Skip to main content
BOKRIJK dag eetbaar landschap 2019 - brood

Dag van het Eetbare Landschap

Event details

Datum

Locatie

Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Maak op zondag 17 september kennis met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Tal van demonstraties tonen je hoe het eetbare landschap je keuken kan inspireren. Op de heerlijke streekproductenmarkt kan je niet alleen proeven, maar ook kopen! Waag jij je aan een lekker atelier of een smaakvolle voorstelling? Bekijk alvast alle activiteiten en standhouders.

Opgelet: neem cash geld mee als je iets op de streekproductenmarkt wil kopen.

streekproductenmarkt

Straffe streekproductenmarkt

Voor de honger: vlaaien, broden en koeken, stroop, confituur en chutney, fruit, groenten en honing, gedroogde worsten, paté, kazen, gerookte knoflook, ... Voor de dorst: jenevers, gins, likeuren en wijn, thees en vruchtensappen uit eigen kweek. Verwacht je ook aan lekkere proevertjes!

brood bakken historische bakovens

Heerlijke demonstraties

Beleef hoe vakmensen met veel passie ambachtelijke producten maken. Van brood bakken in historische bakovens, over appelsap persen, suikerbollen en wafels maken, tot bier brouwen naar historisch recept. Ook de smid, imker, mandenvlechter, pottendraaier, ... tonen jou graag hun kunsten. 

pizza

Atelier voor mini(s)makers

In ons atelier pizza bakken steken kinderen zelf de handen in het deeg. Kneden, rollen en beleggen met toppings naar keuze, even de oven in en smullen maar. Nog meer (s)maken? Laat je kinderen appelen persen voor biologisch appelsap en marsepeinen muisjes maken. Enkel tijdens Dag van het Eetbare Landschap te beleven!

Fermenteren

ATELIER+ Fermenteren

Leren fermenteren? Tijdens dit Atelier+ ontdek je al doende hoe je voedsel ecologisch, goedkoop én lekker bewaart. Zoals je (over)grootmoeder dat vroeger deed. Mme Zsazsa toont je de kneepjes van het vak. En jij? Geniet van proevertjes en maakt zelf een pot heerlijke zuurkool. Let op: dit atelier is betalend en de plaatsen zijn beperkt.

De Foodarcheoloog - ARK

Smaakvolle voorstellingen

Weten hoe mensen in 1900 aten? De Foodarcheoloog - bekend van Het Verhaal van Vlaanderen - doet het graag uit de doeken én laat je proeven. Ook De Wenkbrauwerij neemt je op sleeptouw; tijdens 'Taterwater' duik je in de geschiedenis en gevoelens van een jeneverstokerij en het 'spraakmakende' effect van een 'borrelke'.

Praktisch

Datum en tijd: 17 september van 10 u. tot 18 u.
Locatie: Openluchtmuseum
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs voor het Openluchtmuseum, de Dag van het Eetbare Landschap zit hierin inbegrepen. Tickets zijn online verkrijgbaar. Bokrijkabonnees hebben gratis toegang.
 

! Cash geld meebrengen als je op de streekproductenmarkt wat wil kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van 9 u. tot zonsondergang. 

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Duifhuis (nr.10), museumdeel ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin. *Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren te allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is geopend van 1 april 2023 tot en met 5 november 2023 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.