Skip to main content
Algemene foto museum

Prikkelarm bezoek

Bokrijk is perfect voor een prikkelarme uitstap. Het domein is uitgestrekt en bijna alles speelt zich af in openlucht. Het Openluchtmuseum, het Arboretum, de Openluchtspeeltuin, geuren- en kleurentuin en de wandel- en fietsroutes zijn weids opgezet.

Ben jij prikkelgevoelig? Check onze druktebarometers voor vertrek en geniet van een rustig uitje.

Openluchtmuseum

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum ontdek je hoe het verleden onze toekomst inspireert! We dompelen je onder in vakmanschap, je ziet vaklui aan het werk en je steekt zelf de handen uit de mouwen in een boeiend atelier. In de museumboerderij maak je kennis met historische dierenrassen. Beleef ook De sixties vanop de eerste rij, leer onze Living History acteurs kennen en ga terug in de tijd met oude volksspelen.

Het Openluchtmuseum is gesloten.

Tickets reserveren

Je ticket op voorhand online reserveren is niet verplicht, maar wel handig én goedkoper. Bestel je je ticket online, dan geniet je van € 1 korting en kan je bij drukte meteen naar de kassa 'Online ticket'. Je kan je ticket tot de dag zelf online reserveren.

Na bestelling ontvang je een bevestigingsmail met de gereserveerde tickets. Breng de tickets, uitgeprint of op je smartphone, mee tijdens je bezoek (eventueel samen met je abonnement). Onze onthaalmedewerkers valideren de tickets aan de museumingang.

Check hier alvast de openingsuren van het Openluchtmuseum en de toegangsprijzen.

Openluchtspeeltuin Bokrijk

Openluchtspeeltuin

De Openluchtspeeltuin is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Deze is het hele jaar door gratis toegankelijk! Onze gastheren en -vrouwen verwelkomen je graag.

Het is rustig in de Openluchtspeeltuin.
Fietsen door het water

Fietsen door het water en arboretum

Zowel Fietsen door het Water als de wandelpaden in het park zijn toegankelijk. In het Arboretum leidt een bewegwijzerde wandelroute je door de mooie plantencollectie.

Parking

Beide parkings zijn betalend open tijdens het Bokrijkseizoen (30 maart t.e.m. 3 november). Een dagticket kost € 5,00 en koop je ter plekke aan de parkeerautomaat.

Overnachten met een kampeerwagen op onze parkings is niet mogelijk.

Op parking 1 zijn er nog 557 plaatsen beschikbaar
Op parking 2 zijn er nog 2906 plaatsen beschikbaar

Infocenter

Het Infocenter is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 u. tot 16 u.

Heb je een vraag? Neem dan zeker een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Vind je het antwoord niet terug? Stuur dan een mailtje naar infobokrijk@limburg.be. Ook telefonisch helpen we je graag verder via +32 (0)11 26 53 00.

Pannenkoek met honing

Horeca

In Bokrijk zijn er zowel in het Openluchtmuseum als in het park heel wat horecapunten. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief