Skip to main content
BKRK bier expo

Historisch bierbrouwen

Event details

Datum

Locatie

20. Paenhuys Diepenbeek - museumbrouwerij

Over het evenement

Op zondag 18 september kan je tijdens een brouwmoment onze bierspecialisten aan het werk zien in museumbrouwerij het Paenhuys. Je komt meer te weten over de brouwgeschiedenis én het brouwproces.
In het Paenhuys staat het historisch brouwproces met een gerestaureerde historische brouwinstallatie in combinatie met een hedendaagse koel-, gist- en bewaarinstallatie centraal. Dankzij deze brouwinstallatie proeven bezoekers ook hoe bier eeuwen geleden smaakte.

brouwmomenten

Er is leven in museumbrouwerij het Paenhuys! Met BKRK Bier brouwt Bokrijk op historische wijze. De Bokrijkse brouwmeesters laten zich telkens inspireren door verschillende recepturen uit het verleden.

Praktisch

Gedurende de hele dag volg je op de voet hoe de brouwer een hedendaagse interpretatie doet van een historisch bierrecept met gebruik van originele materialen in originele ketels. Ze brouwen een zwaarder, amberkleurig, aangekruid winterbier. Het brouwsel zal tijdens Winterlicht te proeven zijn.

Daarnaast proef je die dag van het brouwsel van het brouwmoment van 5 juni, een haver-tarwe witbier met een verrassend romige (brood-) smaak en weinig bitter. 

In het Paenhuys uit Diepenbeek, gelegen in het Openluchtmuseum, wordt er uitsluitend experimenteel gebrouwen. Deze brouwsels worden niet gebotteld en bijgevolg niet verkocht. Je kan proeven naargelang de beschikbaarheid. Kortom, een uitzonderlijke beleving van het vakmanschap bier!

Datum: 18 september 2022
Openingsuren: van 10 u. tot 18 u. 
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs van het Openluchtmuseum, het Historisch brouwmoment zit mee inbegrepen in deze toegangsprijs. Museumtickets kan je op voorhand reserveren via onze website. Gratis toegang voor Bokrijkabonnees. 

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrek raadpleeg je wel best even de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter.

Het Openluchtmuseum is geopend van 2 april 2022 tot en met 2 november 2022 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.