Openluchtmuseum

Groepen

Of je er nu op uit trekt met je familie, vrienden, je vereniging, sportclub, bedrijf of afdeling: een bezoek aan Bokrijk is een belevenis van het begin tot het einde! We voorzien steeds een aangepast programma dat rekening houdt met de jullie leeftijden, wensen en interesses. Voor de activiteiten is er een minimum van 15 personen gewenst, indien jullie voor 15 personen betalen is een reservatie van een activiteit geen probleem.

De expo ‘De wereld van Bruegel’ kon in 2019 al rekenen op heel wat lovende reacties, dus geven we je in 2020 de unieke kans om deze interactieve tentoonstelling in groep te ontdekken en de op maat gemaakte programma’s te beleven.

beleef@Bokrijk

Onder de noemer Beleef@Bokrijk gaat je groep op pad, begeleid door een enthousiaste gids. De focus daarbij ligt op actieve deelname.
Je groep kan een keuze maken uit onderstaande programma's.

Enkel de programma's die volledig coronaproof georganiseerd kunnen worden, zijn hier opgenomen. De op dat moment geldende veiligheidsmaatregelen omtrent mondmaskers, handen wassen, materialen ontsmetten, het binnengaan van de historische huizen, ... worden strikt opgevolgd. Het maximum aantal deelnemers per begeleider is teruggebracht naar 10 personen omwille van COVID-19.

beleef@Bokrijk
Daguitstap in Bokrijk

Daguitstap in Bokrijk

Aantal deelnemers
0 - 10
Duur
dagvullend - overdag
Taal
NL
Prijs (excl. toegang)
€ 5,00 PP + € 10,00/fiets

Een halve dag natuur, een halve dag cultuur
Een dagje Bokrijk is zo gevuld! Laat je in de voormiddag begeleiden door een gedreven gids in het openluchtmuseum en speel de Bokrijkrally of ontdek de Bokrijktour. ’s Middags kan je kiezen uit een van de groepsmenu’s. Als je weer helemaal opgeladen bent, spring je op de fiets voor een tochtje langs het fietsroutenetwerk en 'Fietsen door het Water'.

Voor wie: aanrader voor elke samengestelde groep op zoek naar afwisseling en een fijn samenzijn, volwassenen en gemengde groepen.

Reserveer nu

Bokrijkrally

Bokrijkrally

Aantal deelnemers
0 - 10
Duur
2 u. - overdag
Taal
NL, FR, DE, ENG
Prijs (excl. toegang)
€ 5,00 p.p.

Je groep wordt verdeeld in twee ploegen. In een speelse competitie gaan jullie met elkaar in duel. Alle opdrachten
zijn gelinkt aan het dagelijkse leven: bouwen, eten, vrije tijd, werk, … Je gids kruipt in de rol van spelanimator en
-organisator en leidt alles in goede banen! Ga met je groep 4 tot 5 wedstrijdjes aan: touwtrekken en -springen, slalom
met juk en emmers, een estafette om ter snelst de was op te hangen, bolspelen en geur-, voel- en denkproeven. Interactie en teambuilding verzekerd!

Voor wie: aanrader voor een speelse groepsactiviteit met familie, vrienden of collega’s. Ook ideaal voor een verjaardag of communiefeest.

Reserveer nu

Bokrijktour

Bokrijktour

Aantal deelnemers
0 - 10
Duur
2 u - overdag
Taal
NL - FR - EN - DE
Prijs (excl. toegang)
€ 5,00 p.p.

Het dagelijks leven, van Bruegel tot JIJ nu!
Een ervaren gids neemt je mee op ontdekking doorheen de geschiedenis van het openluchtmuseum. Wist je dat er een link is tussen Bokrijk en Bruegel? Net als in de werken van Bruegel ligt de focus van deze tour op het dagelijks leven van mensen: bouwen en wonen, werken, vrije tijd, … Je gaat samen op stap doorheen verschillende museumlandschappen. Maak kennis met een waaier aan erfgoed uit verschillende tijdsperiodes. Achter de gevels van de historische gebouwen schuilen verhalen van echte mensen. Misschien herken je jezelf hierin? Deze tour legt interactief de relatie tussen mensen, natuur, dieren en tradities. Je staat oog in oog met de vindingrijkheid en het vakmanschap van een zelfvoorzienende samenleving. Een bron van inspiratie voor vandaag en morgen!

Voor wie: toegankelijk voor alle groepen, 'groepen met een brede culturele interesse', met ingekort parcours geschikt
voor minder mobiele groepen. De gids past zich aan de samenstelling van de groep aan.

Reserveer nu

Kom tot rust op de fiets

Kom tot rust op de fiets

Aantal deelnemers
0 - 10
Duur
3 u. - overdag
Taal
NL
Prijs (excl. toegang)
€ 7,50 pp + € 10,00/fiets

Boeiende verhalen, prachtige natuur
Ontdek al fietsend samen met je familie, vrienden of leden van je vereniging wat Bokrijk te bieden heeft. Zo ervaar je de unieke belevenis van ‘Fietsen door het Water’, ontdek je het mooie kasteel van Bokrijk en doorkruis je bovendien een stukje bijzonder natuurgebied De Wijers. Samen met een ervaren en enthousiaste Bokrijkgids kom je helemaal op verhaal. Laat natuur en cultuur je zintuigen prikkelen want tijdens deze ontdekkingstocht van een 10-tal kilometer met een 4-tal haltes proef je van de meest boeiende verhalen en anekdotes.

Voor wie: voor iedereen die houdt van de combinatie natuur en cultuur, Bokrijk- of erfgoedfans, meerwaardezoekers,
buurtbewoners, vriendengezelschappen en verenigingen.

Reserveer nu