Openluchtmuseum

Scholen en jeugdgroepen

In het Openluchtmuseum beleven kleuters, lagere scholen en jeugdgroepen Bokrijk op maat. Leuk en leerrijk!

Graag verwelkomen we jouw lagere klas of jeugdgroep in 2021 voor een boeiende dag die volledig 'coronaproof' georganiseerd wordt. Op dit ogenblik kunnen er omwille van de coronamaatregelen geen bezoeken georganiseerd worden voor middelbare scholen. Een vrij schoolbezoek plannen in het Openluchtmuseum is jammer genoeg niet mogelijk. Een overzicht van ons scholenaanbod vind je hieronder. Hou er ook rekening mee dat je een programma enkel kan boeken tijdens de openingsdagen van het Openluchtmuseum.

Reserveren doe je via het aanvraagformulier.

Een overzicht van de prijzen vind je hier. 

Het aanbod voor Franstalige scholen vind je hier.

Meer weten? Contacteer onze collega's via bokrijksales@limburg.be. Hou onze website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.Downloaden

De Sixties

Verhalen en gebeurtenissen uit de jaren 60 komen tot leven in de levensechte decors: van woonkamer tot cinema, van jeugdkamer tot elektrowinkel.

Op dit ogenblik kunnen er om wille van de Coronamaatregelen geen schoolbezoeken georganiseerd worden voor middelbare scholen. Een programma boeken voor De sixties zal dan ook pas kunnen van zodra dit mogelijk is.

De Sixties
Van hipster tot hippie

Van hipster tot hippie

Leeftijd
12 - 18
Aantal deelnemers
15 - 25
Duur
1,5u
Taal
NL - FR - EN - DE
Prijs (excl. toegang)
€ 4,50 p.p.

De jongeren beleven de jeugd van 'bomma en bompa' in een trippy tijdreis waarin alles dat nu retro is, nog gewoon splinternieuw was. (Inter)actieve opdrachte, tools en thema's worden door de gids aangepast aan de graad of interesses van de groep. De focus ligt op muziek. De groep kan affiches, iconische platenhoezen, beeld- en luisterfragmenten uit deze revolutionaire periode bekijken en beluisteren. De groep maakt echt kennis met muziekstromingen uit de jaren 60. De expo is visueel en ervaringsgericht. TIP: een aanrader voor bijzondere klassen!

Reserveer nu