Skip to main content
Frits Jeuris

TALK: GROEIEN IN CREATIEF ONDERNEMERSCHAP MET FRITS JEURIS

Frits Jeuris

In de wereld van kunstenaars, makers en ontwerpers staat Frits Jeuris bekend als een meester in zowel denken als doen. Zijn diepgaande kennis van techniek en materialen wordt niet alleen gevoed door ervaring, maar ook door passie voor creatie. Tijdens een Talk in de Campus van het Vakmanschap, nam Frits ons mee op een inspirerende reis door zijn creatieve geest, waarbij hij enkele belangrijke inzichten deelde die van onschatbare waarde zijn voor iedereen die streeft naar creativiteit en ondernemerschap. 

Een houten kapel die de wetten van de zwaartekracht uitdaagt en versmelt met de elementen van de natuur in een golvend landschap. Iconische hoofden in verschillende maten en materialen, met mysterieuze kubistische en etnische kenmerken die doen denken aan de Moai op Paaseiland… Het werk van Frits bevindt zich op het snijvlak van kunst, design en technologie. Het maakproces van frits is een organisch groeiproces dat voortkomt uit hemzelf. Hij vergelijkt dit met het bouwen van een kamp in het bos, waarbij je enkel gebruikmaakt van wat voorhanden is. Dit illustreert zijn vermogen om te improviseren en te innoveren, waarbij hij voortdurend nieuwe wegen verkent in zijn creatieve zoektocht. 

Wat Frits echt onderscheidt, is zijn eerlijkheid over zowel successen als tegenslagen. Hij deelt niet alleen de glanzende overwinningen, maar ook de rommelige zijden van zijn reis. Want in zijn visie is eerlijkheid de sleutel tot groei en succes. Het vermogen om te leren van mislukkingen en tegenslagen is wat hem in staat stelt om voortdurend te evolueren en te verbeteren als kunstenaar en ondernemer. 

Ondernemerschap is voor Frits een essentieel onderdeel van zijn creatieve proces. Als voormalig ondernemer in de autobranche begrijpt hij dat elke ondernemer een creatieve geest moet hebben om te groeien. Voor hem betekent die groei niet alleen het creëren van een groter rendement, maar ook het nastreven van authentieke expressie en voldoening in zijn werk. 

Frits' reis naar creativiteit begon al op jonge leeftijd. Gefascineerd door lassen, smederijen en restauratie van gebouwen, werd hij al snel een meester in het omzetten van ruwe materialen in kunstwerken. Zelfs nadat hij een garagebedrijf had opgericht en een Porsche had aangekocht, besefte hij dat materiële rijkdom niet gelijk stond aan innerlijke vervulling. Het was pas toen hij zijn eigen weg volgde en zich richtte op het maken van dingen die echt betekenisvol voor hem waren, dat hij echte voldoening vond in zijn werk. 

De rode draad door het werk van Frits is het creëren van plaatsen waar mensen kunnen samenkomen. Zo verheft hij zijn kunst tot meer dan alleen esthetische creaties, ze worden een platform voor sociale interactie en verbinding. 

Frits' advies voor makers en ondernemers is eenvoudig maar krachtig: wees niet bang om risico's te nemen, leer van mislukkingen en wees eerlijk over je reis. Door actief op zoek te gaan naar kansen en je eigen pad te volgen, kun je je creatieve potentieel volledig benutten en een blijvende impact maken in de wereld. 

Als we een les kunnen trekken uit het verhaal van Frits Jeuris, is het dat ware creativiteit en succes voortkomen uit een combinatie van passie, doorzettingsvermogen en eerlijkheid. Door deze principes na te streven, kunnen we allemaal een beetje van de magie van Frits' creatieve geest in ons leven brengen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief