16/04/2018

5 tips om met jouw klas naar Bokrijk te komen!

Bokrijk staat synoniem voor verrassend hippe schoolreizen. Twijfel je hier nog aan? Ga dan zeker de uitdaging aan en kom met je eerste klassers of zelfs 15 of 16-jarigen naar Bokrijk en ervaar zelf hoe we hier verbanden leggen tussen vandaag en vroeger en samen de sprong naar de toekomst wagen? Lees meer in de vijf volgende tips.

Tip 1. Ontloop de drukte

Juni betekent drukte! Plan daarom jouw bezoek aan Bokrijk bij de start van het schooljaar in september of oktober. Twee vliegen in één klap: de meest geslaagde uitstap en teambuilding tegelijkertijd. Rest nog een mooie nazomer in Bokrijk.

Tip 2. Mijn hippe shopping of sporttas al gezien?

Materialen voor kleding kwamen vroeger van het land … of van het dier zoals schapenwol. Zonder de hedendaagse kleurstoffen en technieken leek de kleding vroeger in niets op wat er nu in je favoriete online shops te koop is. Voel en vergelijk met je eigen jeans en T-shirt. Elke leerling gaat na een korte, maar verhelderende route zelf aan de slag om een katoenen draagtas te pimpen tot een unieke hippe eigen tas, met oude en nieuwe technieken. Dit en meer te beleven in de beide atelierschuren in Bokrijk.

Tip 3. ‘Van vakfan tot vakman’

Nieuw in Bokrijk! Vanaf 2018 kunnen leerlingen ontdekken hoe historische vakmanschappen vandaag nog steeds belangrijk zijn. Bij welke groep hoor jij? Je hebt talent voor fijn werk dat geduld vraagt of ben je een bouwer, een maker? Een echt manusje van alles of graag aan het kokerellen? Vroeger moesten we in elk geval samenwerken om te overleven. We gingen niet even naar de winkel of kochten online. Via demonstraties en activiteiten gaat elkeen aan de slag en ervaart wat nu echt onze basisbehoeften zijn? Onze smartphone of toch eerder licht en warmte?

Tip 4. Aanrader: De Sixties

Voor de Linksters, de eerste generatie die al vanaf de geboorte ‘gelinkt’ is aan technologie bestaat er geen wereld zonder sociale media en selfies. Bij een bezoek aan museumdeel De Sixties ontdekken ze hoe hun grootouders vroeger naar de kapper, de cinema of op café gingen. Misschien begrijpen de jongeren na dit bezoek wel waarom opa altijd zegt ‘dat het vroeger toch zo veel beter was.’

Tip 5: Niet te vergeten: Picture time!

Vergeet zeker niet om deze geweldige ervaring op foto vast te leggen! Met de hele klas en historische kledingattributen inclusief. Hip en origineel tegelijk. We gaan nog vaak nagenieten als deze foto een prominent plekje krijgt in de klas.

Ontdek het volledig aanbod voor SCHOLEN EN JEUGDGROEPEN hier