Openluchtmuseum

Scholen en jeugdgroepen

In het Openluchtmuseum beleven kleuters, lagere scholen en jeugdgroepen Bokrijk op maat. Leuk en leerrijk!

Graag verwelkomen we jouw lagere klas of jeugdgroep in 2021 voor een boeiende dag die volledig 'coronaproof' georganiseerd wordt. Op dit ogenblik kunnen er omwille van de coronamaatregelen geen bezoeken georganiseerd worden voor middelbare scholen. Een vrij schoolbezoek plannen in het Openluchtmuseum is jammer genoeg niet mogelijk. Een overzicht van ons scholenaanbod vind je hieronder. Hou er ook rekening mee dat je een programma enkel kan boeken tijdens de openingsdagen van het Openluchtmuseum.

Reserveren doe je via het aanvraagformulier.

Een overzicht van de prijzen vind je hier. 

Het aanbod voor Franstalige scholen vind je hier.

Meer weten? Contacteer onze collega's via bokrijksales@limburg.be. Hou onze website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.Downloaden

Gratis extraatjes

Nog een gaatje in de planning van je Bokrijkbezoek? Trakteer je klas of groep op een gratis extraatje.

Gratis extraatjes
De Duiventoren uit Ingelmunster

De Duiventoren uit Ingelmunster

Beklim de Duiventoren uit Ingelmunster en ontdek een fantastisch zicht over het vijverlandschap en Fietsen door het Water

Check hier de agenda

Schuur uit Oorderen

Schuur uit Oorderen

Oorderen was ooit een polderdorp. Omwille van de havenuitbreiding is het moeten verdwijnen. Eén schuur werd gered en steen voor steen overgebracht naar Bokrijk. Via een multimediale tentoonstelling leer je over het leven in Oorderen en de veranderingen die de havenuitbreiding met zich meebracht.

Check hier de agenda

Hoeve Kwalaak-Houthalen

Hoeve Kwalaak-Houthalen

Op 30 april 2014 brandde de hoeve van Houthalen-Kwalaak in het Openluchtmuseum af tot op de grond. Vanaf juni 2016 kom je op deze plek meer te weten over het verleden van de originele hoeve met een verwijzing naar haar geschiedenis en het verhaal van (de) brand.

Check hier de agenda

BKRK Textiel

BKRK Textiel

Op en rond het erf van Hooghuis Tessenderlo ontdek je BKRK Textiel met als vakcurator Tim Van Steenbergen. Vertrekkend vanuit de eigen collectie vertelt de expo DO YOU REMEMBER? een weinig gekend en boeiend verhaal van historische plattelandskledij, de Bokrijk-collectie en het proces van productie tot consumptie in verleden, heden en toekomst.
Deze expo is tijdelijk niet toegankelijk omwille van de restauratiecampagne ‘120 tegen 2020’ en wordt terug geopend voor bezoekers vanaf april 2021.

Check hier de agenda

Speelschuur

Speelschuur

Scholen en jeugdgroepen kunnen in de speelschuur terecht om te bikkelen, sjoelbakken, beugelen, stelt- en blokjeslopen of touwtje springen. Speelplezier gegarandeerd!

Check hier de agenda

Hindernissenparcours

Hindernissenparcours

Tal van hindernissen tussen, over en langs boomstammen vormen een laag, veilig en natuurlijk speelparcours
aan de bosrand. Voor de echte ravotters!

Check hier de agenda

BKRK Brood

BKRK Brood

Op het erf van de Kilbershoeve uit Meeuwen ontdek je alles wat je wilde weten over brood! Hoe bakten men vroeg brood en welke rol speelt brood vandaag in de wereld? Je vindt het terug in de tentoonstelling in het woonhuis en bakhuis. In het broodatelier Egt. The Slow Bakery wordt er met plaatselijk graan zuurdesembrood of andere lekkernijen gebakken.

Check hier de agenda