Skip to main content
Kinderen voor woonhuis Vorselaar

Uitstappen voor scholen en jeugdgroepen

Schooluitstappen 2022

Een schooluitstap naar Bokrijk laat bij elk kind een onvergetelijke indruk na! Handen uit de mouwen, een reis door de tijd of ravotten in de speeltuin, een schoolreis naar Bokrijk staat bij iedereen in het collectieve geheugen. Want door zelf te kijken en te doen, leren je leerlingen hoe ze het verleden kunnen gebruiken om die toekomst mee te bouwen. Dit doen ze via activiteiten en programma’s op maat van hun klasgroep, hun leeftijd en interesses. Binnenkort ook jouw leerlingen?

Het is gelukkig zover dat je leerlingen weer samen mogen ontdekken, leren en zich amuseren. De Bokrijkbeleving blijft nu meer dan ooit bij.

Ik boek mijn schoolreis

Bokrijk volgt zeer strikt alle opgelegde veiligheidsmaatregelen die gelden op het moment van je bezoek. Zo ben je zeker van een coronaproof aanpak, van bij het onthaal van je school, tijdens de programma’s, je bezoek aan de Speeltuin tot je vertrek.

Meisjes in atelierschuur Wortel atelier brood

Kleuters en lager onderwijs

Ontdek nu onze gevarieerde pakketten voor kleuter- en lager onderwijs in onze scholenfolder. Zo nemen ze in een interactieve atelierroute de gereedschappen in handen die mee ons vakmanschap hebben gemaakt. De kleinsten ontdekken een nieuwe wondere wereld in de sprookjesroute. Lagere schoolkinderen krijgen de kans om heel dicht bij de historische dierenrassen in Bokrijk te komen. Onder begeleiding van een enthousiaste gids gaan ze op zoek naar de andere relatie tussen mens en dier vandaag en vroeger. Je kan er zelfs voor kiezen om Bokrijk al gamend te ontdekken met de Bruegelgame. Kers op de taart voor alle kinderen is zich volledig uitleven en ravotten in een Bokrijkrally tegen elkaar. Fun en teambuilding verzekerd.

Wat je keuze ook is, het wordt vast en zeker een unieke dag!

Tieners schoolreis met gids

Middelbare scholen

Ook voor tieners hebben we een onvergetelijke dag in petto. Ze lopen in Bokrijk letterlijk rond in een cursus geschiedenis. De verschillen en gelijkenissen met hun huidige leefwereld zetten hen aan om na te denken over de toekomst. Ontdek nu onze gevarieerde pakketten helemaal op maat van het middelbaar onderwijs in onze scholenfolder. De jongeren ontdekken in museumdeel ‘De sixties’ hoe tieners in de jaren ’60 op café gingen, gingen shoppen of in hun slaapkamer meezongen met de Beatles. Of ze nemen plaats aan een draaitafel, niet als dj, maar als pottendraaier. In de Bokrijkrally zoeken jongeren de grenzen op tussen leerrijk en amusant in een klassencompetitie die hen 100 jaar terug in de tijd stuurt. Je kan er zelfs voor kiezen om Bokrijk al gamend te ontdekken met de Bruegelgame.

kegelspel kinderen aan het supporteren

Onze collega’s helpen je graag met het samenstellen van je daguitstap. Weet jij al tot in de puntjes welke activiteiten je wil doen met je klas? Bezorg ons dan je ingevulde aanvraagformulier, wij zorgen voor de rest.

kinderen bij fotograaf

Een handig overzicht met alle democratische prijzen en voorwaarden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief