Skip to main content
Vakmanschap - Kuipen

Vakmanschap & Erfgoed

Vakmanschap

Vakmanschap & Erfgoed is sinds 2019 het landelijk platform voor historisch en hedendaags vakmanschap in Vlaanderen en is gesitueerd in Bokrijk. Het bouwt voort op de expertise die binnen het Openluchtmuseum Bokrijk en Vakmanschap & Ondernemerschap ontwikkeld werden met betrekking tot vakmanschap.

Vakmanschap - houtbewerking

Vakmanschap & Erfgoed houdt je op de hoogte van interessante evenementen, boeiende studies en inspirerende best-practices rond vakmanschap.

Vakmanschap & Erfgoed

Op 23 februari 2021 organiseerde Vakmanschap & Erfgoed het eerste Domein 5-overleg als co-trekker van ETWIE. Het Domein 5-overleg is een halfjaarlijks netwerkmoment voor erfgoedorganisaties in Vlaanderen met werking rond vakmanschap, ambachten en technieken. In totaal namen 35 organisaties deel aan dit overlegmoment over ambachtelijke technieken/vakmanschap.

vakmannen

Bokrijk onderzoekt samen met IDEA Consult haar vakmanschapswerking en de noden aan ondersteuning die bestaan in Vlaanderen rond vakmanschap. Via een online bevraging willen we de noden in kaart brengen van individuele vakmensen (zowel professionele als vrijwilligers) en organisaties die werkzaam zijn in het domein van vakmanschap. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief