Skip to main content
Winterlicht

Winterlicht

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Een feeëriek eindejaar in Bokrijk? Trommel je familie en vrienden op voor een onvergetelijke avond vol Winterlicht. Dit nieuwe sfeervolle concept werpt een nieuw licht op donkere winteravonden.

Ambachtslui verbazen met leuke demonstraties, licht- en vuurinstallaties verwarmen je hart, artistieke acts wakkeren een portie verwondering aan. In het ‘feestdorp’ beleef je nostalgische (winter)pret.

Glas - foto GlazenHuis

Ambachtelijk licht

Bokrijkse vaklui schenken je een vleugje vroeger met demonstraties weven, glasblazen, smeden en brood bakken. Tegelijk voeren ze je terug naar het heden, met hun eigentijdse manier van werken. Of proef een kopje zelfgemaakte thee bij onze herboristen. Ook onze herder en zijn feestelijk uitgedoste kudde schapen dragen bij tot de sfeer.

Winterlicht

Artistiek licht

De gastheren en -vrouwen verwelkomen jullie in de verlichte museumdelen Kempen & Oost- en West-Vlaanderen. Op hartverwarmende locaties geniet je van unieke theater- en circusvoorstellingen, in samenwerking met Provinciaal Domein Dommelhof. Koorddansers, trapezisten, vuurkunstenaars, straatartiesten en de voorstellingen van Sprookjes Enzo (‘Passa il tempo’) en Il Postino (Iedereen Beroemd) versnellen de hartslag. De engelenzang van kinderkoor Scaletta en de hemelse klanken van accordeonisten prikkelen de oren.

Winterlicht

Feestelijk licht

Snuif de winterse ambiance op in het feestdorp. Geniet er van heerlijke versnaperingen en duik het feestelijke verleden in op onze gezellige, traditionele kermis. Mét rups en draaimolen, natuurlijk.

Praktisch

Datum: 26 tot en met 30 december 2022 
Tijd: 16 u. - 21 u.
Tickets: Volwassenen: € 8 - Kinderen 3 tot 12 jaar: € 2 - Kinderen tot 3 jaar: gratis
Parking: € 5

* Gratis toegang voor Bokrijkabonnees. 

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrek raadpleeg je wel best even de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook altijd welkom, behalve op de museumboerderij Het Duifhuis (nr.10) en in de tent van het zomercircus (brabantweide). Op beide locaties zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren te allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is geopend van 2 april 2022 tot en met 2 november 2022 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.