Skip to main content
Kinderen voor woonhuis Vorselaar

Uitstappen voor scholen en jeugdgroepen

Schooluitstappen 2024

Een schooluitstap naar Bokrijk, dat is samen ontdekken, leren en je amuseren. Een museum vol beleving, waar zowel kleutertjes als leerlingen van het basisonderwijs en zelfs alle graden van het secundair onderwijs zich uitleven in de wereld van ‘toen’. We vertellen niet over het verleden, we laten je leerlingen de verschillen en gelijkenissen tussen vroeger en vandaag beleven. En we blikken zelfs vooruit naar wat de toekomst zal brengen.

Ik boek mijn schoolreis

Consultez la brochure scolaire ici.

Meisjes in atelierschuur Wortel atelier brood

Kleuters en basisonderwijs

Ontdek nu onze gevarieerde activiteiten en programma’s op maat van klasgroepen, leeftijden en interesses voor kleuter- en basisonderwijs in onze scholenfolder. We dompelen hen onder in vakmanschap tijdens onze interactieve atelierroutes: de kinderen gaan creatief aan de slag met leder of hout, maken een ambachtelijk broodje of draaien een eigen potje. Het zelfgemaakte resultaat gaat mee naar huis. Nieuw: de atelierroute rond imkerij, want bijen zijn bij-zonder belangrijk.

Ook de immersieprogramma’s begeleid door onze Living History acteurs, in het schooltje en op de boerderij, zijn topbelevingen. Bij ‘Beestig Bokrijk’ leren de leerlingen onze historische dierenrassen van heel dichtbij kennen. Of wakker het klasgevoel aan met de Bokrijkrally: een gezonde klassencompetitie met bijzondere uitdagingen, allen gelinkt aan het leven van vroeger.

Verken Bokrijk met het 5e en 6e leerjaar op eigen houtje met het museumspel ‘Missie 1900’. In kleine groepjes trekt je klas met een plannetje en fiches per opdracht in de hand van het ene historische huis naar het andere. Door middel van puzzels, zoektochten en denkoefeningen komen jullie erachter hoe een gewone dag eruit zag voor een kind van hun leeftijd 100 jaar terug in de tijd.

Gouden tip: Je kan exclusief voor je klas ook een rit van 30 min. boeken met huifkar en boerenpaard.

Wat je keuze ook is, het wordt vast en zeker een toffe, ontspannen en leerrijke dag!

Tieners schoolreis met gids

Secundaire scholen

Ook voor tieners hebben we een onvergetelijke dag in petto. Jongeren leren hoe ze het verleden kunnen gebruiken om de toekomst mee te bouwen en dit via activiteiten en programma’s om maat van hun klasgroep, leeftijd en interesses in onze scholenfolder. Zo dompelen we hen onder in De sixties, waar ze ontdekken hoe tieners in de jaren ’60 op café gingen, in hun slaapkamer meezongen met de Beatles of verrassende elektronische snufjes gebruikten. 

Op onze atelierroutes leren jongeren vakmanschap aan den lijve kennen: ze draaien zelf een potje, pimpen een unieke sport- of shoppingtas, of gaan aan de slag met leder of hout. Tijdens de Bokrijkrally groeit het klasgevoel: deze’ klassencompetitie katapulteert je leerlingen via uitdagende opdrachten 100 jaar terug in de tijd. 

Wat je keuze ook is, het wordt vast en zeker een toffe, ontspannen en leerrijke dag!

kegelspel kinderen aan het supporteren

Onze collega’s helpen je graag met het samenstellen van je daguitstap. Weet jij al tot in de puntjes welke activiteiten je wil doen met je klas? Bezorg ons dan je ingevulde aanvraagformulier, wij zorgen voor de rest.

kinderen bij fotograaf

Een handig overzicht met alle democratische prijzen en voorwaarden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief