Skip to main content
Vakmanschap materiaal

Wat is VAKlab?

Wat is VAKlab?

VAKlab is het expertise- en dienstencentrum van Bokrijk rond vakmanschap en ondernemerschap. We begeleiden makers, studenten, starters en ondernemers in het realiseren van dromen en ambities. Samen met partners versterken en ontwikkelen we hedendaags vakmanschap als een meerwaarde voor de economie en andere sectoren.

VAKlab is de ontmoetingsplek voor vakmensen waar kennis, skills en expertise opgebouwd, geborgen en ontsloten wordt. Kortom, een draaischijf rondom vakmanschap en ondernemerschap. VAKlab bouwt aan een cluster vakmanschap waar kruisbestuiving en innovatie centraal staan. Dit gebeurt vanuit de vertrouwde omgeving van Bokrijk, waar reeds talrijk expertise rond vakmanschap aanwezig is, en in nauwe samenwerking met bestaande actoren die zich reeds jaar en dag richten op ondernemers.

VAKlab brengt vakmensen over de sectoren heen met elkaar in contact via verschillende activiteiten. Die activiteiten spelen in op de noden en de vragen waar vakmensen mee worstelen.  De kracht zit in het vertoeven tussen gelijkgezinden, waarin het delen van kennis en ervaringen centraal staan.

Daarnaast wijst VAKlab de weg: zit je met een vraag rond je vak, je onderneming, je activiteit of over jezelf als ondernemer, vakman/-vrouw? Wij stemmen vraag en aanbod op elkaar af en verwijzen je gericht door naar de juiste kennispartner. Bij VAKlab werk je nooit alleen. Wil je weten welk kennisnetwerk er achter Vakmanschap & Ondernemerschap schuil gaat? Klik hier.

VAKlab richt zich naar:

  • vakmannen- of vrouwen die er van dromen om als zelfstandige aan de slag te gaan;
  • startende ondernemers, zelfstandigen in hoofd- of bijberoep die vragen hebben;
  • doorwinterde ondernemers die nog willen bijleren of doorgroeien;
  • bedrijven die vakmanschap hoog in het vaandel dragen.

Kortom, iedereen die met passie een vak uitoefent en de drive heeft om een stap verder te gaan.

VAKlab draagt een aantal kernwaarden uit en past deze continu toe:

  • laagdrempelig en toegankelijk;
  • inhoudelijk en toegepast;
  • inspirerend;
  • op maat van vakmensen.

VAKlab slaat de brug tussen traditie en vernieuwing en streeft ernaar om vakmanschap relevant te maken voor de 21ste eeuw. Eeuwenoude technieken in een gezonde mix met nieuwe technologie├źn zijn de ideale voedingsbodem voor innovatie.

VAKlab werkt graag samen met de juiste experten. In onze community betrekken we kennispartners in ondernemerschap en/of vakmanschap. Belangrijk is dat de typische Vakmanschap & Ondernemerschap kenmerken ook in jouw DNA zitten en dat je op maat van de vakman je kennis kan overdragen. Denk je dat het interessant is dat we elkaar leren kennen? Laat het ons weten via vakmanschap@bokrijk.be!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief