Park

Bokrijk is meer dan het Openluchtmuseum. Ontdek 550 hectare pure afwisseling. Maak een gezonde wandeling of fietstocht in de mooie natuur.

Toerisme Limburg vzw en het Provinciebestuur Limburg investeerden bovendien in het innovatieve fietstraject ‘Fietsen door het water’. Zo fiets je dwars door een vijver zonder nat te worden. Daarnaast wordt ook het open vijver- en moeraslandschap hersteld. 

Wandelen

Als wandelaar haal je je hart op in het 550 hectare grote park van Bokrijk. Kies één van de vijf uitgestippelde routes van 1,5 tot 9,5 km in het vijvergebied ‘De Wijers’. Hou ook even halt bij het Arboretum. Je bewondert er tal van boomsoorten, unieke planten en een uitgebreide hulst- en bamboecollectie.

Locaties

Bokrijk telt verschillende wandelroutes want vele Limburgse wandelroutes lopen door Bokrijk. Zo kan je het park ook verkennen in combinatie met andere natuurgebieden in de provincie. Er is een route die je via de prachtige weiden van Kiewit naar Bokrijk loodst. Een prachtig uitzicht gegarandeerd! Zin in een stevige wandeling? Bokrijk maakt ook deel uit van de langeafstandswandeling van de Wijers. Deze wandeling van 76 km leidt je langs de prachtige vijvers en rietkragen door Limburgs meest waardevolle waterlandschap. Of kies voor één van de drie dagstappers van zo'n 20 km en ontdek telkens een stukje van De Wijers. Starten in Bokrijk doe je aan Parking 1 – Kasteel ter hoogte van Brasserie Het Koetshuis. Je vindt er eveneens een overzichtsbord terug van de verschillende wandelingen. Raadpleeg de website van Wandelen in Limburg voor meer wandelroutes.
 

Wandelkaarten

Wil je het park graag al wandelend verkennen? Ga dan zeker ook eens langs in het Infocenter. Daar zijn tal van wandelkaarten te koop, die je langs de meest prachtige en uiteenlopende routes loodsen. Met de handige infobrochure bij de wandelkaart kom je alles te weten over deze prachtige streek en de verschillende bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.
 

Toegankelijkheid

In Bokrijk kan je een bewegwijzerde route volgen van ongeveer 4 km die je langs de vijvers van Bokrijk en het arboretum neemt. Alle paden zijn verhard en bijzonder geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.
 

Wandelen