09/11/2018

6 tips om jouw klas helemaal fan van Bokrijk te maken

Bokrijk staat synoniem voor verrassend hippe schoolreizen. Twijfel je daar nog aan? Neem de proef op de som en kom met je ‘middenscholers’ (of zelfs 15- tot 16-jarigen) naar Bokrijk. In een dag vol onverwachte wendingen ervaar je zelf hoe we hier verbanden leggen tussen vandaag en vroeger … om vervolgens samen de sprong naar de toekomst te maken! Lees er alles over in zes hapklare tips.

Tip 1. Een chill bezoek

Juni = drukte! Plan jouw Bokrijkbezoek daarom liever in de lente. Twee vliegen in een klap, want zo heb je meteen de meest geslaagde uitstap én teambuilding op de kalender staan voor begin 2019. De ideale match met een mooi voorjaar in Bokrijk!

Tip 2. Hallo hippe shopping- of sporttas

Het materiaal voor kledij kwam vroeger van het land … of van het dier. Maar zonder de hedendaagse kleurstoffen en technieken leek het resultaat in niets op wat er nu in je favoriete online shops te koop is. Voel en vergelijk gerust met je eigen jeans en T-shirt. Elke leerling gaat na een korte maar verhelderende route ook zelf aan de slag om een katoenen draagtas te pimpen tot een uniek exemplaar, gemaakt met oude en nieuwe technieken. Place to be: de atelierschuren van Bokrijk!

Tip 3. Van vakfan tot vakman

In Bokrijk kunnen je leerlingen ontdekken hoe historische vakmanschappen vandaag nog steeds belangrijk zijn. Heb jij talent voor fijn werk dat geduld vergt? Of ben je een bouwer? Een echt manusje van alles of iemand die graag kokkerelt? Ontdek je skills en leer samenwerken om te overleven in een wereld zonder supermarkten en online bestellingen. Via demonstraties en activiteiten gaat de groep aan de slag om te ervaren wat basisbehoeften nu écht zijn: onze smartphone of toch eerder licht en warmte?

Tip 4. Aanrader: De Sixties

Voor de Linksters, de eerste generatie die al vanaf de geboorte ‘gelinkt’ is aan technologie, bestaat er geen wereld zonder sociale media en selfies. Bij een bezoek aan museumdeel De Sixties ontdekken ze hoe hun grootouders vroeger offline naar de kapper, de cinema of op café gingen. En wie weet begrijpen de ze na dit bezoek wel waarom opa altijd zegt “dat het vroeger toch zo veel beter was” …

Tip 5. De wereld van Bruegel

Bruegel meets Pokémon Go in Bokrijk! In 2019 neemt de nar uit het schilderij ‘De strijd tussen carnaval en vasten’ de hele klas mee op digitaal sleeptouw. Na verdeling in twee ploegen krijgt iedereen via augmented reality een virtuele hoed opgezet. Er wacht je een spannende zoektocht doorheen het Openluchtmuseum en onderweg kan je al gamend je score verbeteren. Welk team haalt het beste en snelste resultaat? Neem het ook op tegen andere scholengroepen in deze spannende, leerrijke competitie!

Tip 6. Picture time!

Vergeet deze topdag zeker niet op de gevoelige plaat vast te leggen voor je vertrekt. De leerlingen poseren met historische attributen voor de antieke variant van een selfie: retro-hip én origineel om achteraf op Facebook te posten. Massale likes gegarandeerd!

Ontdek het volledig aanbod voor SCHOLEN EN JEUGDGROEPEN hier