Skip to main content
boomstam

Zelf aan de slag

Zelf aan de slag

Voor groepen en schoolbezoeken is er een aangepaste Atelierroute ‘Ik houd/t van jou’. Hierin komen verschillende aspecten van het productieproces aan bod.

Ook individuele museumbezoekers kunnen dagelijks aan de slag met hout in de Atelierschuur uit Mol-Sluis.

In het najaar van 2021 kunnen gepassioneerden op reservatie in Bokrijk terecht voor een atelier+ lepelsnijden uit hout onder begeleiding van een ervaren vakman. Geïnteresseerd? Hou onze agenda zeker in de gaten.

Tijdens het Zomerfestival in Bokrijk verwelkomen we lepelsnijder Rudi Jamaer ook in het Openluchtmuseum. Alle dinsdagen kan je onze eigen schrijnwerkers aan het werk zien. Tim Duerinck, instrumentbouwer en winnaar van de Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award 2021, demonstreert één week in Bokrijk zijn maakproces van strijkinstrumenten. Tim combineert het eeuwenoude ambacht (vioolbouw) met hoogtechnologische materialen en productietechnieken. Hij werkt dus niet alleen met hout, maar vervangt hout ook naar alternatieve materialen. Als kers op de taart bespeelt één van de muzikanten van zijn octet op zondag 8 augustus 2021 zijn zelfgemaakte strijkinstrumenten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief