Skip to main content
Meisjes tussen bloemetjes

Toegankelijkheid

Toegangsprijzen

Bezoekers met een beperking krijgen toegang tot het museum met een kortingstarief. Begeleiders van bezoekers met een beperking krijgen gratis toegang tot het Openluchtmuseum. Bij een niet-zichtbare beperking wordt er een bewijsje gevraagd, voor een duidelijk zichtbare beperking is dit uiteraard niet nodig.

Voorzieningen

De paden in het Openluchtmuseum zijn verhard waardoor rolstoelen en andere rolwagens doorheen het hele museum kunnen rijden. Mobility scooters dienen een maximale snelheid aan te houden van 5 km/u. De huizen in het Openluchtmuseum zijn, daar waar mogelijk, voorzien van een rolstoelvriendelijke toegang. Bovendien zijn assistentiehonden overal in Bokrijk welkom.

Ook in het park is het merendeel van de paden verhard. De wandel- en fietslus die je meeneemt naar Fietsen door het Water is 4,5 km lang en volledig toegankelijk met een buggy, rolstoel of rolwagen. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan het Infocenter en kan je telefonisch reserveren via 011 26 53 15. Haal bij voorkeur je rolstoel je rolstoel af in het Infocenter bij Parking 1.

Parkeren

Er is gratis parking met voorbehouden parkeerplaatsen op beide parkings (Parking 1 en Parking 2). Je parkeerticket valideer je in het Infocenter. Vergeet zeker je 'blauwe kaart' of de European Disability Card niet aan de voorruit te plaatsen. 

Prikkelarm bezoek

Ben jij prikkelgevoelig? Check onze druktebarometers voor vertrek en geniet van een rustig uitje.

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief