Park

Voor de meest actuele informatie over de coronamaatregelen, klik hier.

Om de social distance te bewaren geldt er momenteel éénrichtingsverkeer bij Fietsen door het Water. Fietsers uit de richting van knooppunt 95 en 92 worden 300 meter omgeleid om zo alsnog dwars door het water te fietsen. Voetgangers wandelen nog in beide richtingen. Deze maatregelen gelden tot nader bericht.

Bokrijk is meer dan het Openluchtmuseum. Ontdek 550 hectare pure afwisseling. Maak een gezonde wandeling of fietstocht in de mooie natuur.

Toerisme Limburg vzw en het Provinciebestuur Limburg investeerden bovendien in het innovatieve fietstraject ‘Fietsen door het water’. Zo fiets je dwars door een vijver zonder nat te worden. Daarnaast wordt ook het open vijver- en moeraslandschap hersteld. Bokrijk neemt heel wat duurzame en ecologische initiatieven en behaalt zo sinds enkele jaren de groene sleutel. Lees er hier meer over.

Ook in ons park zijn everzwijnen gehuisvest. Het zijn nachtdieren;  je zal ze dan ook zelden waarnemen.
Kom je ze overdag toch tegen wees dan niet ongerust: de everzwijnen zijn van nature niet agressief.

We willen je toch enkele tips aanreiken:

  • Blijf altijd op de wandelwegen;
  • Hou je hond steeds aangelijnd;
  • Zie je een everzwijn, loop dan niet weg maar wandel rustig verder.

Wanneer je deze dieren aantreft, mag je steeds de wachters van Bokrijk informeren. Zij zijn op het terrein aanwezig. Je kan hen contacteren op het nr. 011-265.320 of via mail: wachterskorps@limburg.be

Wik

Het Wik is een groot natuurgebied met 19 vijvers, elk met een specifieke flora en fauna. Van de 110 hectare natuurgebied is er ongeveer 50 hectare bos, met struwelen en deels moeras. Het Wik is gelegen in Genk, en maakt deel uit van Bokrijk. Dit natuurgebied wordt beheerd door Natuurpunt en is niet opengesteld voor het publiek. Wil je het wik toch verkennen, dan kan je een begeleide rondwandeling boeken via natuurpunt.

Meer info 

Wik