Blog

06/04/2020

Knutselactiviteit: eierhouder maken

Pasen komt dichterbij en wat is er leuker dan eitjes rapen op die dag? Inderdaad, ze opeten. Daarom knutselen we een eierhoudertje. Zo schittert je paasei nog even in je prachtige houdertje, voor je ervan smult.

Lees meer

03/04/2020

Paasspel: Eierestafette

Wat dacht je van een paasspelletje met het hele gezin? Speel samen de eierestafette, net zoals je dat tijdens het Paasfestival zou doen.

Lees meer

27/08/2019

Hittemaatregelen

Omwille van de aanhoudende hitte en droogte treft Bokrijk een aantal voorzorgsmaatregelen.

Lees meer

26/06/2019

Eikenprocessierupsen

Er zijn de afgelopen weken een aantal haarden van processierupsen vastgesteld in Bokrijk. Bokrijk inspecteert continu in het hele park en zorgt voor onmiddellijke bestrijding van de nesten.

Lees meer

29/01/2019

Bokrijk Sengu

In 2015 sloeg Bokrijk, in het kader van BKRK, Hout de handen in elkaar met het theater- en architectuurcollectief TAAT, een theater- en architectuurcollectief dat projecten vanuit een DIT-principe (Do It Together) benadert. Het resultaat was ‘Bokrijk Sengu’ waarbij TAAT van het najaar 2015 tot de zomer 2016 samen werkte met 8 jonge designers. Niet de architect stond centraal in het ontwerp en de realisatie van een houten bouwwerk, wel het publiek dat eraan meewerkte.

Lees meer

01/01/2019

Paasspel: Eierrollen

Eierrollen stond ook op het programma van het Paasfestival in het Openluchtmuseum. Maar, niet getreurd. Bokrijk komt naar jouw thuis! We leggen je graag uit hoe je een spelletje eierrollen ‘in je kot’ speelt.

Lees meer

21/11/2018

Naar waarde geschat?

Bokrijk telt binnen haar collectie talrijke deelcollecties waaronder de deelcollectie 'Landbouw en voeding'. I.s.m. CAG en partners voerde Bokrijk in de aflopen maanden een waardering uit van deze deelcollectie binnen het project ‘Naar waarde geschat - een integraal waarderingstraject voor vier agrarische erfgoedcollecties in Vlaanderen en Brussel’.

Lees meer