Skip to main content
Living History - Bokrijk

Feestelijke zondagen

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Tijdens de feestelijke zondagen in april gonst het in museumdeel Haspengouw van het leven! Er zijn maar liefst 11 Living History-acteurs aanwezig die je meenemen naar het platteland anno 1900.

Living History - Bokrijk

DORPSFEEST HASPENGOUW

Op elk erf in Haspengouw spelen de acteurs historische taferelen, waarin ze jou graag betrekken. Zo beleef je de geschiedenis aan den lijve! Namiddag wordt het extra feestelijk met een fanfare die door het dorp trekt (1x/uur, 10 minuten lang). En op het erf van Beverst worden broden en vlaaien gebakken die je naar hartenlust kan proeven. 

Bezoek ook het nieuwe leven in de museumboerderij: kalfjes, lammetjes, geitjes, konijntjes, kuikentjes, ... Beleef ze van héél dichtbij!

Praktisch

Datum en tijd: iedere zondag in april van 10 u. tot 18 u.
Locatie: Openluchtmuseum
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs voor het Openluchtmuseum, de feestelijke zondagen zit hierin inbegrepen. Tickets zijn online verkrijgbaar. Bokrijkabonnees hebben gratis toegang.

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van 9 u. tot zonsondergang. 

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Duifhuis (nr.10), museumdeel ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.

*Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren te allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is geopend van 30 maart 2024 tot en met 3 november 202 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandagen, uitgezonderd feestdagen en de maandagen in de Vlaamse schoolvakanties.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief