27/08/2019

Hittemaatregelen

Omwille van de aanhoudende hitte en droogte treft Bokrijk een aantal voorzorgsmaatregelen:

 • Met betrekking tot brandveiligheid:
  • In het park Bokrijk, met inbegrip van speeltuin en Openluchtmuseum, is het sowieso verboden te roken m.u.v. de terrassen van de horecazaken, conform het politiereglement. Bezoekers worden hierop attent gemaakt via o.a. affichage aan de kassa.

  • Er is verhoogde waakzaamheid: Bokrijk neemt preventief  een aantal voorzorgsmaatregelen zoals geen haardvuren stoken of kaarsen branden in de kerk. Er wordt extra voorzichtigheid aan de dag gelegd bij activiteiten zoals smeden of brood bakken. In geval van code rood worden deze volledig afgelast.

 • Werking in het Openluchtmuseum
  • Omwille van de hoge temperaturen worden de namiddagvoorstellingen van de theatervoorstelling 'Bravo! meneer Bruegel' om 14u en 16u geannuleerd. De opvoering wordt verplaatst naar de voormiddag en wordt t.e.m. vrijdag 1x gespeeld, en dit om 11u.

  • We sporen de bezoekers aan om voldoende te drinken: kraantjeswater is gratis verkrijgbaar aan de toiletten en wordt ter plaatse gepromoot + op de speeltuin zijn kraantjes voor verfrissing beschikbaar.

  • Bokrijk vindt dierenwelzijn erg belangrijk. Onze inwonende boer staat in voor de dagelijkse verzorging. In deze weeromstandigheden wordt er extra water voor de dieren voorzien in de weides waar er geen automatische drinkbakken zijn. We zorgen er ook voor voldoende schaduwplekken.  Er zijn geen rondritten met paard en kar t.e.m. vrijdag.

  • De kledingvoorschriften voor de Living History-acteurs (enkel van toepassing in museumdeel Haspengouw) worden aangepast.