Skip to main content
Living History - Bokrijk

Thema's Living History

Onze Living History heeft elke dag wel iets anders op het programma staan.  

Op dinsdag/donderdag/vrijdag

Scholenprogramma’s

Deze dagen zijn voornamelijk gereserveerd voor scholen. Als er geen scholenboeking is, ga dan gerust eens langs bij boer en boerin Jean en Hubertine Slechten. Zij vertellen je graag meer over de andere inwoners van het dorp. Of breng een bezoek aan de school, waar de juffrouw of meester lesgeeft en heel wat te vertellen over de andere inwoners van het dorp te vertellen heeft.

Op woensdag/zaterdag/dagen van de schoolvakanties

Ons dorp

4 acteurs vertellen je maar wat graag over de andere dorpsbewoners én over hun eigen leven. De pastoor? Die komt langs op het erf om de stal te zegenen. Of om een kaart voor te lezen die hij ontving van de wereldtentoonstelling in Parijs. De nieuwe bouwcultuur die daar getoond wordt, beroert het hele dorp. Blijft in dit dorp alles bij het 'oude' of toch niet?

Op de zondagen

De vooruitgang?

Op zon- en feestdagen zijn er 6 acteurs aanwezig. Hoewel de eerste schepen Giljom Bammens het natuurlijk over de nakende verkiezingen zal hebben, komt de bouw van de nieuwe school ook ter sprake. De eerste schepen schuift de bouw van de nieuwe school én de aanleg van nieuwe kasseiwegen als katholieke verwezenlijkingen naar voren. En strubbelingen tussen de katholieken worden door de pastoor snel in de kiem gesmoord, want onenigheid kunnen ze niet hebben in het jaar van de verkiezingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief