Openluchtmuseum

Scholen en jeugdgroepen

In het Openluchtmuseum beleven kleuters, lagere scholen en jeugdgroepen Bokrijk op maat. Leuk en leerrijk!

Graag verwelkomen we jouw lagere klas of jeugdgroep in 2021 voor een boeiende dag die volledig 'coronaproof' georganiseerd wordt. Op dit ogenblik kunnen er omwille van de coronamaatregelen geen bezoeken georganiseerd worden voor middelbare scholen. Een vrij schoolbezoek plannen in het Openluchtmuseum is jammer genoeg niet mogelijk. Een overzicht van ons scholenaanbod vind je hieronder. Hou er ook rekening mee dat je een programma enkel kan boeken tijdens de openingsdagen van het Openluchtmuseum.

Reserveren doe je via het aanvraagformulier.

Een overzicht van de prijzen vind je hier. 

Het aanbod voor Franstalige scholen vind je hier.

Meer weten? Contacteer onze collega's via bokrijksales@limburg.be. Hou onze website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.Downloaden

Eten & drinken

Er bevinden zich verschillende eet- en drinkfaciliteiten in het Openluchtmuseum waar je met de hele klas terecht kan. Hiervoor is het aangewezen om zelf rechtstreeks contact op te nemen.

Egt. The Slow Bakery

In dit authentieke broodatelier wordt er met plaatselijk graan artisanaal zuurdesembrood en andere lekkerijen gebakken. Enkel om af te halen. Gesloten op maandag.

Bistro Koetshuis

Vlak aan het Kasteel van Bokrijk en net voor de ingang van het Openluchtmuseum vind je Bistro Koetshuis. Gezellig genieten in een adembenemend kader. Voor de actuele openingsuren kijk op www.bistrokoetshuis.be

't Poorthuys

't Poorthuys is, zoals de naam reeds doet vermoeden, gelegen aan de poort van het Openluchtmuseum Bokrijk. Dit authentieke gebouw uit 1774 werd in het voorjaar van 2017 omgetoverd tot een gezellige bistro. Chef-kok Jeff Beyens brengt er een hedendaagse keuken en Peter Janssens ontvangt de gasten met stijl.

St. – Gummarus

Sfeervolle herberg nabij het Kempens dorpsplein met een ruime gelagzaal en gezellig en groot buitenterras. Je kunt hier terecht voor streekgerechten zoals boerenschotels, Vlaamse karbonades en boekweitkoeken. Deze herberg uit 1775 komt oorspronkelijk uit Lier en werd onlangs volledig vernieuwd. Het resultaat is een fris en hedendaags – maar authentiek – interieur met eerlijke en duurzame materialen. 

In den Dolfijn

Herberg-eethuis met West-Vlaamse specialiteiten. Het gebouw werd in 1978 overgebracht van St.-Ryckers bij Veurne. Voor groepen tot 20 personen.

De Kleinaert

Huiselijke kroeg in het Haspengouwse deel van het Openluchtmuseum. Je kunt er terecht voor de kleinere keuken. Voor groepen tot 25 personen.

Hangar58

Een hypermoderne hangar met uitzicht op een sprookjesachtig verlichte eeuwenoude stad, verscholen in het groen. HANGAR58 is de enige eventlocatie in de regio waar een stad exclusief de uwe is.
Met hun all-in service en persoonlijke aanpak vormt het H58 team de locatie om tot de unieke omkadering en invulling van uw volgende privé- of bedrijfsfeest, expo of familiedag. Voor 250 tot 5000 genodigden.
Meer info op www.HANGAR58.be.

Snoepwinkel Museum

'Het' snoepwinkeltje van Bokrijk

In het prachtige decor van het Openluchtmuseum staan er in dit snoepwinkeltje wel meer dan 100 ouderwetse snoepsoorten te kijk en te koop. Denk maar aan de 'neusjes' ofwel cuberdons, de ambachtelijke nougat of zure bekkentrekken met de originele smoelentrekkers, lolly’s in alle maten en kleuren, toverballen, de fleurige violetsnoepjes, framboosjes, zoete en zoute drop en zoveel meer soorten kruidensnoepjes.
Voor ieder wat wils, zet het snoepwinkeltje dus zeker op je to do list en laat je betoveren door de sfeer.
Betalen kan met bancontact of cash (€).

Picknick

Smul van je boterhammetjes op één van de vele gezellige picknickplaatsen die Bokrijk biedt.