolf speeltuin

Neen, in Bokrijk is er geen bankautomaat. In het Infocenter en aan de kassa's van het museum kan je wel betalen met bancontact, maar enkel en alleen voor tickets en abonnementen, je kan dus geen extra geld afhalen. Verder kan je op verschillende plaatsen ook met bancontact betalen.

 • Het Infocenter: Bancontact, Visa, Mastercard, Maestro, Visit Limburgcheque (enkel toegang Openluchtmuseum) Sodexo cultuurcheques, Edenred cheques en contant
 • Kassa's: Bancontact, Visa, Mastercard, Maestro, Sodexo cultuurcheques (enkel de papieren versie), Edenred cheques (enkel de papieren versie) en contant
 • Museumshop: Bancontact, Visa en Mastercard en contant
 • Sint-Gummarus: Bancontact, Maestro en Visa en contant
 • Atelierschuur Oevel & Wortel: Bancontact
 • Bistro Koetshuis: Bancontact, Mastercard en contant
 • Frituur speeltuin: Bancontact en contant
 • Snoepwinkel speeltuin: Bancontact en contant
 • Miniauto's & minigolf speeltuin: Payconiq en contant.

Verloren voorwerpen worden verzameld bij de Domeinpolitie. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het Infocenter Bokrijk (Parking 1). Je kan deze elke dag komen ophalen tussen 10 u. en 18 u.

Je kan de Domeinpolitie bereiken via het nummer +32 (0)11 26 53 20.

Bokrijk biedt u de optie om een voordeelkaart te kopen zodat u aan een zeer voordelig tarief kan parkeren.

Parking 5 beurtenkaart: € 10 (geldigheidsperiode: 1 jaar)

Ja, we voorzien gratis toegang voor het koppel, de communicant, begeleidende ouder(s), andere kinderen op de foto en de fotograaf.

Vanaf 1 april tot en met 31 oktober is de visvijver geopend volgens de gebruikelijke openingsuren.

Ja, zowel op Parking 1 als op Parking 2 is er een fietsstalling. Deze zijn echter niet bewaakt.

Laadpunten voor elektrische fietsen zijn voorzien.

Met het familieticket kunnen 2 volwassenen en max. 4 kinderen (van 3 tot en met 12 jaar) het Openluchtmuseum bezoeken tegen het voordeeltarief van € 37. Het is hierbij geen vereiste dat de gebruikers van het familieticket op hetzelfde adres wonen. Het familieticket geldt dus bijvoorbeeld ook voor 2 vriendinnen met 4 kinderen; voor 2 papa’s met 3 kinderen; voor 2 oma’s met 4 kleinkinderen.

We verwijzen je graag naar het huisreglement.

De kortingskaart kan op eenvoudig verzoek van een verantwoordelijke/medewerker van Bokrijk gecontroleerd worden. Lijkt jouw bengel ouder, pak dan zeker een ID mee.

Onze parkings zijn uitgerust met 1 oplaadpunt per parking voor elektrische wagens.

Leerkrachten kunnen énkel op vertoon van een geldige (fysieke) lerarenkaart van Klasse van het huidige schooljaar aan de kassa’s of in het Infocenter van Bokrijk het Openluchtmuseum Bokrijk gratis bezoeken. Alle andere documenten worden NIET aanvaard. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief