26/06/2019

Eikenprocessierupsen

Er zijn de afgelopen weken een aantal haarden van processierupsen vastgesteld in Bokrijk. Bokrijk inspecteert continu in het hele park en zorgt voor onmiddellijke bestrijding van de nesten.

Dit neemt niet weg dat er losse haartjes van de processierupsen kunnen achterblijven die huidirritatie  (jeuk, roodheid, bulten,…) kunnen veroorzaken. Daarom vinden we het belangrijk om je te informeren.  

Wij adviseren om huidbedekkende kledij te dragen om zo mogelijke irritatie te voorkomen. Ondervind je toch last na je bezoek? Dan raden we je, na medisch advies te hebben ingewonnen, aan om bij de apotheek een jeukstillende zalf op basis van menthol te halen. Dit is verkrijgbaar zonder voorschrift. Bij aanhoudende klachten kan je best de huisarts contacteren.

Op het terrein zijn aangetaste bomen aangeduid met rood-wit lint. Gelieve deze plaatsen te mijden tijdens je bezoek.  Merk je zelf iets op? Dit kan je melden aan de Bokrijkmedewerkers of bij de domeinpolitie via 011 265 320.

De opmars van de processierups is een tendens die jammer genoeg in de hele regio te merken is en wordt wellicht door de weersomstandigheden in de hand gewerkt. Het warme weer versnelt echter het proces van rups naar nachtvlinder, waardoor deze problematiek op korte termijn zal verbeteren. Wil je meer weten over de eikenprocessierups kijk dan even op www.eikenprocessierups.be.

Wij volgen het op en excuseren ons voor dit tijdelijke ongemak.