Skip to main content
hout

FAQ

Hoe kan ik mij inschrijven?  

Inschrijven kan vanaf 1 november

Ik werk niet samen met een bedrijf, wat vul ik dan in op het inschrijvingsformulier?  

Wanneer je niet samenwerkt met een bedrijf, hoef je dit deel niet in te vullen. Of je kan aangeven welke samenwerking je zoekt. 

Bij de vraag ‘volgende expertise zou mijn product versterken’ moeten we iets aanduiden. Wat betekent dit eigenlijk?  

Tijdens het traject krijgen de tien geselecteerden individuele coaching (2 x 2u) aan de hand van de vooropgestelde criteria: Duurzaamheid en innovatie, creativiteit, vakmanschap en techniek, ondernemerschap/economisch potentieel en storytelling. We hebben deze vraag toegevoegd aan de inschrijving, zodat je zelf kan aangeven aan welk aspect van je product nog wat gesleuteld kan worden. Denk je dat je zelf nog wat tips en tricks kan gebruiken rond bijvoorbeeld het economisch potentieel of rond storytelling? Dan kan je dat onder deze vraag aangeven. Zo kan er tijdens de zomermaanden gericht gewerkt worden aan bepaalde aandachtspunten. Ook de jury zal tijdens het eerste jurymoment mee beoordelen hoe er tijdens de zomermaanden gericht gewerkt kan worden.  

Het product moet iets nieuw zijn, maar ik heb nog geen prototype. Wat kan ik dan toevoegen aan mijn inschrijving?  

De jury moet een idee krijgen van welke richting je uit wilt. Je moet bij het indienen zeker geen afgewerkt product hebben. Schetsen, moodboards en dergelijke zijn zeker en vast toegelaten en belangrijk om je idee te ondersteunen. Er is ruimte tijdens het traject om je product verder uit te werken en te finetunen. 

Ben je bij de 10 geselecteerden? Dan verwachten we je tijdens de eerste meet en greet, een eerste prototype. 

Dit kan verder uitgewerkt worden tijdens de zomer. Tijdens een tweede jury moment krijg je de de tijd om 30’ jouw project voor te stellen aan de hand van een prototype. 

Wat valt er onder 'Hout'?  

Voor de BKRK-award #hout interpreteren we het thema bewust heel erg breed. Je bent vrij om dit zelf te interpreteren. Er zijn heel veel verschillende technieken die je kan toepassen. 

Dient er een overeenkomst getekend te worden bij het indienen?   

Er is geen exclusiviteit voor Bokrijk. Jij en je product zijn niet permanent gelinkt of vastgebonden aan Bokrijk. Bokrijk heeft geen exclusiviteitsrechten. Je bent niet verplicht om via Bokrijk je producten te verkopen.   

Mag je samenwerken met andere mensen/bedrijven?   

Dat kan zeker. Bij de inschrijving kan je al aangeven dat je samenwerkt met een bedrijf om je product te realiseren. Tijdens het traject is zeker ook ruimte om te exploreren en mogelijk nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Een belangrijk deel van de prijs is immers dat je toetreed tot de vaklab community en we je helpen met contacten.

Mag je verschillende producten indienen?   

Absoluut! Wel aparte inschrijvingsformulieren indienen.  

 

Heb je nog een vraag die hier niet tussen staat? Je kan ons steeds een e-mail sturen via: vakmanschap@bokrijk.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief