Skip to main content
Koetshuis Bokrijk

Concessie

Maak jij je horecadroom waar?

Bokrijk zoekt nieuwe zelfstandige uitbaters voor Brasserie Het Koetshuis en voor Het Poorthuis.

Als bruisende plek laat Bokrijk vele harten sneller slaan

Bokrijk is een plek met maatschappelijke betekenis. Zowel voor haar bezoekers als voor de vrijetijdseconomie in Limburg. Ons levendig en gezinsvriendelijk park is 550 hectare groot en telt meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar. Het park is 365 dagen per jaar een uitstap waard dankzij de 120 monumenten in het Openluchtmuseum, de grote gratis Openluchtspeeltuin, de uitzonderlijke plantencollectie in het Arboretum, de eindeloze wandel- en fietsmogelijkheden en het innovatieve fietstraject ‘Fietsen door het Water’. Bokrijk is letterlijk en figuurlijk één van de grootste toeristische trekpleisters in Limburg en Vlaanderen.

Proeven van de toekomst

Een doorgedreven herpositionering maakte Bokrijk de afgelopen jaren klaar voor de toekomst. We schrijven aan een nieuw en opwindend verhaal dat heden, verleden en toekomst omarmt. En dat van Bokrijk meer dan ooit een oase van rust en natuur, erfgoed en cultuur, vakmanschap en ondernemerschap maakt.

Schrijf jij mee aan ons verhaal?
We zoeken enthousiaste concessiehouders die onze gasten 365 dagen per jaar willen verwennen met een passend horecaconcept in Het Koesthuis of in Het Poorthuis.

Koetshuis Bokrijk

Het Koetshuis

Een plek met een rijke geschiedenis

Brasserie Het Koetshuis is een gevestigde waarde op de kasteelsite van Bokrijk, gelegen in de linkervleugel van het Kasteel van Bokrijk, nabij parking 1 en de hoofdingang van het Openluchtmuseum. Het Koetshuis werd in 2019 volledig gerenoveerd en ingericht, in lijn met de hedendaagse, warme uitstraling van de kasteelsite die in 2021 werd omgedoopt tot Campus van het Vakmanschap. De laatste concessieovereenkomst voor Het Koetshuis liep eind 2023 af.

Het favoriete adresje van jong en oud

Met deze nieuwe concessie wil Bokrijk een aantrekkelijke 365-dagen invulling geven aan de brasserie. Het beoogde concept speelt in op de behoeften van de Bokrijk-bezoeker die het hele jaar door op deze sfeervolle plek wil genieten van een kraakvers aanbod aan lekkere gerechten, tussendoortjes en dranken, geïnspireerd door vakmanschap en pure smaken.

Poorthuis Bokrijk

Het Poorthuis

Nieuw culinair concept voor het poortgebouw

Bokrijk wil van het monumentale poortgebouw aan de toegang van het Openluchtmuseum opnieuw een gastronomische bestemming maken, 365 dagen per jaar. Geïnspireerd door het DNA van Bokrijk kijken we uit naar een concept dat bezoekers verwent met culinair vakmanschap en pure smaken.

Gastvrijheid in een monumentaal jasje

Het Poorthuis is gelegen aan parking 2, vlak bij het station. Het gebouw werd het afgelopen jaar volledig gerestaureerd. De heraanleg van de buitenomgeving pakken we dit voorjaar aan. Word jij de nieuwe uitbater? Dan heb je de kans om de binneninrichting volledig naar jouw hand te zetten, weliswaar in samenspraak en in lijn met de Bokrijk-uitstraling. De laatste concessieovereenkomst voor Het Poorthuis liep eind 2022 af.

Interesse?

Voor meer informatie en de concessieleidraad kan je terecht bij projectverantwoordelijke Sofie Clerix. Via mail naar sofie.clerix@limburg.be of telefonisch op +32 (0) 11 26 53 01.

De inschrijver is verplicht om een plaatsbezoek te doen voorafgaand aan de indiening van zijn offerte. Een afspraak voor een plaatsbezoek kan gemaakt worden bij mevrouw Sofie Clerix (sofie.clerix@limburg.be).

Je kandidaat stellen kan tot en met 13 mei 2024 om 10 u.

In de tussentijd is de bezoeker welkom bij onze nieuwe pop-up bar op het terras van het Koetshuis. Hier serveren we tijdens weekends en op feest- en vakantiedagen koude en warme dranken, snacks en Limburgse vlaai. Bovendien kan de bezoeker tijdens de openingsuren van het Openluchtmuseum ook terecht in Herberg Sint-Gummarus, Langgevelhoeve-Herberg De Kleinaert, Herberg In Den Dolfijn en het vernieuwde bakkerijconcept.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief