07/02/2020

Bokrijk annuleert zondagmiddag ‘Winterwandelingen in het museum’ en sluit speeltuin af.

Storm Ciara trekt zondagavond over de provincie Limburg, met tussen 16 en 21 uur rukwinden tot 100 km/uur en meer. Bokrijk beslist alvast om de geplande Winterwandelingen (in het museum) van zondagmiddag niet te laten doorgaan.  Ook de speeltuin en enkele dreven worden afgesloten tot maandag 12u.

Zoals ANB reeds aangaf, zal het zondagnamiddag géén goed idee zijn om in een bosrijke omgeving te gaan wandelen en rekenen ook wij mee op het gezond verstand van de bezoekers.

Het afsluiten van het Openluchtmuseum houdt in dat er komende zondag 9 februari géén Winterwandelingen zullen plaatvinden.  Voor de Winterwandelingen (t.e.m. 1 maart) opent het museum elke zaterdag en zondag tussen 14 u. en 20 u. de deuren.  Bezoekers kunnen dan de benen strekken en een frisse neus halen te midden van onze historische gebouwen.  Maar ook het museum is erg bosrijk en we hebben dan ook preventief besloten om géén risico’s te nemen in het vooruitzicht van de storm en houden zondag de deuren gesloten. 

Op zaterdag is het gehele park uiteraard wel toegankelijk en gaat Winterwandelingen door zoals gepland en dit van 14u tot 20u in het Openluchtmuseum.

De speeltuin zal gesloten zijn vanaf zondag 9 februari 14u tot en met maandag 10 februari 12u.