05/05/2020

Maatregelen coronavirus

Bokrijk is er klaar voor om binnen afzienbare tijd weer open te gaan voor publiek. De heropening van het park zal stapsgewijs gebeuren, met maximale aandacht voor veiligheid en hygiëne voor zowel onze bezoekers als het personeel. Want ieders welzijn staat voorop!

Vanaf maandag 4 mei worden Parking 1 en de recreatieve visvijver weer opnieuw geopend. Op verschillende plaatsen in het park zijn er aanpassingen voorzien zodat we goed kunnen ‘anderhalvemeteren’ en onze handen regelmatig reinigen. Een overzicht van alle genomen maatregelen kan je onderaan terugvinden.

Praktisch vanaf maandag 4 mei:

  • Parking 1 zal weer geopend worden voor wagens, bussen zijn nog niet toegelaten. De parking is op dit ogenblik gratis. Parking 2 is gesloten.
  • De recreatieve visvijvers zullen dagelijks geopend zijn van 7 u. tot 19 u., meer informatie over vissen in Bokrijk vind je hier.
  • Fietsen door het water en de wandelpaden in het park zijn ook nog steeds toegankelijk. De aanbevelingen rond ‘social distancing’ en verhoogde hygiëne blijven gelden.

Van zodra er van overheidswege formeel groen licht voor gegeven wordt, zal ook het Openluchtmuseum Bokrijk opnieuw de deuren openen. Dit in eerste instantie als wandelpark, zonder extra beleving. Alle evenementen en groepsbezoeken tot en met 31 augustus zijn geschrapt.

Veelgestelde vragen

Kan ik opnieuw op een veilige manier naar Bokrijk komen?

Ja, dat kan beperkt.

Vanaf maandag 4 mei is Parking 1 en de recreatieve visvijver opnieuw geopend. Op verschillende plaatsen in het park zijn er aanpassingen voorzien zodat we goed kunnen ‘anderhalvemeteren’ en onze handen regelmatig reinigen.

Een overzicht van de maatregelen:

  • De toiletten worden aangepast met contactloze kranen en zeepverdelers. Een vaste gastheer per toiletgebouw zal dagelijks (10 u. – 18 u.)  zorgen voor propere toiletten en wasbakken.
  • Een vaste gastheer aan parking 1 zal dagelijks (10 u. – 18 u.)  zorgen voor social distancing bij het parkeren. Bussen zijn niet toegelaten. Parking 2 is gesloten. De parking is gratis.
  • De zitbanken in het park zijn voorlopig enkel voorbehouden voor mensen die minder mobiel zijn.
  • Op centrale plaatsen in het park zijn er overzichtsborden met richtlijnen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. En er wordt ook toegezien op een goede naleving van alle maatregelen.

Wanneer gaat het museum terug open?

Van zodra er van overheidswege formeel groen licht voor gegeven wordt, zal ook het Openluchtmuseum Bokrijk opnieuw de deuren openen. Dit in eerste instantie als wandelpark, zonder extra beleving. In een volgende fase voorzien we terug een aangepaste museale programmatie. Alle evenementen en groepsbezoeken tot en met 31 augustus zijn geschrapt.

Ik heb een Bokrijk-abonnement. Worden de sluitingsdagen gecompenseerd?

We beloofden al onze abonnees reeds een compensatie in de vorm van een waardebon van 5 euro, vrij te besteden in onze webshop. Deze bonnen worden spoedig per post bezorgd. Maar we willen méér doen voor onze trouwe abonnees. Daarom zal iedereen, die een abonnement kocht voor 2020, in 2021 op een gratis abonnement kunnen rekenen. We brengen alle abonnees persoonlijk op de hoogte.

Worden de geplande activiteiten en/of evenementen afgelast?

Ja, alle evenementen tot en met 31 augustus worden geannuleerd. Concreet gaat het om volgende data:

-         Brouwmoment op 24 mei 

-         Straattheaterfestival op 1 juni

-         Zomeravonden op 31 juli, 1 augustus, 2 augustus

-         Zomerfestival in juli en augustus 

-         De abonneemomenten in de zomer

-         De atelier+’en

Over de evenementen in het najaar zal later verder gecommuniceerd worden.

Is het Infocenter open?

Neen, het Infocenter is gesloten.

Zijn de openbare toiletten geopend?

Ja. De openbare toiletten aan beide parkings zijn geopend voor wandelaars en fietsers. We reinigen deze meermaals per dag. Ze zijn eveneens uitgerust met kranen en zeepverdelers die je contactloos kan bedienen.

Kan ik nog wandelen of fietsen in het park en het Arboretum?

Ja, beperk je gezelschap tot de eigen gezinsleden en/of slechts één vriend(in), en respecteer steeds de nodige afstand.

Kan ik komen vissen in de visvijvers van Bokrijk?

Ja, vanaf maandag 4 mei zijn de visvijvers in Bokrijk op nieuw geopend volgens de gebruikelijke openingsuren. Het betalen van de visverloven gebeurt contant door het gepast bedrag op de visstoel en visbak te leggen. Meer informatie vind je hier. 

Is de speeltuin toegankelijk?

Nee. De speeltuin is gesloten sinds 14 maart. We volgen de beslissingen en richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad op de voet. We openen de poorten van zodra het mag.

Is de parking toegankelijk met de wagen?

Ja maar beperkt. Vanaf maandag 4 zal parking 1 opnieuw geopend worden. Met de auto naar Bokrijk komen is dan opnieuw mogelijk. De parking is op dit ogenblik gratis. Parking 2 blijft voorlopig gesloten.

Wij hebben een schoolreis/groepsbezoek gepland in de komende weken/maanden. Kunnen we deze annuleren?

Schoolreizen en groeps- of bedrijfsbezoeken, voorzien tot en met 31 augustus, worden in overleg met jou verzet naar het najaar of naar 2021. Je kan ook kiezen voor een kosteloze annulatie. 
Voor vragen over schoolbezoeken kan je elke weekdag tussen 9 u. en 17 u. terecht bij Kristel (kristel.lauwers@limburg.be of 011 26 53 85).
Voor vragen over groepsbezoeken kan je terecht bij Sabrina (sabrina.bellavia@limburg.be of 011 26 53 86).  Iedereen die een bezoek reserveerde voor 31 augustus hoort spoedig iets van ons.

Kan ik een vergaderzaal huren in het Kasteel?

Neen helaas. Dit kan niet tot en met 31 augustus.

Is de horeca (Bistro Koetshuis en restaurant Poorthuys) aan de parkrand geopend?

Nee. Op 14 maart zijn de twee horecazaken (Bistro Koetshuis en restaurant Poorthuys) aan de parkrand gesloten. Ook hier worden de maatregelen van de overheid verder gevolgd. 
Heb je nog vragen? Stel ze gerust:
Bistro Koetshuis: 011 96 16 13 of via www.bistrokoetshuis.be/contact/

Poorthuys: 011 26 54 14 of via www.poorthuys.be/contact.html  

Zijn  jullie telefonisch bereikbaar?

Ja, tijdens de weekdagen van 9 u. tot 17 u. staat een collega je graag te woord. Ze is bereikbaar op 011/26 53 00.