Skip to main content
Pour - BKRK-award Textiel

Verilin en PŌUR

BKRK-award #Textiel zorgt voor duurzame samenwerking.

Samen sterk in vakmanschap en ondernemerschap

Ilse Dedeken is samen met haar zus zaakvoeder van een van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van luxe linnen producten, Verilin. In 2019 was ze, samen met ontwerper Tim Van Steenbergen, juryvoorzitter van de BKRK-award #Textiel.

Julie van den Boorn is een gepassioneerd productdesigner met een fascinatie voor structuren, materialen, kleuren, technieken… Julie nam deel aan de BKRK-award #Textiel met haar label Pōur. Pōur wil mensen inspireren om hernieuwbare materialen een onderdeel van hun leven te laten worden. Dit doen ze door trendy tassen te ontwerpen waarbij de materialen al een leven hebben meegemaakt. Julie werd met dit project één van de laureaten van de BKRK-award #Textiel.

Ongeveer één jaar na de BKRK-award zijn Verilin en Pōur een samenwerking aangegaan en werken ze aan een duurzame oplossing voor het transport en de verpakking van de interieurproducten van Verilin. Wij namen contact met hen op en stelden enkele vragen over deze samenwerking.

Wat houdt jullie samenwerking in?

Ilse: Wanneer klanten interesse hebben in een samenwerking met Verilin, gaan we dikwijls met onze producten bij hen langs. We nemen dan samples van ons werk mee, die we momenteel nog oprollen in plastiek. Dit zorgt voor een hoop afval en past eigenlijk niet bij de duurzaamheid van ons bedrijf. Dus zochten we naar een oplossing… die we vonden bij Julie. We vroeger haar om een tas te ontwikkelen waarin we onze samples kunnen vervoeren bij een klantbezoek.

Julie: Ik kreeg een mailtje van Ilse voor een samenwerking voor hun “sample”tassen. Na een gesprek met de productieplanner Febe, zijn we bij Pōur aan de slag gegaan met een prototype voor bodybags. Dat zijn grote tassen van 3,5m op 1m waarin Verilin bepaalde producten kan vervoeren naar klanten.

Waarom precies déze samenwerking?

Ilse: We kenden Julie uiteraard als laureaat van de BKRK-award #Textiel. Het concept Pōur, waarbij ze van restmaterialen nieuwe producten maakt, is een fantastisch concept. Ook bij Verilin proberen we de afvalberg te beperken en daarom vroegen we Julie om ons te helpen om dit (interne) probleem op een creatieve manier op te lossen. Samenwerkingen tussen vakmensen en bedrijven, daar zit muziek in.

Julie: Ik ken Ilse via VAKlab. Ze had reeds tassen besteld voor eigen gebruik en stuurde me even later een mailtje om samen te werken aan nieuw verpakkingsmateriaal. Ik vond het super dat Ilse echt vroeg om een ‘Pōur-product’. Dit was een heus compliment voor mij en mijn werk. Met Pōur werken we wel vaker samen met bedrijven, maar dan is het altijd met materialen die zij mij aanleveren. Deze samenwerking met Verilin is uniek voor mij, aangezien het afgewerkte product een echt Pōur-product wordt met een geborduurd Verilin logo. De sampletassen worden gemaakt van de typische “Pōur” werkjassen die worden gerecycleerd van allerlei diensten.

Omdat het ons doel is om van vakmensen ondernemers te maken, zijn wij fier dat we hier een resultaat van kunnen delen met jullie. Wil jij als ondernemer of vakman de juiste persoon vinden voor jouw zaak? Neem dan eens contact op met VAKlab en wij helpen je zoeken naar de juiste match. Mailen kan steeds naar info@vaklab.be.

Ben jij een student en is Pōur een bedrijf waar je je in kan vinden? Julie liet ons weten dat ze nog opzoek is naar gemotiveerde stagiairs. Je kan steeds contact opnemen door een mailtje te sturen naar info@pourproduct.com.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief