Skip to main content
Meisjes tussen bloemetjes

Toegankelijkheid

Schuur uit Zuienkerke

Toegangsprijzen

Bezoekers met een beperking krijgen toegang tot het museum met een kortingstarief. Begeleiders van bezoekers met een beperking krijgen gratis toegang tot het Openluchtmuseum. Bij een niet-zichtbare beperking wordt er een bewijsje gevraagd, voor een duidelijk zichtbare beperking is dit uiteraard niet nodig.

 

 

Cyclamen

Voorzieningen

De paden in het Openluchtmuseum zijn verhard waardoor rolstoelen en andere rolwagens doorheen het hele museum kunnen rijden. Mobility scooters wordt gevraagd om een maximale snelheid aan te houden van 5km/u. De huizen in het Openluchtmuseum zijn, daar waar mogelijk, voorzien van een rolstoelvriendelijke toegang.  Ook zijn assistentiehonden overal in Bokrijk welkom.

Ook in het park zijn het merendeel van de paden verhard. De wandel- en fietslus die je meeneemt naar Fietsen door het Water is 4,5 km lang en volledig toegankelijk met een buggy of rolwagen. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan het Infocenter en/of kan je gratis reserveren op het nummer 011/26 53 15.

 

Paarse bloemen uit het Arboretum

Parkeren

Ook wordt er gratis parking voorzien met voorbehouden parkeerplaatsen op beide parkings (Parking 1 en Parking 2). Je parkeerticket valideer je in het Infocenter. Vergeet zeker je 'blauwe kaart' of de European Dissability Card niet aan de voorruit te plaatsen. 

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief