Skip to main content
Dag van het Eetbare Landschap - meisje eet frambozen van vingers

Dag van het Eetbare Landschap

Event details

Datum

Locatie

Openluchtmuseum

Prijs

Toegangsprijs Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Maak op zondag 21 september kennis met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Tal van demonstraties én een grote streekproductenmarkt tonen je hoe het eetbare landschap je keuken kan inspireren.

We raden aan om je tickets op voorhand online te kopen of te reserveren. Dit bespaart je geld én tijd aan de kassa's. Opgelet: neem cash geld mee als je iets op de streekproductenmarkt wil kopen.

streekproductenmarkt

Straffe streekproductenmarkt

Voor de honger: gedroogde worsten, paté, kazen, gerookte knoflook, vlaaien, broden en koeken, stroop, confituur en chutney, fruit, groenten en honing, ... Voor de dorst: jenevers, gins, likeuren en wijn, thees en vruchtensappen uit eigen kweek. Verwacht je ook aan lekkere proevertjes!

Bezoekers proeven het in Bokrijk gebrouwen bier

Heerlijke demonstraties

Beleef hoe vakmensen met veel passie ambachtelijke producten maken. Van stroop stoken op traditionele wijze, over brood bakken in historische bakovens, tot bier brouwen naar historisch recept. Ook de smid, imker, herboriste, pottendraaier, ... tonen jou graag hun kunsten.

Standhouders

Infostand

Ambachtelijke artisanale advocaat, likeuren en bonbons

Schuimwijn uit het Dijleland

Koffie, thee en zoetigheden

Gavers Valeirke

Ambachtelijke mosterd

Geraardsbergse Mattentaarten

Authentieke spirits van Vlaamse bodem

Trappistenkaas uit Westmalle

Torhoutse Mosterd

Ambachtelijke wafels, speculaas, chocopasta en koekjes (Hagelandse boterkoekjes, haverzemelenkoekjes, …)

Limburgse appelwijn met druiven

Hasseltse speculaas

Ambachtelijke jenevers, gin en advocaat

Likeuren en spirits, witte rum, niet alcoholische 0.0 Citrus

Koffie in zakjes, bonen en gemalen. Gezette koffie en cappuccino

Ambachtelijke Loonse stroop

Hoeve ijs

Hasseltse jenever

Gin, fruitjenevers, vermout, eau de vie, rum, vodka en appelsap

Gefermenteerde groenten, kurkuma en gembershots

Belgische wafels

Schapenijs en schapenkaas

Bier, frisdrank en gedistilleerde dranken

Vruchtensappen vanuit eigen streek

Artisanaal ijs in eetbaar potje of hoorntje

Bouillons, sauzen, kruiden en olijfolie

Kruidenhoning

Hasseltse speculaas

Limburgse vlaai

Ambachtelijke kruidenthees en zoutloze keukenkruidenmixen

Kruidenbonbons

Goudse boerenkaas

Mattentaarten van Geraardbergen en cuberdons van Gent

Ambachtelijke mosterd

Pikante sauzen, kruiden, olie, nootjes, ...

Saucissons

Fruitazijnen en balsamico's op basis van appelciderazijn

Saffraan, saffraan-producten, olifantenlook en saffraan-knollen

Ambachtelijke jam en chutney met proeverij

Heerlijk ambachtelijk gerookte knoflook, uien en sjalotten in vlecht

Historisch broodbakken en verkoop van broden

Huisgemaakte bloedworst, paté en kipkap

Ambachtelijke mede (honingwijn)

Ambachtelijke Amerikaanse desserten zoals cookies, brownies, muffins en cupcakes

Belgische tripel ten voordele van het goede doel (fighters against cancer)

Wijn, schuimwijn en cider

Verse soep

Honing en andere bijenproducten

Mousserende en witte wijn

Gin, rum, koffielikeur, honinglikeur,  ...

Ambachtelijke likeur & mede

Honingproducten, propolis en aanverwanten

Artisanale bieren

Bakmixen voor thuisbakkers

Ambachtelijke salami en kaas, zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen uit Abruzzo - Italië
 

Honing en toebehoren, honing gin en whiskey

Artisanale chiliconfituren, chilisauzen, chutney's, verse pepers, gedroogde pepers, ...

Assortiment droge worsten (Saucissons d'Auvergne), patés en rillettes

LAM Gin, RAM Rum & OOI Alcoholvrij

Ijsmixen in poedervorm met de focus op Cuberdon

Koekjes, confituren en volkorenwafels

Hennepolie, hennepzaad, kemperd en vegan algenballetjes

Eigen gebrouwen bier

Historisch broodbakken en verkoop van broden

Praktisch

Datum en tijd: 21 september van 10 u. tot 18 u.
Locatie: Openluchtmuseum
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs voor het Openluchtmuseum, de Dag van het Eetbare Landschap zit hierin inbegrepen. Bokrijkabonnees hebben gratis toegang.

! Tip: breng cash geld mee als je op de streekproductenmarkt wat wil kopen.

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. 

In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Duifhuis (nr.10), museumdeel ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.

*Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren te allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is tijdens het Bokrijkseizoen (5 april t/m 2 november 2025) geopend van 10 u. tot 18 u., tenzij anders vermeld op onze website. Je hebt tot uiterlijk 19 u. om het museum te verlaten. Gesloten op maandagen, uitgezonderd feestdagen en de maandagen in de Vlaamse schoolvakanties.

Tickets reserveren is niet verplicht, maar wel altijd handig en goedkoper.

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief