Skip to main content
Winterlicht

Winterlicht

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Een feeëriek eindejaar in Bokrijk? Trommel je familie en vrienden op voor een onvergetelijke avond vol Winterlicht, van 26 tot en met 30 december. Dit nieuwe sfeervolle concept vol dansende licht- en vuurinstallaties, ambachtendemonstraties, artistieke acts en nostalgische attracties zorgt voor een winteravond vol verwondering.

We zetten in op energiezuinige led-verlichting en laten grote energieslurpers achterwege. Enkele lanen zullen slechts schaars verlicht zijn. Niet alleen duurzaam, het zorgt ook voor extra sfeer en beleving!

Winterlicht

Artistiek licht

De gastheren en -vrouwen verwelkomen jullie in de verlichte museumdelen Kempen & Oost- en West-Vlaanderen. Op hartverwarmende locaties geniet je van unieke theater- en circusvoorstellingen, in samenwerking met Provinciaal Domein Dommelhof. Koorddansers, trapezisten, vuurkunstenaars, straatartiesten en de voorstellingen van Sprookjes Enzo (‘Passa il tempo’) en Postino ('Postkantoor') doen je hartslag vertragen. De engelenzang van kinderkoor Scaletta en de hemelse klanken van een accordeonist laten je zachtjes wiegen.

Glas - foto GlazenHuis

Ambachtelijk licht

Bokrijkse vaklui schenken je een vleugje vroeger met demonstraties weven, glasblazen, smeden en brood bakken. Tegelijk voeren ze je terug naar het heden, met hun eigentijdse manier van werken. Ook onze herder en zijn feestelijk uitgedoste kudde schapen dragen bij tot de sfeer.

Winterlicht

Feestelijk licht

Geniet van heerlijke versnaperingen aan de eet- en drankkraampjes in ons feestdorp en droom weg naar vervlogen tijden op onze nostalgische attracties: rups, reuzenrad, Grand Carroussel en zweefmolen. Let wel: bij iedere kermisattractie worden ter plaatse rittickets (€ 2) verkocht.

Praktisch

 • Datum: 26 tot en met 30 december 2022 
 • Tijd: 16.30 u. - 20.30 u. (deuren geopend vanaf 16.15 u.)
 • Tickets: online verkrijgbaar vanaf 1 december 2022 
  • Volwassenen: € 8
  • Kinderen 3 tot 12 jaar: € 2
  • Kinderen tot 3 jaar: gratis
  • Bokrijkabonnees: gratis 
 • Parking: € 5
 • Kermisattracties: € 2 per rit
 • Toegankelijkheid: de paden in het Openluchtmuseum zijn verhard waardoor rolstoelen en andere rolwagens doorheen het hele museum kunnen rijden. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan het Infocenter en/of kan je gratis reserveren op het nummer 011/26 53 15.

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrek raadpleeg je wel best even de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Het Duifhuis (nr.10), ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.  *Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren ten allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is geopend van 2 april 2022 tot en met 2 november 2022 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.