Skip to main content
Meisjes tussen bloemetjes

Route & Parkeren

Via het fietsroutenetwerk bereik je het park makkelijk per fiets. De knooppunten 71, 91, 92 situeren zich op en rondom het park. De mooiste manier om Bokrijk te bereiken, is via het prachtige 'Fietsen door het Water’ . Er is een overdekte fietsenstalling op parking 1 en parking 2. Deze stalling is uitgerust met oplaadpunten voor elektrische fietsen. 

Plan je bezoek met de fiets 

Bokrijk heeft een station op 5 minuten stappen van het park. Kom je met je gezin naar het Openluchtmuseum, dan is een Discovery ticket een interessante optie voor jou. Dankzij NMBS Discovery (B-dagtrip) ontvang je dankzij je online ticket voor het Openluchtmuseum 50 % korting op je treinticket H/T.

Hoe werkt het? Koop je toegangsticket voor het Openluchtmuseum. Op je online ticket vind je onderaan een code. Surf naar de website van de NMBS, koop je ticket en voer je kortingscode in. Per gekocht toegangsticket, krijg je een éénmalige korting op je treinticket. Kinderen onder 12 jaar reizen gratis.

In het weekend en op de weekdagen is er elk uur een trein. Er zijn rechtstreekse treinen vanuit o.a. Gent, Brussel, Leuven, Tienen, Landen, Sint-Truiden en Alken.

Plan hier je bezoek met de trein

Bokrijk is eveneens bereikbaar met de bussen van De Lijn. Vanuit Genk neem je lijn 3 en kan je zowel aan het rondpunt van Parking 1 als van Parking 2 uitstappen. Vanuit Hasselt neem je lijn 12, stap je uit aan de halte op de Hasseltweg en wandel je ongeveer 10 minuten naar het park.

Plan hier je bezoek met de bus

Er zijn 2 ruime parkings in Bokrijk: Parking 1 en Parking 2. Beide parkings hebben verschillende plaatsen voor bezoekers met een beperking

GPS Coördinaten

Parking 1: 50.96526977954661, 5.413143716333672

Parking 2: 50.959397637924205, 5.40670641468707

Meer informatie over de prijzen van parking 

Onze parkings zijn uitgerust met 1 oplaadpunt per parking voor elektrische wagens.

Reserveer je ticket

Tickets reserveren is niet verplicht maar wel handig en goedkoper. Je ticket reserveren kan tot de dag zelf.

Bokrijkabonnement

Wil je ook deel uitmaken van onze Bokrijkfamilie? Bestel dan nu je Bokrijkabonnement en geniet van alle voordelen in Bokrijk en bij tal van andere partners zoals o.a. Plopsa, De ZOO en Centerparcs. 

Openluchtmuseum

10 u. - 18 u.

Openluchtspeeltuin

9 u. tot zonsondergang

Fietsen door het water

Steeds toegankelijk

Arboretum

Van zonsopgang tot -ondergang

Infocenter

9 u. - 17 u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief