Skip to main content
Vakmanschap - houtbewerking

Over Vakmanschap & Erfgoed

Vakmanschap & Erfgoed is sinds 2019 het landelijk platform voor historisch en hedendaags vakmanschap in Vlaanderen en is gesitueerd in Bokrijk. Het bouwt voort op de expertise die binnen Openluchtmuseum Bokrijk en Vakmanschap & Ondernemerschap ontwikkeld werden met betrekking tot vakmanschap.

Wie kan er bij ons terecht?

In de eerste plaats richten we ons tot iedereen die zich bevindt op het snijvlak tussen vakmanschap en erfgoed. Van culturele-erfgoedorganisaties op verschillende niveaus tot professionele vakmensen.

Daarnaast kan iedereen met een meer dan gezonde interesse in vakmanschap ook bij ons terecht om meer te weten te komen over wat leeft en beweegt rond vakmanschap. Bekijk je vakmanschap vanuit een ondernemersbril? Ga dan zeker even verder naar Vakmanschap en Ondernemerschap.

Onze blik op Vakmanschap en Erfgoed

Sinds 2019 is Vakmanschap & Erfgoed de derde pijler binnen de vakmanschapswerking in Bokrijk. Als landelijk platform voor historisch en hedendaags vakmanschap in Vlaanderen zetten we maximaal in op kennisdeling, netwerking en sensibilisering en dit steeds met het immaterieel erfgoed van vakmanschap als rode draad.

Alles start met een goede samenwerking

Vakmanschap & Erfgoed is niet enkel stevig verankerd binnen de eigen organisatie, het is ook ingebed in een breed netwerk van partners. Dankzij structurele samenwerkingsverbanden en het op touw zetten van verschillende landelijke en internationale initiatieven, willen we samen het bereik en de impact van vakmanschap in de hedendaagse maatschappij vergroten.

Lees meer over onze partners

Op zoek naar advies of inspiratie rond vakmanschap?

Vakmanschap & Erfgoed zet zich in voor het zichtbaar maken van vakmanschap in heel Vlaanderen. Dit doen we jaarlijks op onze Match Making Day waar we deelnemers met een boeiend programma willen inspireren en aanzetten tot reflectie over vakmanschap.

Daarnaast kan je bij ons ook onder andere terecht voor advies over jouw dossier voor de vakmanschapsbeurzen van de Vlaamse overheid en beantwoorden we aan vragen en noden van organisaties en individuen over de thema’s ‘hout’ en ‘historische restauratietechnieken landelijke architectuur’

Lees meer over onze activiteiten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond vakmanschap en erfgoed

Vakmanschap & Erfgoed houdt je op de hoogte van interessante evenementen, boeiende studies en inspirerende best-practices rond vakmanschap.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief