Park

Voor de meest actuele informatie over de coronamaatregelen, klik hier.

Om de social distance te bewaren geldt er momenteel éénrichtingsverkeer bij Fietsen door het Water. Fietsers uit de richting van knooppunt 95 en 92 worden 300 meter omgeleid om zo alsnog dwars door het water te fietsen. Het éénrichtingsverkeer is eveneens van toepassing voor de voetgangers. Deze maatregelen gelden tot nader bericht.

Over het park
Bokrijk is meer dan het Openluchtmuseum. Ontdek 550 hectare pure afwisseling. Maak een gezonde wandeling of fietstocht in de mooie natuur.

Toerisme Limburg vzw en het Provinciebestuur Limburg investeerden bovendien in het innovatieve fietstraject ‘Fietsen door het water’. Zo fiets je dwars door een vijver zonder nat te worden. Daarnaast wordt ook het open vijver- en moeraslandschap hersteld. Bokrijk neemt heel wat duurzame en ecologische initiatieven en behaalt zo sinds enkele jaren de groene sleutel. Lees er hier meer over.

Everzwijnen
Ook in ons park zijn everzwijnen gehuisvest. Het zijn nachtdieren;  je zal ze dan ook zelden waarnemen.

Kom je ze overdag toch tegen wees dan niet ongerust: de everzwijnen zijn van nature niet agressief.

We willen je toch enkele tips aanreiken:

  • Blijf altijd op de wandelwegen;
  • Hou je hond steeds aangelijnd;
  • Zie je een everzwijn, loop dan niet weg maar wandel rustig verder.

Wanneer je deze dieren aantreft, mag je steeds de wachters van Bokrijk informeren. Zij zijn op het terrein aanwezig. Je kan hen contacteren op het nr. 011-265.320 of via mail: wachterskorps@limburg.be

Vissen

Vanaf 1 april tot en met 31 oktober is de visvijver geopend volgens de gebruikelijke openingsuren. Het betalen van de visverloven gebeurt contant door het gepast bedrag op de visstoel en visbak te leggen. Vissen in Bokrijk? Dat kan in de Grote Moffert. Een prachtige vijver aan de rand van het park. Met een grootte van zo’n vijf hectaren en een diepte van bijna anderhalve meter is het voor vele soorten vissen ideaal vertoeven in deze vijver. De Grote Moffert staat in rechtstreekse verbinding met een beekje, dat de vijver constant van vers water voorziet. Dit alles te midden van een idyllisch bosgebied. Geniet van de rust en natuur in Bokrijk terwijl je vist naar snoeken, zeelten, riet- en blankvoorns en palingen. Wie weet sla je wel een reusachtige karper aan de haak!

Voor extra informatie i.v.m. tijdstippen en prijzen, raadpleeg het visreglement hier.

De Grote Moffert is makkelijk te bereiken met de wagen, via de de Bokrijklaan. Er is gratis parking voorzien. Raadpleeg het parkplan hier.

Vissen kan enkel met visverloven. Een visverlof kan je bekomen bij de parkpolitie aan de vijvers.

  Halve dag Ganse dag Abonnementen
1 lijn 2 euro 2,50 euro 25 euro
2 lijnen 2,50 euro 4 euro 50 euro

Vissen kan vanaf 7 uur tot 19 uur (tot 21 uur van 1/6 t.e.m. 15/8).

Vissen