Skip to main content
acteurs

Stroper ontmaskerd

acteurs

Stop de Stroper - stroper ontmaskerd

Duizenden bezoekers namen deze zomer deel aan onze Stop de Stroper-speurtocht. In dit spannend mysterie speelden de Living History-acteurs een sleutelrol.

Opzet speurtocht

Het Haspengouwse museumdorp was in de ban van een mysterieuze stroper. Dit individu ving ‘s nachts illegaal wild in de bossen van de baron. De champetter ging al vaak op patrouille maar kreeg hem maar niet te pakken. Een van de dorpsbewoners - Living History acteurs - was de schuldige en wist dat goed te verstoppen. Maar dat was buiten onze bezoekers gerekend! Zij voelden de dorpsbewoners aan de tand en verzamelden verschillende aanwijzingen in het dorp.

Ontmaskering stroper

Alle deelnemers konden t.e.m. 26 augustus stemmen op hun hoofdverdachte. Op zondag 27 augustus konden zij live ontdekken of ze het bij het rechte eind hadden. Toen kwam de rentmeester langs in het dorp en volgde er een nagelbijtend proces waarbij alle verdachten aanwezig waren. En uiteindelijk werd de stroper ontmaskerd! Kon jij er niet live bij zijn? Klik dan op onderstaande knop en ontdek of je het bij het rechte eind had. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief