Plan je bezoek

Wegens coronamaatregelen kunnen prijzen en openingstijden afwijken. Bekijk de laatste informatie hier.

Op deze pagina vind je informatie over de genomen voorzorgsmaatregelen, openingsuren, prijzen, het reserveren van tickets, horeca, bereikbaarheid, enzovoort. Heb nog je vragen? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen. Vind je hier niet het antwoord dat je zoekt? Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag verder.

Plan je bezoek

Toegankelijkheid

Specifiek aanbod voor bezoekers met een beperking

Bokrijk trof een aantal extra voorzieningen, zodat het park ook bereikbaar en bruikbaar is voor mensen met een beperking. De paden in het Openluchtmuseum zijn verhard waardoor rolstoelen en andere rolwagens doorheen het hele museum kunnen rijden. Mobility scooters wordt gevraagd om een maximale snelheid aan te houden van 5km/u. De huizen in het Openluchtmuseum zijn, daar waar mogelijk, voorzien van een rolstoelvriendelijke toegang.  Ook zijn assistentiehonden overal in Bokrijk welkom. Op parking 1 en parking 2 zijn er parkeerplaatsen voorbehouden voor bezoekers met een beperking .

Wegens coronamaatregelen kan inderstaande informatie afwijken. Voor de meest recente informatie, klik hier.

 

Prijzen en kortingen

Bezoekers met een beperking krijgen toegang tot het museum met een kortingstarief. Begeleiders van bezoekers met een beperking krijgen gratis toegang tot het Openluchtmuseum. Bij een niet-zichtbare beperking wordt er een bewijsje gevraagd, voor een duidelijk zichtbare beperking is dit niet nodig. Ook wordt er gratis parking voorzien met voorbehouden parkeerplaatsen op beide parkings. Vergeet zeker je 'blauwe kaart' of de European Dissability Card niet aan de voorruit te plaatsen. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan de kassa's en/of kan je gratis reserveren op het nummer 011/265.315

Speeltuin

In de speeltuin zijn speciale toestellen voorzien. Deze toestellen worden gekenmerkt door een speciale aanduiding.

Wandelingen

Het park is volledig uitgerust met verharde paden. Ook zijn er verschillende mooie routes beschikbaar. De wandelkaarten zijn verkrijgbaar in het infocenter met een specifieke aanduiding van de routes geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Neem zeker eens een kijkje bij Fietsen door het Water!

‘De sixties’

De sixties is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, er zijn voor hen speciale voorzieningen. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan de kassa’s.

 

Wens je meer informatie over de inspanningen die Bokrijk doet kijk hier.


Toegankelijkheid kinderwagens

Kinderwagens

Het Openluchtmuseum en de speeltuin zijn toegankelijk met een kinderwagen. De sixties is echter niet toegankelijk met kinderwagens. Deze moeten worden achtergelaten op de daartoe bestemde standplaats. Bokrijk kan in geval van diefstal, verlies of beschadiging niet aansprakelijk gesteld worden.


EHBO en parkpolitie

Voor EHBO of in noodsituaties, neem contact op met de parkpolitie: +32 (0)11 26 53 40