Skip to main content
Living History - Bokrijk

Feestelijke zondagen

Event details

Wanneer

-

Locatie

Openluchtmuseum

Museumticket kopen?

Bestel je tickets hier

Kopen

Over het evenement

Tijdens de feestelijke zondagen in april gonst het in museumdeel Haspengouw van het leven! Er zijn maar liefst 11 Living History-acteurs aanwezig die je meenemen naar het platteland anno 1900.

Living History - Bokrijk

DORPSFEEST HASPENGOUW

Op elk erf in Haspengouw spelen de acteurs historische taferelen, waarin ze jou graag betrekken. Zo beleef je de geschiedenis aan den lijve! Namiddag wordt het extra feestelijk met een fanfare die door het dorp trekt (1x/uur, 10 minuten lang). En op het erf van Beverst worden broden en vlaaien gebakken die je naar hartenlust kan proeven. 

Bezoek ook het nieuwe leven in de museumboerderij: kalfjes, lammetjes, geitjes, konijntjes, kuikentjes, ... Beleef ze van héél dichtbij!

Pasen 2017 eitjes rapen

PAASZONDAG

Op paaszondag en -maandag geniet je van het traditionele paasfeest:

  • Ontdek met het hele gezin oude paasgebruiken
  • Leer paaseieren kleuren op (over)grootmoeders wijze
  • Waag je aan leuke paasspelletjes zoals eieren rollen, eierestafette en mastklimmen
  • Raap paaseieren en neem wat lekkers mee naar huis

Praktisch

Datum en tijd: iedere zondag in april van 10 u. tot 18 u.
Locatie: Openluchtmuseum
Tickets: Je betaalt de toegangsprijs voor het Openluchtmuseum, de feestelijke zondagen zit hierin inbegrepen. Tickets zijn online verkrijgbaar. Bokrijkabonnees hebben gratis toegang.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vragen? Bereid je bezoek voor!

De Openluchtspeeltuin is dagelijks gratis en vrij toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. 

Honden zijn aangelijnd altijd welkom in Bokrijk. Er is een hondenlosloopweide voorzien op het domein, rechts van het Infocenter. In het Openluchtmuseum zijn aangelijnde honden ook welkom, behalve op het dierenerf* van museumboerderij Het Duifhuis (nr.10), ‘De sixties’ en het peuter- en kleuterdorp in de speeltuin.  *Op deze locatie zijn andere dieren aanwezig, we willen de rust van deze dieren ten allen tijde bewaren en de situatie voor alle bezoekers en dieren veilig houden. 

Het Openluchtmuseum is geopend van 1 april 2023 tot en met 5 november 2023 van 10 u. tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd de maandagen van de Belgische schoolvakanties en die op feestdagen vallen.

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel altijd handig en goedkoper. 

Neen, er kan niet gereserveerd worden voor Fietsen door het Water.