Skip to main content
Kinderen voor woonhuis Vorselaar

Uitstappen voor scholen en jeugdgroepen

Schooluitstappen 2023

Een schooluitstap naar Bokrijk, dat is samen ontdekken, leren en je amuseren. Een museum vol beleving, waar zowel kleutertjes als leerlingen van het lager onderwijs en zelfs alle graden van het middelbaar onderwijs zich uitleven in de wereld van ‘toen’. We vertellen niet over het verleden, we laten je leerlingen de verschillen en gelijkenissen tussen vroeger en vandaag beleven. En we blikken zelfs vooruit naar wat de toekomst zal brengen.

Ik boek mijn schoolreis

Meisjes in atelierschuur Wortel atelier brood

Kleuters en lager onderwijs

Ontdek nu onze gevarieerde activiteiten en programma’s op maat van klasgroepen, leeftijden en interesses voor kleuter- en lager onderwijs in onze scholenfolder. We dompelen hen onder in vakmanschap tijdens onze interactieve atelierroutes: de kinderen gaan creatief aan de slag met leder of hout, maken een ambachtelijk broodje of draaien een eigen potje. Het zelfgemaakte resultaat gaat mee naar huis. 

Ook de immersieprogramma’s begeleid door onze Living History acteurs, in het schooltje en op de boerderij, zijn weer beschikbaar. Bij ‘Beestig Bokrijk’ leren de leerlingen onze historische dierenrassen van heel dichtbij kennen. Of wakker het klasgevoel aan met de Bokrijkrally: een gezonde klassencompetitie met bijzondere uitdagingen, allen gelinkt aan het leven van vroeger.

Wil je je klas liever zelf begeleiden, dan hebben we voor het 5e en 6e leerjaar de gloednieuwe ‘Missie 1900’. Met een handson-instrument en op eigen houtje ontdekken je leerlingen in kleine groepjes hoe mensen in 1900 leefden, vertrekkend vanuit de leefwereld van vandaag.

Je kan exclusief voor je klas ook een rit van 30 min. boeken met huifkar en boerenpaard.

Wat je keuze ook is, het wordt vast en zeker een toffe, ontspannen en leerrijke dag!

Tieners schoolreis met gids

Middelbare scholen

Ook voor tieners hebben we een onvergetelijke dag in petto. Jongeren leren hoe ze het verleden kunnen gebruiken om de toekomst mee te bouwen en dit via activiteiten en programma’s om maat van hun klasgroep, leeftijd en interesses in onze scholenfolder. Zo dompelen we hen onder in De sixties, waar ze ontdekken hoe tieners in de jaren ’60 op café gingen, in hun slaapkamer meezongen met de Beatles of verrassende elektronische snufjes gebruikten. 

Op onze atelierroutes leren jongeren vakmanschap aan den lijve kennen: ze draaien zelf een potje, pimpen een unieke sport- of shoppingtas, of gaan aan de slag met leder of hout. Tijdens de Bokrijkrally groeit het klasgevoel: deze’ klassencompetitie katapulteert je leerlingen via uitdagende opdrachten 100 jaar terug in de tijd. Je kan er zelfs voor kiezen om Bokrijk al gamend te ontdekken met de Bruegelgame.

Wat je keuze ook is, het wordt vast en zeker een toffe, ontspannen en leerrijke dag!

kegelspel kinderen aan het supporteren

Onze collega’s helpen je graag met het samenstellen van je daguitstap. Weet jij al tot in de puntjes welke activiteiten je wil doen met je klas? Bezorg ons dan je ingevulde aanvraagformulier, wij zorgen voor de rest.

kinderen bij fotograaf

Een handig overzicht met alle democratische prijzen en voorwaarden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief