Skip to main content
Zomer Circus Bokrijk

Zomercircus

Klaar voor een zomer vol plezier? Wij verwelkomen Circus Barones 6 weken lang in ons Openluchtmuseum om jouw zomer nog leuker te maken.

Event details

Wanneer

-

Locatie

Brabantweide - museumdeel Haspengouw 

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Van 16 juli tot en met 31 augustus is het ‘waauw’ geblazen met Circus Barones. Met zes weken lang beklijvende circusvoorstellingen voor gezinnen met acrobatiek, clownerie, dieren, jongleurs, en nog zoveel meer. Met dagelijks 3 voorstellingen voor jong en oud, bezorgen we jou een zomer vol plezier. Wist je trouwens al dat het Nomadisch Circus een kunstvorm is die al eeuwen bestaat?  Lees hier meer over de achtergrond van de circusartiesten van Barones. 

Vooraan in de circustent zijn er enkele plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. Indien je met een rolstoelvereniging/ groep komt die groter is dan 6 gelieve ons dan minstens 1 week op voorhand te verwittigen via infobokrijk@limburg.be

Tussen de voorstellingen in heb je natuurlijk ook nog voldoende tijd om ons Openluchtmuseum te verkennen. Zo kan je participeren aan de verschillende ateliers, de theatervoorstellingen van de Living History bijwonen, onze nieuwe museumboerderij bewonderen met al zijn historische dierenrassen en nog zoveel meer. Bekijk het volledige programma op de dag van jouw bezoek hier.  

Praktisch

Datum: 16 juli t.e.m. 31 augustus 2022 
Voorstellingen: 3 voorstellingen per dag om 12.30 u., 14 u. en 15.30 u. 
Je kan geen plaats reserveren voor de circusvoorstellingen. Er is een beperkt aantal plaatsen in de circustent dus kom zeker op tijd om een plaatsje te bemachtigen (volzet = volzet). De tent gaat 30 min. op voorhand open. Honden zijn niet toegelaten in de tent.
Locatie: Brabantweide, museumdeel Haspengouw (15 min. wandelen vanaf kassa aan P2, 25 min. wandelen vanaf kassa aan P1). Je kan het Openluchtmuseum alvast bekijken via onze digitale plattegrond. 
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs van het Openluchtmuseum (slechts €3 voor kinderen <13 jaar), de circusvoorstellingen zitten mee inbegrepen in deze toegangsprijs. Museumtickets kan je op voorhand reserveren via onze website. Gratis toegang voor Bokrijkabonnees. 

Veelgestelde vragen

Het zomercircus is er iedere dag van zaterdag 16 juli t.e.m. woensdag 31 augustus. Bekijk de volledige dagprogrammatie hier

Er zijn 3 voorstellingen per dag om 12.30 u., 14 u. en 15.30 u. 

Neen, je betaalt de toegangsprijs van het Openluchtmuseum (slechts €3 voor kinderen <13 jaar), de circusvoorstellingen zitten mee inbegrepen in deze toegangsprijs. Museumtickets kan je op voorhand reserveren via onze website. Gratis toegang voor Bokrijkabonnees.

Een circusvoorstelling duurt 50 min. Er zijn 3 voorstellingen per dag om 12.30 u., 14 u. en 15.30 u. 

Op de Brabantweide in museumdeel Haspengouw. Vanaf de kassa aan parking 2 wandel je slechts 5 min., vanaf kassa aan P1 wandel je 15 min. Je kan het Openluchtmuseum alvast bekijken via onze digitale plattegrond.

Neen, je kan geen plaats reserveren voor de circusvoorstellingen. Er is een beperkt aantal plaatsen in de circustent dus kom zeker op tijd om een plaatsje te bemachtigen (volzet = volzet). De tent gaat 30 min. op voorhand open. 

Er zijn 550 zitplaatsen in de circustent. 

Ja, vooraan in de circustent zijn er enkele plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. Indien je met een rolstoelvereniging/ groep komt die groter is dan 6 gelieve ons dan minstens 1 week op voorhand te verwittigen via infobokrijk@limburg.be.

Ja, er is een cateringtent voorzien aan het circus waar je een drankje en een kleine snack kan kopen. Er is de mogelijkheid om zowel cash als met bancontact te betalen in de cateringtent. Deze is open van 12u tot 17u. 

Ja, er zijn extra toiletten voorzien aan de circustent voor de bezoekers. 

Neen, er is een buggyparking voorzien aan de ingang van de circustent. 

Neen, honden zijn niet toegelaten in de circustent. Buiten de circustent zijn honden aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter.

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. Er is slechts één in- en uitgang, ter hoogte van de geuren- en kleurentuin. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Voor je vertrek raadpleeg je wel best even de druktebarometer.

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op de museumboerderij Het Duifhuis (nr.10). Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren ten allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is geopend van 2 april 2022 tot en met 2 november 2022 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.