03/04/2020

Paasspel: Eierestafette

Wat dacht je van een paasspelletje met het hele gezin? Speel samen de eierestafette, net zoals je dat tijdens het Paasfestival zou doen.

Waar? Thuis natuurlijk! Het belangrijkste is dat je genoeg plaats hebt om een parcours te maken. Het maakt dus niet uit of je voor de tuin, de woonkamer of de veranda kiest.

Dit heb je nodig:

  • Een soeplepel per gezinslid
  • Drie hardgekookte eieren per team
    (Je speelt per team met één ei, de andere twee dienen als reserve)
  • Materiaal om het parcours te maken

Het parcours

Laat voor de opstelling van het parcours je creativiteit de vrije loop. Heb je geen kegels in huis? Vervang deze dan door plastic flessen. Een hoopje wc-papierrollen zorgt ervoor dat je in het midden van het parcours een rondje moet draaien. Maak je eierestafette zo lang en uitdagend als je zelf wil, je kan er alle kanten mee op. Let wel dat je twee identieke parcoursen maakt, anders is het geen wedstrijd.

Spelregels

Verdeel je gezin in twee teams. Elk team gaat aan het beginpunt van hun parcours staan. Neem de achterkant van de lepel in je mond en leg het ei in de lepel.

3, 2, 1, START!

Probeer zo snel mogelijk het parcours af te leggen zonder dat het ei van de lepel valt. Gebeurt dit toch? Dan start je opnieuw aan het begin van het parcours.

Het team dat het parcours het snelst aflegt, wint het spel.

Je bepaalt zelf hoe vaak iedere speler het parcours moet afleggen. Spreek dit best op voorhand af.

Spelen maar!

DEEL JE RESULTAAT MET ONS

Klaar? Wij zijn heel benieuwd naar jouw parcours en resultaten! Post een foto of video op sociale media met #bokrijk en #maakhetthuismee of daag een vriend of vriendin virtueel uit!

Zou je in de toekomst toch nog willen deelnemen aan Bokrijk-evenementen? Hou dan zeker onze website in de gaten!