16/04/2018

5 tips voor een bezoek aan Bokrijk met jouw klas!

Bokrijk staat synoniem voor een leuke en leerrijke schoolreis. Ieder je eigen souvenir maken voor thuis, elkaar op een andere manier leren kennen, samen plezier maken en een herinnering creëren om nooit te vergeten. Na deze 5 tips twijfel je geen seconde meer! Bokrijk is de plek waar kinderen een link leggen tussen vandaag en morgen én uitgedaagd worden om de grote sprong naar de toekomst te wagen. Here we come!

Tip 1. Goed begonnen is half gewonnen!

Je leerlingen tonen dat jij de allertofste leerkracht ben? Niets is leuker dan het schooljaar te starten met een leuke daguitstap! Kom met je klas in september of oktober naar Bokrijk en geniet van een gezellige dag samen boordevol activiteiten. Hier worden banden gesmeed voor een fijn groepsgevoel. Verveling is geen optie. In de atelierschuren kunnen de kinderen helemaal zelf een eigen appelbroodje maken of ze maken van bijenwas elk twee kaarsen voor thuis, versierd met originele herfstattributen. Een mooie nazomer in Bokrijk.

Tip 2. Er was eens… al lerend plezier maken

Kies voor één van onze thematische belevingsroutes en ga samen met je leerlingen terug in de tijd! Stap mee in een levensechte queeste waar de leerlingen de taak krijgen een held te helpen ontsnappen, hoe loopt dit magisch avontuur af? Of laat de leerlingen in de rol van onderzoekers zelf vragen stellen aan bewoners in een dorp uit 1913? Wat zou je het meest missen van vandaag? De kinderen gaan op verkenningstocht en leven zich in een andere tijd in. We vertrekken van het leven van jouw klas vandaag.

Tip 3. Aanrader: B’rekend bouwwerk

Zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan! Eerst ontdekken de leerlingen hoe mensen vroeger woonden en maken ze kennis met oude bouwtechnieken die vandaag terug hip zijn. Daarna volgt echt teamwork! Tijdens het bouwatelier nemen de leerlingen zelf een bouwplan in de hand, vouwmeter en smetkoord erbij en werken ze samen om een vakwerkconstructie op schaal recht te zetten. Best wel een uitdaging.

Tip 4: Last but not least: afsluiten in de speelschuur!

Hebben je leerlingen nog energie over na deze geweldige dag? Afsluiten doe je in de vernieuwde speelschuur. Hier kan je met de hele klas voor een laatste keer terug in de tijd gaan. Oude volkssporten worden hier in een eigentijds jasje gestoken. Speelplezier verzekerd!

Tip 5: Niet te vergeten: Picture time!

Vergeet zeker niet om deze geweldige ervaring op foto vast te leggen! Een blijvende herinnering om de klas achteraf mee op te vrolijken. De hele klas met historische attributen inclusief. Om het hele schooljaar lang naar te kijken en deze bijzondere dag samen te herbeleven!

Ontdek hier het volledige aanbod voor SCHOLEN EN JEUGDGROEPEN