Park

Bokrijk is meer dan het Openluchtmuseum. Ontdek 550 hectare pure afwisseling. Maak een gezonde wandeling of fietstocht in de mooie natuur.

Toerisme Limburg vzw en het Provinciebestuur Limburg investeerden bovendien in het innovatieve fietstraject ‘Fietsen door het water’. Zo fiets je dwars door een vijver zonder nat te worden. Daarnaast wordt ook het open vijver- en moeraslandschap hersteld. 

Wandelen

Als wandelaar haal je je hart op in het 550 hectare grote park van Bokrijk. Kies één van de vijf uitgestippelde routes van 1,5 tot 9,5 km in het vijvergebied ‘De Wijers’. Hou ook even halt bij het Arboretum. Je bewondert er tal van boomsoorten, unieke planten en een uitgebreide hulst- en bamboecollectie.

Locaties

Bokrijk telt verschillende wandelroutes want vele Limburgse wandelroutes lopen door Bokrijk. Zo kan je het park ook verkennen in combinatie met andere natuurgebieden in de provincie. Er is een route die je via de prachtige weiden van Kiewit naar Bokrijk loodst. Een prachtig uitzicht gegarandeerd! Zin in een stevige wandeling? Bokrijk maakt ook deel uit van de langeafstandswandeling van de Wijers. Deze wandeling van 76 km leidt je langs de prachtige vijvers en rietkragen door Limburgs meest waardevolle waterlandschap. Of kies voor één van de drie dagstappers van zo'n 20 km en ontdek telkens een stukje van De Wijers. Stippel je wandelroute uit aan de hand van onderstaande interactieve kaart. Een wandelkaart kopen? Dat kan in het infocenter of online via www.wandeleninlimburg.be.


 

Toegankelijkheid

In Bokrijk kan je een bewegwijzerde route volgen van ongeveer 4 km die je langs de vijvers van Bokrijk en het arboretum neemt. Alle paden zijn verhard en bijzonder geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.
 

Wandelen