Skip to main content
Algemene foto museum

Druktebarometers

Het Openluchtmuseum is opnieuw open als volwaardig museum. Reserveer alvast online je ticket! De Openluchtspeeltuin is dagelijks toegankelijk. Check de druktebarometer voor je vertrek. 

Openluchtmuseum

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum ontdek je hoe het verleden onze toekomst inspireert! We dompelen je onder in vakmanschap, laten je demonstraties bewonderen, in de gloednieuwe museumboerderij met historische dierenrassen kennismaken en zelf de handen uit de mouwen steken in een boeiend atelier. Beleef ook 'De sixties' vanop de eerste rij, breng een bezoek aan de brouwer in het Paenhuys en ga terug in de tijd met oude volksspelen in de Speelschuur.

Het Openluchtmuseum is gesloten.

Tickets reserveren

Je ticket op voorhand online reserveren is niet verplicht, maar wel handig én goedkoper. Bestel je je ticket online, dan geniet je van € 1 korting en kan je bij drukte meteen naar de kassa 'Online ticket'. Je kan je ticket tot de dag zelf online reserveren.

Na bestelling ontvang je een bevestigingsmail met de gereserveerde tickets. Breng de tickets, uitgeprint of op je smartphone, mee tijdens je bezoek (samen met je abonnement). Onze onthaalmedewerkers valideren de tickets aan de museumingang.

Check hier alvast de openingsuren van het Openluchtmuseum en de toegangsprijzen.

Openluchtspeeltuin Bokrijk

Openluchtspeeltuin

De Openluchtspeeltuin is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Je moet geen ticket reserveren voor een bezoek aan de speeltuin. Onze gastheren en -vrouwen verwelkomen je graag!

Check voor je vertrek de druktebarometer hieronder.

De speeltuin opent om 10 u.
Fietsen door het water

Fietsen door het water en arboretum

Zowel Fietsen door het Water als de wandelpaden in het park zijn toegankelijk. In het Arboretum leidt een bewegwijzerde eenrichtingswandelroute je door de mooie plantencollectie.

Parking

Beide parkings zijn betalend open tijdens het Bokrijkseizoen (2 april t.e.m. 2 november). Een dagticket kost € 5,00 en koop je ter plekke aan de parkeerautomaat.

Overnachten met een kampeerwagen op onze parkings is niet mogelijk.

Check voor je vertrek de druktebarometers op onze parkings.

Parking 1 is op dit ogenblik gesloten.
Parking 2 is op dit ogenblik gesloten.

Infocenter

Het Infocenter is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 u. tot 16 u. Het Infocenter is bereikbaar via +32 (0)11 26 53 00 of infobokrijk@limburg.be

Heb je een vraag? Neem dan zeker een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Vind je het antwoord niet terug? Stuur dan een mailtje naar infobokrijk@limburg.be. Ook telefonisch helpen we je graag verder via +32 (0)11 26 53 00.

Pannenkoek met honing

Horeca

In Bokrijk zijn er zowel in het Openluchtmuseum als in het park heel wat horecapunten. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief