Openluchtmuseum

Gezin

Ontdek Bokrijk op jouw manier! Van het plattelandsleven van 100 jaar geleden tot de bruisende sixties… Kies uit onze boeiende routes en beleef een onvergetelijke dag in Bokrijk.

Eten & drinken

Ontdek hier het horeca aanbod in Bokrijk.

Eten & drinken

De Superette Bokrijk

In de ‘Superette Bokrijk’ kan je terecht voor brood gebakken op authentiek wijze, waarbij de ingrediënten meel, desem zout en water allen van lokale herkomst zijn. Ook vind je er koeken en andere viennoiserie gebakken in een houtoven.

Het Koetshuis

Vanaf 1 januari wordt er hard gewerkt aan de opening van de nieuwe Bistro – Bistro Koetshuis. De openingsuren in januari en februari en de menukaart werden dan ook aangepast. Voor de actuele openingsuren kijk op http://bistrokoetshuis.be/.

't Poorthuys

't Poorthuys is, zoals de naam reeds doet vermoeden, gelegen aan de poort van het Openluchtmuseum Bokrijk. Dit authentieke gebouw uit 1774 werd in het voorjaar van 2017 omgetoverd tot een gezellige bistro. Chef-kok Jeff Beyens brengt er een hedendaagse keuken en Peter Janssens ontvangt de gasten met stijl.

St. – Gummarus

Sfeervolle herberg nabij het Kempens dorpsplein met een ruime gelagzaal en gezellig en groot buitenterras. Je kunt hier terecht voor streekgerechten zoals boerenschotels, Vlaamse karbonades en boekweitkoeken. Deze herberg uit 1775 komt oorspronkelijk uit Lier en werd onlangs volledig vernieuwd. Het resultaat is een fris en hedendaags – maar authentiek – interieur met eerlijke en duurzame materialen. 

In den Dolfijn

Herberg-eethuis met West-Vlaamse specialiteiten. Het gebouw werd in 1978 overgebracht van St.-Ryckers bij Veurne. Voor groepen tot 20 personen.

De Kleinaert

Huiselijke kroeg in het Haspengouwse deel van het Openluchtmuseum. Je kunt er terecht voor de kleinere keuken. Voor groepen tot 25 personen.

Hangar58

HANGAR58 is een ecologisch en energievriendelijk gebouw met een bijzondere architectuur en alle facilitaire voorzieningen om van de site een all-seasons evenementenlocatie te maken.

* aparte parking voor 700 wagens 
* grote moduleerbare ruimte
* indrukwekkend zicht op het marktplein van de Oude Stad

De vaste cateringpartner is Aromazz Foodconcepts & more. Aromazz is een gevestigde waarde binnen het cateringlandschap en biedt service, klantvriendelijkheid, creativiteit en catering op hoog niveau. 
Naast het uitgebreide bestaande catering aanbod binnen Aromazz, staat Mario met Creatief Culinair Atelier ook altijd paraat om een specifiek gastronomisch voorstel op maat voor jullie uit te werken. 

Snoepwinkel Museum

Wil je weten wat kinderen lang geleden lekker vonden? Vraag het aan de snoepman en proef zelf! Deze snoepwinkel verkoopt enkel handgemaakt snoepgoed volgens oude recepten vervaardigd. Er is geen bancontact aanwezig.

Picknick

Smul van je boterhammetjes op één van de vele gezellige picknickplaatsen die Bokrijk biedt.