30/04/2020

Wat weet jij over Magnolia's?

Wie het arboretum in het voorjaar bezoekt, heeft ze ongetwijfeld al gezien. Talrijke magnolia's kleuren na de winter het arboretum. Magnoliabomen, ook wel beverbomen genoemd, staan bekend om hun prachtige witte, paarse en roze bloemen in het voorjaar en hun warme kleuren in de herfst. Naast de heerlijke geur van de bloeiende bloemen ruikt ook het hout ervan heel lekker. We zetten graag enkele weetjes voor je op een rij.

Wist je dat…

magnolia’s het mooist bloeien als je ze niet snoeit? Zonder snoeien behouden ze beter hun vorm.

de afgevallen bladeren van de magnoliaboom een uitstekende bodembedekker zijn voor de minder winterharde, vaste planten? Laat ze gerust liggen in je tuin.

kevers de bloemen van de magnolia bestuiven, waardoor zijn de bloembladeren steviger? Andere, minder stevige bloemen worden bestuifd door vlinders.

de knoppen van de magnolia voor eekhoorns een echte lekkernij zijn? Ze worden er zelfs dronken van omdat er Phenethyl alcohol in de bloembladen zit.

de Liliflora Nigra twee keer per jaar bloeit soms zelfs twee keer in een verschillende kleur.

de Magnolia Cavaleriei vernoemd werd naar Pierre Julien Cavalerie, een Franse missionaris die in de late jaren 1800 en begin 1900 planten in China verzamelde waardoor meer dan 200 planten werden genoemd naar hem.

er een anijsmagnolia bestaat? De twijgen van de wilgbladige magnolia, de Magnolia Salicifolia, ruiken naar anijs als je ze kneust.

Een glimps van onze magnolia's vang je op in dit album.