Skip to main content
Circus Barones

Het verhaal van Circus Barones

De artiesten van Circus Barones zijn niet alleen indrukwekkend in de piste, maar hebben ook nog eens indrukwekkende verhalen te vertellen.

Zomercircus in Bokrijk

Geniet deze zomer 6 weken lang van het traditionele zomercircus in Openluchtmuseum Bokrijk. Beklijvende voorstellingen entertainen jong en oud met acrobatiek, clowns, jongleurs, kamelen en nog veel meer. Dagelijks voert Circus Barones 3 voorstellingen op, en dat gratis en voor niks inbegrepen in de prijs van je museumticket. Tussen de voorstellingen door geniet je nog van alle andere activiteiten in ons Openluchtmuseum.

circus barones directeurs

Ewa & Richard (circus directie)

Geen traditioneel circus zonder dieren! De trouwe bezoekers van Circus Barones weten dat ze bij hen steeds op de eerste plaats komen. Ze zijn er bijzonder fier op, het dierrijkste circus van Vlaanderen te zijn. Het directiepaar Ewa en Richard Barones brengt ook dit jaar mooie dierendressuren. Een vaste waarde in de show zijn de 3 koningskamelen Caspar, Melchior & Balthazar

Ciro messenwerper

Ciro (messenwerper)

Ciro Cardinali werd geboren in een circus in Lissabon, maar groeide op in Rotterdam. Hij vertegenwoordigt reeds de 7e generatie van de bekende Portugese circusfamilie Cardinali. Als echt circuskind droomde hij ervan ooit zelf in de spotlights te kunnen staan. Al op jonge leeftijd zette hij zijn eerste voetstappen in een circuspiste. Hij werkte eerst met paarden, alvorens verder te gaan met leeuwen en tijgers. Hoogtevrees heeft hij zeker niet, lopen op de hoge draad of aan de vliegende trapeze hangen werden voor hem een echte passie. Kortom Ciro heeft zowat alle circusdisciplines onder de knie, van clown tot presentator. De afgelopen jaren heeft hij zich gefocust op het messenwerpen. Spanning & sensatie verzekerd!

Circus Barones boogschieter

Samira (kruisboogschieter)

Samira Feiziazimi is afkomstig uit Mashhad (Iran). Als jonge vrouw besloot ze op een dag voor het eerst in haar leven, naar een circusvoorstelling te gaan in haar stad. Deze ervaring zou haar leven voor altijd veranderen! Ze ontmoette er de Portugese artiest Ciro Cardinali. In 2017 trouwde ze met hem en besloot zich bij het circusleven aan te sluiten. Samen vertrokken ze naar Europa en begonnen ze zich te concentreren op de uitwerking van een gemeenschappelijke act. Kort daarna ontdekte ze, dat ze erg goed kon omgaan met een kruisboog. Om haar talent goed te benutten, creëerde ze met Ciro een kruisboog & messenwerpact. Met deze act treden ze ondertussen wereldwijd op om mensen te verbazen. Ze schopten het zelfs tot in de halve finale van “Persia’s Got Talent”. Wederzijds vertrouwen is van groot belang bij deze spannende act, waarin ze hun leven in elkaars handen leggen

jongleur circus barones

Anand (jongleur)

Anand is afkomstig uit een tak van de bekende Zwitserse circusfamilie Gasser, die in de jaren 70 naar Australië verhuisde en daarvan vertegenwoordigt hij reeds de 9e generatie. Als kleine jongen stond hij al met een zweep-act in de piste van de paardenshow van zijn oom. Hij groeide op in het Silvers Circus van zijn familie en werkte er met 6 boxerhonden en als jongleur  Daarna ging hij 6 jaar werken bij het Australische Circus Royale en nu is hij jongleur bij Circus Barones. 

Luchtartieste Circus Barones

Veronica (luchtartieste)

Veronica Navas is afkomstig uit Peru en opende vorig jaar de voorstelling van Circus Barones met haar evenwichtskunsten aan de washington-trapeze. Ook dit jaar schittert ze hoog in de nok van de circustent. Samen met de Duitse luchtacrobate Lena brengt ze een nummer aan de verticale koord.

Luchtartieste Circus Barones

Lena (luchtacrobate)

Lena Knipping uit Duitsland volgde een opleiding als artieste aan een circusschool. Verschillende internationale contracten als professionele circusartieste en danseres brachten haar uiteindelijk tot in het verre Australië. Daar werkte ze sinds 2019 in het Circus Royale, dat in 1971 werd opgericht door de familie Gasser. Niet geheel toevallig leerde ze daar ook onze jongleur Anand Gasser kennen. Tijdens de corona-crisis besloot Lena toch maar naar Europa terug te keren. Na een seizoen bij Circus Aros in Oostenrijk, komt ze dit jaar voor het eerst naar een Belgisch circus. Tot maar liefst 7 meter hoogte boven de circuspiste, vertoont ze haar kunsten aan de verticale koord. Herzlich willkommen Lena!

Wheel of Death Circus Barones

Jorman & Pedro (Wheel of Death acrobaten)

Jorman uit Colombia & Pedro uit Portugal halen dit jaar halsbrekende toeren op het "rad des doods". Zonder enige veiligheidskabel of vangnet lopen ze metershoog boven de circuspiste, zowel in als bovenop het rad. Een act waarbij je zeker en vast op het puntje van je stoel gaat zitten!

Clowns Circus Barones

Patat, Patatina & Patato (clowns)

Vorig jaar maakte het nieuwe clownsduo Patat & Patatina hun opwachting in de piste van Circus Barones. Hun hilarische taart-entrée kon zowel jong als oud aan het lachen brengen. Dit jaar krijgen ze versterking van Clown Patato uit Hongarije. Misschien herkennen jullie hem nog van de Barones shows in 2015 & 2016 of afgelopen winter in Antwerpen. Samen met Clown Patat & Patatina brengt hij klassieke clownacts weer tot leven, maar wel in een nieuw jasje. Het wordt hiermee dan ook een ode aan de grote bekende clowns van vroeger. We willen nog niet teveel verklappen, maar één ding is zeker ... het wordt lachen geblazen met trio Los Patatos!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief