Skip to main content
vakmannen

Vakmanschapswerking

Vakmanschap zit in het DNA van Bokrijk. Dat vakmanschap een rode draad vormt doorheen de verhalen die Bokrijk vertelt is niet zo vreemd. Niet alleen bestond het alledaagse plattelandsleven in vorige eeuwen voor een groot deel uit ambacht en huisnijverheid, ook de bouw van het Openluchtmuseum in de vijftiger en zestiger jaren getuigt van een sterk staaltje vakmanschap. Vandaag gebruikt het Openluchtmuseum allerhande museale tools om deze geschiedenis te vertellen. De Campus van het Vakmanschap, net buiten de museummuren in het Kasteel van Bokrijk, is de thuisbasis voor Vakmanschap & Erfgoed, het landelijk platform voor historisch en hedendaags vakmanschap in Vlaanderen, en voor VAKlab, de expertise- en dienstencel die ontstond uit de nood om vakmensen te ondersteunen in ondernemerschap.

Smid

Beleef vakmanschap in het Openluchtmuseum van Bokrijk. Woon demonstraties van vaklui bij, ga zelf aan de slag in onze atelierschuren en leer bij over de wereld van de BKRK-award. 

Vakmanschap materiaal

VAKlab is het expertise- en dienstencentrum van Bokrijk rond vakmanschap en ondernemerschap. 

Vakmanschap - Kuipen

V&E is sinds 2019 het landelijk platform voor historisch en hedendaags vakmanschap in Vlaanderen en is gesitueerd in Bokrijk. 

Bokrijk luchtfoto

Lees over de nieuwste weetjes van Bokrijk. In én rond het museum.

winnendefoto_wikilovesheritage

‘Focus Vakmanschap’ is een meerjarig project (2020-2023) over audiovisueel documenteren, activeren en delen van immaterieel erfgoed van vakmanschappen. Vakmanschap & Erfgoed realiseert dat samen met het partnernetwerk. Dat bestaat uit: Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG)CEMPERETWIEHistoriesPARCUMFARO. Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed, en Werkplaats immaterieel erfgoed. Het project krijgt de steun van de Vlaamse Overheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief